Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 февруари 2024 г.

Хуморът е най-силното оръжие срещу тегобите на делника, казват старите хора. В „България днес“ на 5 февруари ви предстои среща-доказателство на тези думи. Специално пред Радио България говори "Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023" българката Джулия Тони Стоянова. Ще чуете един разговор за пътя от Варна до Града на вятъра, за историите от живота, които пленяват публиката, за американската мечта и българската общност зад океана и за подкрепата, която е гориво за успех. След това ще се върнем на Стария континент, за да „поговорим“ на български език в сърцето на Рим с доц. Наталия Няголова, като част от гостуването на Радио България при българите в Италия. Ще завършим празнично и музикално с авторската пиеса „Миш-маш“ на рожденика  маестро Антони Дончев. Водещ на „България днес“ този понеделник е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.48 - Новини от България

8.39 - Прогноза за времето у нас и по света

14.20 - Как Джулия от Варна стана най-добрият комедиен продуцент в Чикаго – започваме седмицата с една среща изпълнена със смях и истории от истинския живот в духа на Холивуд. Весела Кръстева разговаря с българката Джулия Тони Стоянова, която успешно реализира своята американска мечта и успя да покори комедийната сцена на Чикаго, САЩ

46.49 – Да учиш академичен български език в сърцето на Вечния град – Венета Николова в разговор с Доц. Наталия Няголова, лектор по български език и култура в "Ла Сапиенца", един от най-старите и престижни италиански университети в Рим

55.27 - „Песен на деня“ – Днес отбелязваме 65-тия рожден ден на музиканта и главен диригент на Биг Бенда на БНР Антони Дончев с авторската му пиеса „Миш-маш“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 май 2024 г.

Празнична се очертава "България днес" на 21 май. Отбелязваме празника на Св. св. Константин и Елена и ще поговорим за един древен митичен ритуал, свързан с празника - нестинарството. Ще ви поканим на българска изложба в Гърция и ще отправим поглед към..

публикувано на 21.05.24 в 19:00

България днес - 20 май 2024 г.

Своеобразен урок по българска история е днешното издание на предаването „България днес“. В студиото на Радио България гостува проф. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания в Българската академия на науките, който заедно с..

публикувано на 20.05.24 в 19:00

България днес - 17 май 2024 г.

В "България днес" на 17 май ще разберем как се изгражда едно българско неделно училище зад граница, от идеята до реализацията й. За това разговаряме с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин. Поглеждаме и към българския туризъм и интереса към..

публикувано на 17.05.24 в 19:00