Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 6 април

Акцентите в седмичното ни предаване "Ден до пладне" от 9 до 12 часа днес: 

- Две обществени обсъждания на доклада по ОВОС на проекта за преработка на нефтените утайници на "Лукойл" се проведоха в Бургас и Камено. Какво разбрахме от тях – обобщение по темата

- Последното заседание на редовния кабинет одобри 269 милиона лева за държавните служители в някои ведомства. Как реагираха служители и синдикати?

- Ще имаме ли наистина и кога жп-линия от Бургас до летището? Подробности за напредъка по проекта, деклариран тази седмица

- Областната управа в Бургас започва проверки на нерегламентираните къмпинги по Южното Черноморие. Каква ще е съдбата на неправомерно поставените каравани и кемпери?

- Спасителите на плажа вече ще работят от 9 ч,  а на монопола на БЧК в обучението им вече се слага край – какво предвиждат  промените в Наредбата за водноспасителната дейност на Министерството на туризма?

- Какви са нагласите за летния сезон и каква ще е новата визия на Поморие – отговорите от кмета на града Иван Алексиев

- Как община Бургас ще отбележи 100-годишнината от рождението на емблематичния майстор на четката Георги Баев – очаквайте още в предаването

- И още – какви екзотични животни от Южна Америка се присъединиха към семейството на бургаския зоопарк

Тези и още интересни теми, придружени с прекрасна музика ще чуем заедно до 12 часа. Звукорежисьор е Алекс Пенев, водещ е Нина Рангелова 
По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 25 юни

Темите в предаването: С разпит на свидетели започна по същество делото за смъртта на бургаските полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. Обвиняем за престъплението е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Репортаж на Даниела Костадинова. 15%  таван на надценка на хляба трябва да отпадне, тя е въведена от предишния Парламент в..

публикувано на 25.06.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЮНИ!

Добро утро във вторник на вълните на БНР-Бургас и лятото! Ето и част от темите в ефира до 10 часа: Общинският съвет на Бургас се събира днес след като през май нямаше заседание заради изборите. Акцентите в работата на местния парламент ще откроим след новините в 8 часа. Третото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира от..

обновено на 25.06.24 в 07:08

Булевард "Демокрация" на 24-ти юни

Държавния глава започна  консултации за съставянето на кабинет. Ако от ГЕРБ предлагат правителството на малцинството и от ДПС са склонни да ги подкрепят, кой път ще поемат от ПП и то след заявката им, че ще са опозиция в парламента. Емил Соколов областен координатор на партията ще разшифрова бъдещите им действия.  Как рибарите от Ченгене скеле..

публикувано на 24.06.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 24 ЮНИ!

Новата седмица започва с аромат на свежи билки и лято! Добро утро в понеделник, на Еньовден! Един от най-мистичните и древни български празници отбелязваме днес, на 24-и юни. Той е дълбоко вкоренен в езическите традиции и е посветен на слънцето, природата и лековитите билки. Празникът се отбелязва още от времето на древните славяни и траки. Все още..

публикувано на 24.06.24 в 06:55

ОЧАКВАЙТЕ "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТНОВО ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ!

Предаването "Истории за Доброто", което се излъчва в неделя от 17 до 18 ч. излиза от днес, 23 юни в лятна ваканция! Отново ще се чуем след 15 септември, за да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви заредим с положителни емоции. - Дотогава не забравяйте - „Ние вярваме в ДОБРОТО и знаем, че..

публикувано на 23.06.24 в 15:30

"Ден до пладне" на 22 юни

Ще има или няма да има правителство? Това е въпросът. Първият тест е минат – новото ни Народно събрание си избра от втори опит свой председател. Пръв сред равни стана Рая Назарян от ГЕРБ. Помогнаха от Има такъв народ, които обясниха, че така отпушват работата на парламента. Ще се отпушат ли и насрочените от понеделник консултации при..

публикувано на 22.06.24 в 08:40

"Булевард Демокрация" на 21 юни

Темите в предаването днес: Тази неделя до урните ще отидат  жителите на две от селищата в Бургаска област. Това са несебърското село Баня и село Факия в община Средец. Предстоят там кметски избори. Повече от Нина Рангелова. Очакването за бързо договаряне на топ позициите в европейските институции след изборите за Европейски парламент не се оправда..

публикувано на 21.06.24 в 14:11