Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 ФЕВРУАРИ:

В живота винаги правим избор между два варианта. Или ставаме господари на съдбата си, или жертва на обстоятелствата. Добро утро, не се давайте на понеделника! Той е прекрасен ден, който може да започнете с усмивка и оптимизъм! Поздрави от екипа ни – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето темите в сутрешната ни програма то 7 до 10 часа:

-  С близо 3 млн. лева община Карнобат ще реконструира цялостно 16 от разкопаните улици при изпълнението на водния проект в града. Парите са осигурени от общинския бюджет. Възстановяването на останалите 14 улици е ангажимент на ВиК, повече ще научим от кмета Георги Димитров след новините в 8 ч.

-  В рубриката ни „Говорим за образование“ ще гостуваме на  Гимназията за чужди езици "Васил Левски" в Бургас.  Слави Несторов, 13-тият българин, покорил Еверест, бе гост в нова инициатива на училището. В него започва подкаст за кариерното ориентиране, съвместно с фондация "Оставам тук", подробностите очаквайте след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви разкажем за музикално събитие, което се проведе през уикенда в Бургас. Едни от най-добрите млади музиканти от цялата страна  се явиха на кастинг за първия Национален конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“.

-  И още ще ви разкажем за работилниците за мартеници, които се провеждат в Етнографския музей. За интереса към усукването на белия и червения конец и за традицията ще чуем уредникът Росица Топалова.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!  
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 19 АПРИЛ:

Всеки ден единствената ни среща е тази с Живота. Всичко друго може да почака. Добро утро в петък! Делникът идва с очакване за прекрасни мигове и среща с приятели. Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -..

публикувано на 19.04.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 18 април

Темите в предаването днес: По-строги правила за електрически тротинетки в Бургас предлагат група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът на този път пада върху намаляване на скоростта и санкции за неправилно паркирани. Репортаж на Елена Димитрова. В Бургас вече се прилага отдалечено предоставяне на здравна..

публикувано на 18.04.24 в 14:24

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 18 АПРИЛ:

Здравейте в четвъртък! Без действие, всяка мечта си остава просто хубава мисъл, затова днес бъде активни и сбъдвайте желанията си! Добро утро, да започнем делника с усмивка и добро настроение, нищо че прогнозата е, че ще вали. Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новини представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в..

публикувано на 18.04.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 17-ти април

За едни изненадваща, а за други очаквана е оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Как реагират зърнопроизводителите, какъв трябва да е наследника му и как се отразяват климатичните аномалии на посевите. С тази тема стартираме предаването, а събеседник е председателят на регионалния съюз на зърнопроизводителите Николай Киров. Ще продължим във..

публикувано на 17.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 АПРИЛ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 17 АПРИЛ! Тази пролет, такова прекрасно лято никога не сме имали. Но палачинката се обръща и сряда идва с жълт код. Добро утро на 17-ти април! Следим най-важното и освежаваме делника в ефира на БНР – Бургас. Ето какво ви предлагаме във времето до 10.00 ч. Избори 2 в 1 за Европейски парламент и Народно..

публикувано на 17.04.24 в 07:00

Булевард Демокрация на 16-ти април

Оказва се успехът и на този летен сезон е под въпрос, сега заради липсата на достатъчно кадри, които да го обезпечат. Темата е водеща в предаването ни и започваме с нея. Ще продължим с режима за платеното паркиране в Бургас. Предложението на общината е зелената зона да стане целогодишна, а да отпадне така наречената хибридна зона . В Поморие се проведе..

публикувано на 16.04.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 16 АПРИЛ!

Централната избирателна комисия започва от днес разяснителна кампания за предстоящите избори 2 в 1, насрочени за 9 юни. Девизът на кампанията е „Избираме заедно“. Политическа е и първата тема в ефира до 10 часа: ПП „Зелено движение“ взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни във формат,..

обновено на 16.04.24 в 06:55