Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден до пладне" на 22 юни

Ще има или няма да има правителство? Това е въпросът. Първият тест е минат – новото ни Народно събрание си избра от втори опит свой председател. Пръв сред равни стана Рая Назарян от ГЕРБ. Помогнаха от Има такъв народ, които обясниха, че така отпушват работата на парламента.

Ще се отпушат ли и насрочените от понеделник консултации при президента, преди да връчи първия мандат на най-голямата парламентарна сила? Почти две седмици след поредните ни предсрочни избори отговорът изглежда още по-заплетен.

Но има и друг свят – извън политиката и той се казва Евро 2024. Милиони хора по света са вторачили поглед в умопомрачителните стадиони в Германия. Е, България няма как да видим там, но пък емоциите на терена си заслужават.

Емоции има и на нашите географски ширини, и по-конкретно района на Южното Черноморие, защото астрономическото лято вече е факт, а туристическият сезон набира все повече сила.

Това е предаването „Ден до пладне“, ето и част от темите в лятната ни схема от 9 до 11 часа.

-  Какво очакват от народните избраници бургазлии – скептици или оптимисти са за конструкцията на правителство – анкета на БНР Бургас

-  Община Бургас с поредна крачка към решаване на проблема с пропадналия участък от крайбрежната алея към Сарафово

-  Задълбочава ли се сивия сектор в туризма и как Приморско посреща първите си летовници – репортажи по темите с мнения на експерта Евелина Пулева и кмета Иван Гайков

-  Тежка седмица за седмокласниците – проведоха се националните външни оценявания по български език и математика – кое ги затрудни?

-  Кога ще може да ни таксуват в градските автобуси в Бургас с дебитна карта? Отговорът очакваме от общинския ни превозвач.  

-  Ще ви разкажем в аванс и за годишния концерт на Танцова школа ДЮН и Брейк и хип хоп клуб БЛЯК СТАЙЛ, който предстои днес в Бургас

Екипът ни днес – звукорежисьор е  Ваня Желева, пред микрофона е Нина Рангелова


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 27 юни

Темите в предаването днес: Проблемите на туристическия бранш с работниците от 3-и страни се оказа, че не се изчерпват само със забавените с месеци визи, които трябваше да издадат консулските ни служби. Цялата процедура по престоя им в страната ни също се оказа минирана от законодателите. Защо -ще чуем от  Даниела Костадинова. Двама млади мъже се..

публикувано на 27.06.24 в 14:23

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 27 ЮНИ!

Добро утро в четвърътк-27 юни! Смислени хора, успешни срещи и благи думи по пътя ви в делника пожелава сутрешният екип на БНР-Бургас. Ето и част от акцентите до 10 часа: Проблемът с нерегламентираното къмпингуване в залива Вромос стои и този сезон. Основната причина е в липсата на наредба, която ясно да определя правилата. Това заяви пред..

публикувано на 27.06.24 в 07:12

Булевард Демокрация на 26-ти юни

В пожароопасния сезон как може с превантивни мерки да намалим горските пожари. Това е днешната ни тема. В първия час ще чуем Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа" и опита на община Болярово, където риска е особено голям. В коментарната рубрика проф. Николай Радулов, ще сподели политическите си очаквания за кабинет.  Първото сдружаване между..

публикувано на 26.06.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮНИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮНИ! Лято e! Косата става по-светла. Кожата по-тъмна. Водата по-топла. Музиката по-силна. Нощите по-дълги. Животът става по-хубав! Добро утро в сряда! Утрото по морето вече ухае на плажно мляко и водорасли… Най-актуалното от 26-ти юни, донякъде и с дъх на море, събираме в сутрешния ефир на БНР – Бургас...

публикувано на 26.06.24 в 07:02

"Булевард Демокрация" на 25 юни

Темите в предаването: С разпит на свидетели започна по същество делото за смъртта на бургаските полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. Обвиняем за престъплението е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Репортаж на Даниела Костадинова. 15%  таван на надценка на хляба трябва да отпадне, тя е въведена от предишния Парламент в..

публикувано на 25.06.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЮНИ!

Добро утро във вторник на вълните на БНР-Бургас и лятото! Ето и част от темите в ефира до 10 часа: Общинският съвет на Бургас се събира днес след като през май нямаше заседание заради изборите. Акцентите в работата на местния парламент ще откроим след новините в 8 часа. Третото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира от..

обновено на 25.06.24 в 07:08

Булевард "Демокрация" на 24-ти юни

Държавния глава започна  консултации за съставянето на кабинет. Ако от ГЕРБ предлагат правителството на малцинството и от ДПС са склонни да ги подкрепят, кой път ще поемат от ПП и то след заявката им, че ще са опозиция в парламента. Емил Соколов областен координатор на партията ще разшифрова бъдещите им действия.  Как рибарите от Ченгене скеле..

публикувано на 24.06.24 в 14:50