Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Набират средства за закупуване на български учебници за децата в Тараклия

Никола Рахнев
Снимка: Facebook

Сдружението „Гората.бг“ обяви своя нова инициатива в полза на Тараклия. "На първо място, ще изпратим хиляди български учебници и книги, които ще бъдат използвани за учебните заведения - каза пред БНР Никола Рахнев от неправителствената организация. - На този етап събираме средства, от издателства с 30-40% отстъпка ще закупим учебниците, тъй като количествата са големи. Сега искаме да бъдем бързи. Няма да можем да съберем нужните ни количества, ако правим индивидуални събирания. Учебната година започна и искаме в следващите 10-15 дни те да достигнат до децата там. Необходими са още географски карти на България и български знамена“, допълни той.

„Наша кампания е осигурила още дарение на 50 апарата за измерване на кръвно налягане. Планира се да отпътува и един камион с обзавеждане за ученическо общежитие. В български манастир там пък ще бъде изградена система за пречистване на вода. Ситуацията в Молдова е много тежка. Прилича на тази в България отпреди 15-20 години", коментира Никола Рахнев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00