Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България призова Индия да повлияе на Русия за спиране войната в Украйна

Форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в Стокхолм
Снимка: Министерство на външните работи

Външният министър Иван Кондов призова Индия да използва влиянието си върху Русия, за прекратяване на войната срещу Украйна, съобщи българското външно министирство. Кондов е разговарял със своя индийски колега Субрахманям Джайшанкар в Стокхолм по време на министерски форум ЕС - Индийско-тихоокеански регион в рамките на Шведското председателство. Министър Кондов е присъствал на неформален обяд с украинския им колега Дмитро Кулеба. В рамките на форума българският министъ е изтъкнал „нуждата от продължаване на подкрепата за Украйна в контекста на продължаващата руска агресия“, съобщават от министерството. Кондов е поканил Джайшанкар да посети България. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Марейд Макгинес

Еврокомисарят по финансовата стабилност Марейд Макгинес пристига на работно посещение

Еврокомисарят по въпросите на финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари Марейд Макгинес пристига в страната ни на двудневно работно посещение, съобщи Представителството на Европейската комисия в България. Днес тя ще се..

публикувано на 04.12.23 в 07:00
Мария Габриел

Външнополитическата стратегия на България във фокуса на форум

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел днес ще бъде домакин на конференцията “Външнополитическата стратегия на Република България - предизвикателства и възможности”, която ще се проведе в Дома на Европа в София, съобщи МВнР. В анонса към..

публикувано на 04.12.23 в 06:00

Не се очаква решение за влизането ни в Шенген през следващата седмица

През следващата седмица не се очаква да бъде гласувано решение за приемането на България в Шенген, съобщиха дипломатически източници за БНР, предаде кореспондентът в Брюксел Ангелина Пискова. Вместо това вътрешните министри на страните членки ще направят..

публикувано на 02.12.23 в 10:05