Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е забавяне на обявяването на резултатите от гласуването в посолството ни във Виена

Българското посолство във Виена

Около 500 души са гласувалите само в секцията в българското посолство във Виена, като освен нея в австрийската столица работят още 7 – сподели пред Радио България Николай Янев, който е председател на комисията в мисията ни.

Николай Янев

Регистрираните по списък гласоподаватели в нея са 150, но в посолството винаги има секция, българите знаят, че тя е отворена и идват тук. Според Янев, има възможност да се забави отчитането на гласовете:

„То е свързано с инструкцията на ЦИК да бъдат преброени всички разписки от машините за гласуване. През миналата година това се правеше само в специфично определени секции, където такова броене се случваше с контролна цел, но тази година важи за всички секции.“

Още за изборния ден във Виена:

Снимки: Посолство на България във Виена, личен архив



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неделно училище ¨Васил Левски“ във Валенсия

Българчета във Валенсия боядисваха яйца и плетоха кошнички за Великден

През отминалия уикенд ученици от неделно училище "Васил Левски" към  Асоциация "Прогрес", град Валенсия, Испания, участваха в традиционната работилница за боядисване на яйца, а към тях с готовност се присъединиха и техните родители. Целта на мероприятието е..

публикувано на 01.05.24 в 16:49

Дарение от България за българите в албанската Мала Преспа

Поредно голямо дарение за албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени, направи Фондация "Българска памет". След молба от кмета на Община Пустец Пали Колевски и заместник-кмета Яни Никола, фондацията е осигурила цялото..

публикувано на 30.04.24 в 19:45
Снимка: Българско неделно училище ,,АБВ Учебна Академия“, Атина

Цветно великденско настроение в българските общности по света

Дните преди православния Великден са озарени с български усмивки и настроение по целия свят. Възпитаници на редица неделни училища в чужбина пресъздадоха народните ни традиции и обичаи, свързани с подготовката на Великден и предшестващите го..

публикувано на 30.04.24 в 10:30