Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Набират средства за закупуване на български учебници за децата в Тараклия

Никола Рахнев
Снимка: Facebook

Сдружението „Гората.бг“ обяви своя нова инициатива в полза на Тараклия. "На първо място, ще изпратим хиляди български учебници и книги, които ще бъдат използвани за учебните заведения - каза пред БНР Никола Рахнев от неправителствената организация. - На този етап събираме средства, от издателства с 30-40% отстъпка ще закупим учебниците, тъй като количествата са големи. Сега искаме да бъдем бързи. Няма да можем да съберем нужните ни количества, ако правим индивидуални събирания. Учебната година започна и искаме в следващите 10-15 дни те да достигнат до децата там. Необходими са още географски карти на България и български знамена“, допълни той.

„Наша кампания е осигурила още дарение на 50 апарата за измерване на кръвно налягане. Планира се да отпътува и един камион с обзавеждане за ученическо общежитие. В български манастир там пък ще бъде изградена система за пречистване на вода. Ситуацията в Молдова е много тежка. Прилича на тази в България отпреди 15-20 години", коментира Никола Рахнев.


БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 7 Декември 2023 г.

Едно международно изследване отново върна разговора за българското образование в дневния ред на обществото. Колко функционално неграмотни са българските ученици и има ли политическа воля да се обърне ситуацията – отговорите на тези и други въпроси..

публикувано на 07.12.23 в 19:00

България днес – 6 Декември 2023 г.

В „България днес“ на 6 декември говорим за деня на Свети Николай, със семейство Димови от с. Столетово разискваме по темата умна риба ли е шаранът и как се приготвя най-вкусната никулденска трапеза. Срещаме ви отблизо с новия предстоятел на..

публикувано на 06.12.23 в 19:00

България днес – 5 декември 2023 г.

В "България днес" на 5 декември гостува проф. Ивайло Груев – българин, който от десетилетия живее в Канада и преподава политически науки в университета в Отава. Разговорът е за геополитическата среда и политическите процеси в България в края на 2023..

публикувано на 05.12.23 в 19:00