Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Ден до пладне" на 30 септември очаквайте:

Снимка: pixabay.com

Официално открихме предизборната кампания. Предстои да видим как ще протече и дали ще бъде по-необикновена от други години. В Бургас за кметския стол се борят 12 кандидати, докато за места в Общинския съвет – те са 566. Започваме обратното отброяване до 29 октомври, когато хората ще изразят своя глас в избирателната кутия. Докато това се случи, нека видим какви теми сме подготвили за съботния обзор на седмицата по БНР – Бургас:

-  Готови ли са хората за предстоящите избори и каква е техническата организация за 29 октомври, ще разберем от председателя на Общинската избирателна комисия Фани Семерджиева в интервю на Даниела Костадинова;

-  Коментар за актуалната политическа обстановка ще направи анализаторът Боян Чуков.

-  За увеличаването на броя болни от Ковид – 19 и новите ваксини, ще разберем от репортажа на Свобода Атанасова.

-  През седмицата отбелязахме Световния ден на туризма. В тази връзка Калина Енчева разговаря с експерта Евелина Пулева, която прави равносметка на сезона, а Стефка Бакърджиева ще ни запознае с един от най-големите испански туроператори за България – Борис Момчилов, за да разкаже защо повече испанци са решили да почиват догодина по родното Черноморие.

И още теми, свързани с проекти за социални услуги, за електричество и обезлюдяването в Странджа, както и как се прави хубава българска лютеница, в предаването „Ден до пладне“ на 30 септември. Водещ днес е Християна Йорданова.


По публикацията работи: Християна Йорданова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 11 ДЕКЕМВРИ!

Годината си отива и вече отправяме поглед към следващата. Кои са ключовите инфраструктурни проекти на които ще заложи през 2024 година Община Поморие? Кметът Иван Алексиев ще е наш събеседник след новините в 8 часа. Дигитализираната магистърска програма в Бургаския свободен университет по „Морско право и крайбрежни територии” е първата по..

публикувано на 11.12.23 в 07:07
Снимка:Вирджния Рекърдс

Flowers на Miley Cyrus на върха в годишния чарт на Мюзик пойнт

Грамаданският хит на Flowers на Miley Cyrus оглави годишната класация на предаването Мюзик Пойнт за хитовете на Америка и Великобритания. Flowers, която прекара 10 седмици на номер едно в Щатите и толкова на Острова е с най-силни показатели от комбинирани годишни анализи. В Топ 20 на Мюзик Пойнт за 2023-а са включени най-добре..

публикувано на 10.12.23 в 21:05

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Мариян Райнов, водещ е Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката "Добротворци в действие" ще ви разкажем кампанията " Под ари вечеря на пенсионер в..

публикувано на 10.12.23 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч.:

Всъщност студените месеци могат да бъдат вълшебни, ако има кой да ти топли сърцето. Топла и споделена неделя ви пожелаваме днес и ви каним на релакс и сладки приказки в ранния следобед! Звукорежисьор е Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в предаването днес: -   Интересно дамско присъствие, което ще спечели вашето..

публикувано на 10.12.23 в 11:30

„Ден до пладне“ на 9-ти декември

Акценти в обзорното предаване „Ден до пладне“ на БНР- Бургас от 9.00 ч. до 12.00 ч. : -   Какви важни проекти предстоят за Бургас- ще научим от кмета Димитър Николов; -   Защо са толкова лоши резултатите на учениците от ПИЗА? -   Какви са причините за обезлюдяването в Странджа? -   Разказваме и за живеещите на улица..

публикувано на 09.12.23 в 08:52

Булевард Демокрация на 8-ми декември

Началото на предаването даваме с един регионален проблем от Созопол. Живеещи на ул. "Южна" в местността Буджака сигнализираха за затруднен достъп до домовете си. Улицата е разкопана след изпълнението на частен ВиК проект и съпътстващи го строителни и археологически дейности.  Неутрализирана е престъпна група за разпространение на наркотици,..

публикувано на 08.12.23 в 14:48

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 8 ДЕКЕМВРИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 8 ДЕКЕМВРИ! Да се прозяваш със затворена уста - това е едно от малкото неща, които всеки научава в Университета… Добро утро на 8-ми декември и честит студентски празник! Борим прозявките с кафе, а навлизаме в делника с най-важното от ефира на БНР – Бургас. През 1916 г. за първи път патронният..

публикувано на 08.12.23 в 06:54