Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Изследователи от България и чужбина се събират в София за научната конференция "Терени и посоки". Форумът ще се проведе на 16 и 17 октомври в сградата на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съобщават домакините...
По повод празника на авиацията и българските ВВС днес, 16 октомври, от 09,00 ч. на Паметника на летеца на алеята на летците до Народното събрание в столицата ще бъдат поднесени цветя и венци, съобщават от Министерството на отбраната. Тържественото..
03:31 – Актуално от България и сънародниците по света 13:06 – Гост в студиото: българо-френското трио "Оренда" На 15 октомври Стефка Митева, Сандрин Конри и Джулия Орсе ще изнесат първия си концерт с преобладаващ български репертоар в Първо..
В четвъртък минималните температури ще са от 4 до 9°, в София – 4°. През денонощието над страната ще има разкъсана, в повечето райони – значителна..
Поредно бедствие, поредни анализи и мерки постфактум от страна на отговорните институции. Опустошителното наводнение, заляло курортното селище "Елените"..
Трима офицери от Военновъздушните сили бяха наградени с почетния знак на президента, съобщава БТА. Държавният глава Румен Радев връчи отличието на..