Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Диктовка по български език“ в Молдова по случай 24 май

Снимка: БТА

На 22 май в Молдова ще се проведе „Диктовка по български език“ по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. Състезанието е организирано от Главното управление на образованието в град Комрат, българското посолство в Кишинев, неправителствената организация „Българска община в Република Молдова“ и Асоциацията на учителите българисти в Молдова.

Продължителността на диктовката ще е един академичен час, съобщава БТА. Надпреварата ще се проведе в две възрастови групи. Първата обхваща деца от 13 до 19 години, втората – над 20-годишни младежи. Предвидени са парични награди. Обявяването на резултатите и награждаването ще се проведат на 26 май в дипломатическото ни представителството в Молдова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от Оксфорд направиха филм за цар Фердинанд

Ученици от Българско училище "Слово" в Оксфорд направиха видеофилм за цар Фердинанд като част от проект по Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите". Учениците от 8-ми клас се превърнаха в истински изследователи и..

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Банатски българи от Винга са специалните гости на фолклорния фестивал "Верея" в Чикаго

В последните три от тази седмица в Чикаго отново ще се вият български хора, ще думкат тъпани, а гайдите ще надвикват шумотевицата, за да пренесат присъстващите в простора на Родопите, Пирин или Балкана. 14-ото издание на най-големия български..

публикувано на 25.04.24 в 15:24

Започва най-мащабното българско събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея"

В Чикаго вече се предусеща ритъмът на най-мащабното българско културно събитие в Северна Америка – фестивалът "Верея". Датите на форума тази година са от 25 до 28 април. Очакват се 40 български танцови трупи от цяла Америка. Вълнението сред участниците..

публикувано на 25.04.24 в 07:05