Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Лос Анджелис искат да има паметник на кирилицата

4
Снимка: личен архив

Паметник на кирилицата да бъде изграден в Лос Анджелис. Това предвижда проект, който обединява усилията на Българската фондация за изкуства, култура и образование, Генералното българско консулство в Лос Анджелис и автора на скулптурата Бронислав Ликоманов, каза пред БТА почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков.

Скулптурата изобразява ръка на просветител, която държи книга, превръщаща се в птица. Под нея са издълбани буквите А, Б, В и Г, разказва авторът Бронислав Ликоманов.
Той е завършил "Художествен дизайн" в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ и "Анимационно кино" в Националната театрална академия "Кръстьо Сарафов". Живее в Калифорния. Работи като художник-аниматор за компании като водещи компании в тази индустрия. 

 Снимки: личен архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Още от категорията

Празнична литургия за Цветница в българската църква “Св. Иван Рилски” в Монреал

“ Заповядайте в неделя, за да отбележим заедно празника Вход Господен в Йерусалим, познат още като Цветница или Връбница .” С тази покана българската православна църква “Св. Иван Рилски” в Монреал се обръща към сънародниците ни да се присъединят към..

публикувано на 28.04.24 в 06:00

Банатските българи от Винга вдигнаха на крака публиката на роден фолкорен фестивал в Чикаго

Продължава четиринайсетото издание на най-големия български фолклорен фестивал в Северна Америка – “Верея” в Чикаго, предаде кореспондентът на БНР в града Елена Цанева. Започва най-мащабното българско събитие в Северна Америка – фестивалът “Верея”..

публикувано на 27.04.24 в 13:22
Илюстративно изображение

Диктовка по български език – за рождения ден на българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина

С диктовка, посветена на 24 май, ще започнат честванията на 20-ата годишнина от създаването на българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Диктовката ще се проведе на 10 май от 18:00 часа в сградата на школото на ул...

публикувано на 27.04.24 в 11:50