Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определят квотите за билки

До 20 януари 2012 година всички отговорници на билкозаготвителни пунктове на територията на област Видин и Монтана трябва да представят в екоинспекцията в Монтана обобщена информация за изкупените, обработени и реализирани през 2011 година билки от лечебни растения и техния произход по позволително, както и за складовите наличности.

"Съгласно Закона за лечебните растения, ако не се предостави тази информация, отговорниците ще бъдат санкционирани, глобата е от 100 до 1 000 лева"- поясни Диана Иванова, главен експерт направление "Защита на природата" в екоинспекцията в Монтана.

До края на годината е срокът за подаване на заявления за участие в разпределението на квотите за 2012 г. за билки под специален режим на опазване и ползване, припомни още Иванова.
По публикацията работи: Любо Андреев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 4 юни 2024 година

Паметна плоча  в родния дом на Леда Тасева в Дунавци, който е запазен в автентичен вид, беше поставена днес.   Идеята е на Емил Йорданов, създател на първия частен  Музей на българското кино, култура и изкуство . Комисията за енергийно и водно регулиране предстои да утвърди новите цени на тока за бита от 1 юли - средно с 1,4% по-високи...

публикувано на 04.06.24 в 18:00

Жителите на Берковица са против тировете да минават през "Петрохан"

Общо 96% от жителите на Берковица са против през прохода „Петрохан“ да преминават тирове . Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение от пътната агенция тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. На 23 май изтече срокът за изпращане на възражения срещу обявеното от Агенция "Пътна инфраструктура"..

публикувано на 04.06.24 в 16:40
Снимката е илюстративна.

Прокуратурата разследва случая със срязаните спирачки на локомотив в Лом

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се водят активни действия по разследване на случая със срязаните спирачки на локомотив в Лом.    Сигналът за инцидента беше подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта на 1 юни. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 04.06.24 в 16:17

Конференция за значението на европейските програми се състоя във Видин

Европейските програми и тяхното значение за гражданите бяха дискутирани на регионална конференция, организирана от БТА във Видин. Държавната и общинската администрации работят усърдно да привлекат инвеститори в нашия регион и да дадат един по-добър тласък на развитие. Това каза по време на форума областният управител Ани Арутюнян : "В процес на..

публикувано на 04.06.24 в 15:06

И това лято в Мездра ще се проведат плувни курсове за ученици

За 26-та поредна година Община Мездра и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) организират летни плувни курсове за ученици от I до VII клас, съобщават от общинската администрация. Обучението ще се проведе от 1 юли до 23 август на басейна в Хотелски комплекс „Долче Вита“ в Мездра. То ще се бъде водено от квалифицирания инструктор по плуване..

публикувано на 04.06.24 в 14:51

Откриха паметна плоча на Леда Тасева в Дунавци

Паметна плоча в родния дом на Леда Тасева в Дунавци , който е запазен в автентичен вид, беше поставена днес. Идеята е на Емил Йорданов , създател на първия частен Музей на българското кино, култура и изкуство : "С мои приятели, съмишленици, които ми помогнаха да открием, че тя е родена тук, да се намери точно къщата и така се получи. А тя..

публикувано на 04.06.24 в 14:48

платена публикация
Дико-Илиевите празници превърнаха Монтана в столица на духовата музика

Прослава на Дико-Илиевото творчество, популяризиране на духовата музика, ценна традиция, емоционално преживяване за публиката, творческо предизвикателство за оркестрите. Всичко това, но не само, бяха Международните празници на духовите оркестри в Монтана. Тридневна среща на сцената на обновения площад "Жеравица" си дадоха професионални, любителски и..

публикувано на 04.06.24 в 14:10