Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

„Рибни фантазии“ на “Фестивала на дунавската кухня” в Русе

Снимка: архив

Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.

Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде  представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Античен гроб беше открит в основите на Националната художествена академия

При строително-ремонтни дейности на Северната сграда (откъм ул. "Оборище") на Националната художествена академия в София е намерен античен тегулен гроб – част от Източния некропол на Антична Сердика.  Ядрото на некропола е разположено под и около..

публикувано на 11.08.25 в 16:26

Силното земетресение от неделя вечерта в Турция е усетено и в България

Силното земетресение, с магнитуд над 6 по Рихтер, което разтърси в неделя, в 19,53 ч., Западна Турция беше усетено почти в цяла България. Дежурният сеизмолог в Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките,..

публикувано на 11.08.25 в 11:44
Мартин Георгиев (вляво) и Грегори Леон Фури

Студенти изобретиха робот в помощ на дребните фермери в България

Решение за работа, която никой не желае да работи предлагат двама млади български изобретатели. Роденият в Катар Грегори Леон Фури и Мартин Георгиев от София създават роботизирана система за плевене, използваща изкуствен интелект и лазерни технологии...

публикувано на 11.08.25 в 09:35