Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Асенов никога не е имал колебания за избора на професия

Даниел Асенов
Снимка: Ива Антонова

"С течение на годините, когато наближи да завърша средното си образование в езиковата гимназия бях наясно, че ще кандидатствам в НАТФИЗ, нямаше дилеми или да се чудя къде да уча", каза за БНР Даниел Асенов на 48 години от Враца. Той работи от близо 30 години в местната телевизия и местното радио. Завършил е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Публична реч“ при професор Елисавета Сотирова. Баща е на 15-годишен син.

На въпрос кога е преодолял неудобството да говори пред публика той отговори:

"Не мога да кажа точно кога съм го проедолял с течение на времето винаги има едно притеснение и остава".

Той заяви, че врачани са гостоприемни: 

„Това ме притеснява с това изкуствено повишаване на вниманието към врачанския диалект“, допълни в предаването „Рано в неделя“ Даниел Асенов. 

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елмалъ баба теке

Дервишкият център Елмалъ баба теке - легенди и мистерии

Възможно ли е край Момчилград да се намира гробът на Фатима - обичната дъщеря на пророка Мохамед ? Според преданията на местните хора, това е напълно вероятно. Смята се, че точното място е религиозен център до днешното село Биволяне , известен в миналото като най-голямото средище на дервишите. Този център съществува и днес под името Елмалъ..

публикувано на 17.06.24 в 13:07
Мурад Реджеб

В дебрите на биопринтирането

"Ние разработваме биомастила за биопечатане на човешки тъкани и органи . Работим в посока да си биопечатаме тъкани, човешки, органи – евентуално", обяснява в интервю за БНР Мурад Реджеб, управител на стартъпа "МатриКем". Компанията е започнала проучване в областта на биотъканното принтерно инженерство. "Използвайки собствени пациентски..

публикувано на 17.06.24 в 12:04
Дан Арав и съпругата му Една

Как се възстановява родният дом на Леон Арав в Пловдив

Еврейска фамилия, свързана с Пловдив, възстанови за нов живот историческа сграда на една от централните улици в града "Христо Г. Данов" .   През 1912 година там започва да приема пациенти току-що завършилия медицина във Виенския университет Леон Арав . Талантливият лекар бързо напредва в професията и скоро създава частна болница, която разполага и..

публикувано на 17.06.24 в 11:59
Дойчин Кършовски в Синсинати

Дойчин Кършовски: "Живей дълго, умирай кратко!"

В 50 -ти епизод на рубриката “Америка- илюзии и реалности”  усещане за Америка чрез Дойчин Кършовски, фитнес инструктор, мениджър, автор на няколко книги и филми за здравословния начин на живот.  Правилно дишане, достатъчен сън, движение, профилактични прегледи, за да не ни изненадват болестите - няколко от тайните на дълголетието. "Мотото на..

публикувано на 17.06.24 в 10:47

Кубчето на Рубик като учител

Между двата рекорда (на човека и машината) протече срещата на Ерньо Рубик с българските му фенове. Разказът му бе провокиран от въпросите. " Много ми харесва, когато видя завършената комбинация по всички страни. Това е най-красивият етап. Постигнали сте целта. Отнема време, но пък аз не съм шампион и не съм тренирал скорост. Бързото..

публикувано на 15.06.24 в 13:30
Доц. Любомир Методиев, доц. Борис Цанков и доц. Дочо Дочев

Трима български учени за тайните на Ледения континент

Още през първи век Птолемей е вярвал, че цялата суша на Земята е разпределена симетрично. Следователно щом има земи на север, то има земя и на юг. В много стари европейски карти тази земя е изобразена хипотетично, а мореплавателите все повече се доближавали до нея.  Южната земя е била открита в началото на 19 век. От тогава тя привлича все..

публикувано на 15.06.24 в 11:09

Клетки върху чип? Да, възможно е!

" Пошегувах се с майка ми след операцията. Първото нещо, което направих, след като се събудих. Исках да знае, че не съм се променил, така че, когато влезе при мен и ми каза: "Здравей, как си, как се чувстваш?", я погледнах и я попитах: "А ти коя си?". Въобще не беше щастлива! Гледаше към лекарите с изражението: "Моля ви се някой да обясни..

публикувано на 13.06.24 в 18:18