Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нели Дончева: "Ако децата са ходили на градина, парите от майчинството ще се връщат"

 
"Наблюдава се лек ръст на административните и касационните дела, постъпили през 2011 година в деловодството на Административния съд във Видин. Завишение отбелязва и броят на касационните наказателни дела, като тази тенденция се запазва от предишни години", каза за РАДИО ВИДИН Нели Дончева, председател на Административен съд Видин.

През 2011 година най-широк обществен интерес са предизвикали делата от изборния процес през октомври. Общо 42 жалби са постъпили по различни казуси, а образуваните при обединение на някои от жалбите производства са 12. Имало е обжалване на изборните резултати за няколко общини като Видин, Белоградчик, Бойница и Ружинци. Съдът не е касирал нито един от изборите. Към момента голяма част от делата са на производство пред Върховния административен съд и едва след тяхното връщане обратно ще може да се направи точен анализ на актовете по казуса.

През 2011 година са гледани и десетина дела на майки, които са получавали неправомерно майчинство, а в същото време децата им са посещавали детски градини или ясли. Делата са срещу решенията на Социалните служби за въстановяване на изплатените към майките суми. Според решенията на съда, заповедите са законосъобразни, въпреки мотивите на майките.
По публикацията работи: Ани Цекова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спокойно е преминала днешната матура във Видин

Спокойно и без нарушения е преминала днешната матура по избираем профилиращ предмет, както и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация в училищата в област Видин. Най-много дванайсетокласници са избрали да се явят на държавен зрелостен изпит по английски език, каза началникът на Регионалното управление по образованието Веселка..

публикувано на 20.05.24 в 16:24

Евтим Милошев във Видин: Туризъм без инфраструктура няма как да се случва

"Дори да направим най-хубавата реклама, да създаваме най-добрия туристически продукт, ако няма свързаност, няма как да докараме туристите." Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев, който днес е на посещение в област Видин. Според него държавата може да помогне на региона най-вече с инфраструктурата. В тази връзка министерството на..

публикувано на 20.05.24 в 16:20

Нови два случая на коклюш установиха във Видинско

Два нови случая на коклюш са регистрани през последната седмица /13-17 май/ във Видинска област. Касае се за 2-годишни деца от Видин и село Косово, които не посещават детски заведения.  Имунизирани са, заболяването протича много леко, обясниха от Регионалната здравна инспекция. Здравните специалисти проследяват контактните и близките на децата...

публикувано на 20.05.24 в 15:18

В Монтана няма сигнали за купуване на гласове

В област Монтана няма постъпили сигнали за купуване на гласове за изборите на 9 юни. Към момента обстановката е спокойна, потвърдиха и от прокуратурата.  Организацията за вота обсъдиха на среща при областния управител представители на полицията, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия. Сформиран е областен щаб.  Поръчани са по 117 000..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра

Краеведи от Враца, Мездра и съставните села на общината взеха участие в XIII майски краеведски четения, които се проведоха в Мездра. Организатор на проявата, която е програмата на 50-ите Празници на културата „Мездра -май“ и на 29-ите Празници на Искърското дефиле, беше Краеведското дружество към НЧ „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра...

публикувано на 20.05.24 в 14:30

Двама се отказаха да бъдат кандидати за депутати от Монтана

Двама кандидати за народни представители от 12-и Многомандатен избирателен район Монтана се отказаха от борбата за 50-ия парламент на страната. Цеко Маринов и Ангел Ангелов са заявили, че желаят да им бъде заличена регистрацията, съобщи говорителят на РИК Монтана Петко Петков.  Районната избирателна комисия в Монтана излезе с решения и заличи..

публикувано на 20.05.24 в 14:24

Театърът във Враца с нов уебсайт и онлайн система за закупуване на билети

Драматично-куклен театър – Враца вече разполага с нов функционален уебсайт-  www.dktvratsa.com , и интегрирана онлайн система за закупуване на билети. Основните предимства на новия сайт включват модерен дизайн, подробна информация за нашия репертоар, програма, събития, новини, фестивал, както и възможност да се запознаете с творческия и..

публикувано на 20.05.24 в 13:37