Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ!

Лятното разписание вече е в сила – сутрин горещо кафе и свеж въздух, следобед жега и най-добрият приятел на човека в топлото – климатикът. Добро утро в петък! На 21-ви юни отбелязваме официално първият летен ден. Събуждаме последния делник и с най-актуалното от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч.

Петъчно говорим за почивки. Туристите по Южното Черноморие са все повече, а очакванията са за ръст в края на лято 2024. Пренасяме се в Приморско и в Китен с кмета Иван Гайков.

Етно уикенд предстои в Бургас. Той е посветен на предстоящия празник- Еньовден. Предстои поредицата от интересни събития в бургаския Етнографски музей – разказваме ви за програмата.

Нов двуезичен албум, посветен на българския художник Георги Баев ще бъде представен днес в Бургас. С него се отбелязва 100-годишнината от неговото рождение. Повече за проекта – в минутите за култура разговаряме с директора на галерията Георги Динев.

Разказваме ви и за второто издание на Националния конкурс за литература „Янаки Петров“. Какви са тенденциите в писането на българина и условията на конкурса?




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 27 юни

Темите в предаването днес: Проблемите на туристическия бранш с работниците от 3-и страни се оказа, че не се изчерпват само със забавените с месеци визи, които трябваше да издадат консулските ни служби. Цялата процедура по престоя им в страната ни също се оказа минирана от законодателите. Защо -ще чуем от  Даниела Костадинова. Двама млади мъже се..

публикувано на 27.06.24 в 14:23

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 27 ЮНИ!

Добро утро в четвърътк-27 юни! Смислени хора, успешни срещи и благи думи по пътя ви в делника пожелава сутрешният екип на БНР-Бургас. Ето и част от акцентите до 10 часа: Проблемът с нерегламентираното къмпингуване в залива Вромос стои и този сезон. Основната причина е в липсата на наредба, която ясно да определя правилата. Това заяви пред..

публикувано на 27.06.24 в 07:12

Булевард Демокрация на 26-ти юни

В пожароопасния сезон как може с превантивни мерки да намалим горските пожари. Това е днешната ни тема. В първия час ще чуем Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа" и опита на община Болярово, където риска е особено голям. В коментарната рубрика проф. Николай Радулов, ще сподели политическите си очаквания за кабинет.  Първото сдружаване между..

публикувано на 26.06.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮНИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮНИ! Лято e! Косата става по-светла. Кожата по-тъмна. Водата по-топла. Музиката по-силна. Нощите по-дълги. Животът става по-хубав! Добро утро в сряда! Утрото по морето вече ухае на плажно мляко и водорасли… Най-актуалното от 26-ти юни, донякъде и с дъх на море, събираме в сутрешния ефир на БНР – Бургас...

публикувано на 26.06.24 в 07:02

"Булевард Демокрация" на 25 юни

Темите в предаването: С разпит на свидетели започна по същество делото за смъртта на бургаските полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. Обвиняем за престъплението е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Репортаж на Даниела Костадинова. 15%  таван на надценка на хляба трябва да отпадне, тя е въведена от предишния Парламент в..

публикувано на 25.06.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЮНИ!

Добро утро във вторник на вълните на БНР-Бургас и лятото! Ето и част от темите в ефира до 10 часа: Общинският съвет на Бургас се събира днес след като през май нямаше заседание заради изборите. Акцентите в работата на местния парламент ще откроим след новините в 8 часа. Третото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира от..

обновено на 25.06.24 в 07:08

Булевард "Демокрация" на 24-ти юни

Държавния глава започна  консултации за съставянето на кабинет. Ако от ГЕРБ предлагат правителството на малцинството и от ДПС са склонни да ги подкрепят, кой път ще поемат от ПП и то след заявката им, че ще са опозиция в парламента. Емил Соколов областен координатор на партията ще разшифрова бъдещите им действия.  Как рибарите от Ченгене скеле..

публикувано на 24.06.24 в 14:50