Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 7 МАРТ:

Денят започва и свършва без нашето съгласие.Ние не сме господари на времето, но сме господари на неговия смисъл. Намерете смисъла в днешния четвъртък! Да го започнем с чаша кафе и добро настроение! Ето и екипът ни – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева.

-  Социалната градина за възрастни хора с деменция "Грижовник" в село Твърдица няма да има. Общината имаше намерение да кандидатства по програма "Красива България", но заради нежеланието на местните жители, проектът няма да се реализира там. Различните гледни точки по темата ще ви представим в рубриката ни „Тема на деня“, началото поставяме след новините в 8 ч.  

-  Фермери от ямболската община „Тунджа“ канят в стопанствата си посетители на всякаква възраст от цялата страна. Инициативата "На гости на Тунджа" ще започне в четири села, в които отглеждането на плодове и зеленчуци, както и производството на мед се е превърнало в основен поминък. Повече за инициативата ще ви разкажем след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем с художничката Емилия Николова. Тя представя 35 картини в изложбата си „Персони“, в която на фокус е жената като майка, любима, пазителка на дома и семейството. Част от средствата при продажбата на картините ще бъдат представени на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Бургас.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден до пладне на 7-ми септември

Започваме с политика: Бойко Борисов каза в Бургас, че е възможно успешни кметове да станат министри. Ако ГЕРБ изглеждат по-монолитни от всякога, то за малко коалицията ПП-ДБ да се разпадне, в крайна сметка Волт които им бяха мандатоносител бяха изключени. Ще проследим и тези процеси, както и случващото се в БСП и ДПС. Тази седмица Царево отбеляза 1 г..

публикувано на 07.09.24 в 08:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 8 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 6 СЕПТЕМВРИ!

Знаете ли, че националният ни девиз “Съединението прави силата” не е вдъхновен от събитията на 6 септември 1885 г. Всъщност той е взет за мото на страната веднага след Освобождението и в първия ни монетен закон от 1880 г. е записано, че изречението ще се отсича върху първите български платежни средства. Постепенно става все по-популярен и въпреки..

публикувано на 06.09.24 в 07:58

Булевард "Демокрация" на 5-ти септември

Царево днес отбелязва 1 година от наводнението миналия септември. Общината раздава курбан за здраве, ремонтирани са стените на пропуканите язовири.   За есенното море и колко туристи се очакват в първите от сериите почивни дни през септември, ще чуем експерта Румен Драганов в първия час.  Осем отбора от цялата страна се включиха в турнир по..

публикувано на 05.09.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 5 СЕПТЕМРИ!

Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Емил Павлов е освободен от длъжност. По неофициална информация поста му ще поеме началникът на Първо РПУ Владимир Маринов. Това е първата рокада след като Атанас Илков застана начело на системата на МВР. Той напуска поста по-малко от седмица след като Атанас Илков застана начело..

публикувано на 05.09.24 в 06:56

Булевард Демокрация на 4-ти септември

Първия час на предаването ще е посветен на туристическия сезон, до колко е успешен той, кои са туристите избрали нашата страна и препоръки за следващия. Ще чуем директорът на бургаското летище Васил Атанасов и хотелиерът от Слънчев бряг Елена Андонова. Коментарът в следващия час ще е политически, а здравен ще е първия акцент след 17 часа. Днес започна..

публикувано на 04.09.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 4 СЕПТЕМВРИ:

Винаги има нещо хубаво, което предстои. Не го забравяйте и посрещнете делника с усмивка! За разсънване в днешната сряда ви трябва чаша хубав кафе, лека закуска и пожелание за добро утро. Звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч:..

публикувано на 04.09.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 3 септември

Темите в предаването: Рибари от Созопол, Приморско и Царево не желаят да бъде създаден резерват в Черно море. Идеята е на"Грийнпийс", мотивите на МИРГ обобщава председателят на групата Димо Димов. Малките курорти в община Царево останаха предпочитани от семейства с деца и това лято, защо туристите избират южните плажове, анкета на Петя Янакиева...

публикувано на 03.09.24 в 14:21