Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е забавяне на обявяването на резултатите от гласуването в посолството ни във Виена

Българското посолство във Виена

Около 500 души са гласувалите само в секцията в българското посолство във Виена, като освен нея в австрийската столица работят още 7 – сподели пред Радио България Николай Янев, който е председател на комисията в мисията ни.

Николай Янев

Регистрираните по списък гласоподаватели в нея са 150, но в посолството винаги има секция, българите знаят, че тя е отворена и идват тук. Според Янев, има възможност да се забави отчитането на гласовете:

„То е свързано с инструкцията на ЦИК да бъдат преброени всички разписки от машините за гласуване. През миналата година това се правеше само в специфично определени секции, където такова броене се случваше с контролна цел, но тази година важи за всички секции.“

Още за изборния ден във Виена:

Снимки: Посолство на България във Виена, личен архив



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Урок по родолюбие с децата от българското неделно училище в Лисабон (ВИДЕО)

С желанието да усвоят по-добре българския език, да научат повече за историята и географията на България, всяка събота деца от български семейства или от смесени бракове се отправят към "Rua do Sacramento a Lapa" 31 – адреса, на който се намира..

публикувано на 28.04.24 в 10:20

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

“ Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница .” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към..

публикувано на 28.04.24 в 06:00