Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
В „България днес“ на 27 юни слушайте: 05:10 - Актуална информация от и за българските общности в чужбина..
Публична среща-дискусия на тема Greece's culture is far more than the Acropolis ще се проведе на 2 юли 2025 г. Началото е от 10,00 ч. в зала "Иван Гешов" в централната сграда на БАН (ул. "15 ноември" № 1, 1000 София). Специален гост и лектор ще бъде Н...
По време на първата национална конференция, посветена на поклонническия туризъм в България, с участието на министъра на туризма Мирослав Боршош и Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, представители на духовенството и туристическия сектор беше..
България е държавата с най-ниски цени на основните горива – бензин и дизел, в Европейския съюз, сочи статистиката. С очакваното приемане на единната..
Комисията за защита на конкуренцията е започнала секторен анализ на пазара на храните. След извършените проверки на НАП, КЗП и КЗК в над 300 обекта..
Бившият зам.-министър на финансите Георги Клисурски от "Продължаваме Промяната" обяви, че напуска ПП. В публикация във Facebook Клисурски написа:..