Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 29-ти август

Снимка: архив

Партия "Зелено движение" започна разговори с политически сили за осигуряване на демократично мнозинство в следващото Народно събрание. За усилията им в тази посока ще разкаже повече Даниела 
Божинова след малко.
И още един политически акцент. Той е за собствеността на сараите на Ахмед Доган. Чия е резиденцията в Росенец? По всички личи, че вече не е на почетния председател на Движението за права и свободи. 
Кой ще стопанисва и управлява съоръженията на Атанасовско езеро след края на проект, по който работиха Българска фондация Биоразнообразие, е въпрос, който бе поставен на финала на проекта. Подробности очаквайте също в предаването.
Монумент на цар Иван Александър ще бъде тържествено открит тази неделя до крепостта "Русокастро“. За него в аванс разказваме след 17 часа. Също тогава подробности и около предстоящото Световно първенство по шоу програми латино танци, което започва в събота.
Очаквайте и предложенията от Бургас, Сливен и Ямбол за концерти, изложби и постановки, както и коментари от социалните мрежи и спорт.
Финалът поставяме с рубриката Бюро по труда, в която ви предлагаме някои от интересните предложения за работа.
Началото е след новините в 15 часа, водещ е Калина Енчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 26 септември

По-висок размер на туристическия данък гласуваха общинските съветници в Несебър. Той влиза в сила от 2025 година.  Какви са мотивите на общинската администрация за увеличението и как реагира туристическата гилдия? По темата работи Нина Рангелова.   Общинският съвет в Царево одобри второто авансово плащане по въвеждането на част от мерките за..

публикувано на 26.09.24 в 14:16

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 СЕПТЕМВРИ:

Щастието приема формата, която ние му придаваме с нашите положителни мисли. Щастлив четвъртък ви пожелаваме днес. Звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Александра Маркарян, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - Ден преди официалното начало на предизборната кампания, как върви..

публикувано на 26.09.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 25-ти септември

Изграждането на многоетажни паркинги бе част от днешната общинска сесия в Бургас. Какво се случи на нея ще разберем по-подробно след малко. Община Созопол разработи предварителен проект на Подробен устройствен план - план за регулация и застрояване, след молби от собственици на имоти в местността "Каваците“. Те искат съответната инфраструктура, но..

публикувано на 25.09.24 в 14:55

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 СЕПТЕМВРИ!

Дано не ви объркват есенните сюжети и цветове в сряда. Но ако не знаете от къде да започнете, започнете от това, което ви прави щастливи! Добро утро на 25-ти септември! Събуждаме го с усмивка и навлизаме в информационния поток със сутрешния ефир на БНР – Бургас! В темите ни до 10.00 ч. очаквайте! Ще има ли многоетажен паркинг в..

публикувано на 25.09.24 в 07:06

Булевард "Демокрация" на 24-ти септември

Днес е последният срок за регистрация на листите с кандидатите за депутати в районните избирателни комисии. От правото си вече се възползваха "Алианс за права и свободи" , чийто водач в Бургас е Джевдет Чакъров, а хората на Делян Пеевски повежда бившият дългогодишен кмет на Руен - Исмаил Осман. БСП също регистрира листата си, ще я води Петър Кънев, а..

публикувано на 24.09.24 в 14:53

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 24 СЕПТЕМВРИ:

Времето не трябва да се пести. То просто трябва да се живее. Добро утро във вторник, да изживеем днешния ден с добри мисли, положителни емоции и вяра в себе си! Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -..

публикувано на 24.09.24 в 05:45

"Булевард Демокрация" на 23 септември

 Два часа ще бъде днес предаването. Темите, които ще представим: Непознатата крепост "Калето" Средец на фокус в първия час на "Булевард Демокрация".Изложба с открити находки през годините беше открита в общинския исторически музей. Каква е историята  на крепостта и  може ли да се превърне в туристически център, ще чуем директорът на музея Красимира..

публикувано на 23.09.24 в 13:50