Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба на млад талант в центъра на Видин

Първата си фотоизложба нареди в центъра на Видин Мария Венелинова. Творбите са на тема "Природа и животни" - "Приказна природа". Снимките са събирани в продължение на няколко години и са около 50 на брой. Чрез снимките си младото момиче представя природата по начина, по който я вижда.

"Опитах се да представя природата по един по-различен начин, защото днес хората пренебрегват околната среда и исках да припомя за нея",
каза за РАДИО ВИДИН Мария. Тя е студентка по физика в Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "химия". Химията е нейна страст от много години, а фотографията- хоби, което е открила по случайност, когато с телефон е снимала как светлината се разлага в една стъклена призма. Печели първо място на видински екоконкурс със снимки на природа и животни, а след това и трето място в конкурс за макрофотография на списание "Фотомания".

"Инициативата за организирането на изложбата дойде от фотографа Богомил Петров. Искам да му благодаря за това, че ми помага да представя снимките си. Това беше един подарък за мен"- каза Мария.
 
Младата авторка иска да развива парелелно изучаването на химията с фотографията, като в свободното си време винаги намира нещо интересно, от което да направи страхотна снимка.
По публикацията работи: Надя Шишенска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Доброволците от Лом без такси за технически и административни услуги

Общинският съвет в Лом прие предложението на кмета Цветан Петров за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Промяната е във връзка с Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на..

публикувано на 29.06.24 в 16:37

Видин отбелязва Международния ден на река Дунав

Видин отбелязва 29 юни- Международният ден на река Дунав с фестивал Art Festival "The River“ от 28 юни до 1 юли. На днешния ден – 29 юни, се навършват и 30 години от приемането на конвенцията за опазването на реката. По този повод Община Видин и организаторите на фестивала от Event Masters, подариха на най-малките кукленото представление "Патиланско..

публикувано на 29.06.24 в 16:21

Илияна Йотова: "Малко е да се каже, че Белоградчик е красив град"

Белоградчик отбелязва празника на града на Петровден. Програмата започна с тържествен водосвет. Вече 118 години Белоградчик отбелязва Петровден като свой празник, каза в приветствието си кметът на община Белоградчик Боян Минков: "118 години жителите и гостите на града се събират на "Панаирището", за да отпразнуват този ден. Не може да не..

публикувано на 29.06.24 в 15:29

"Забавно лято" във Вършец за децата

Центърът за подкрепа на личностното развитие в град Вършец с подкрепата на Община Вършец организира забавно лятно училище. То ще стартира от 8 юли и ще продължи до 23 август 2024 година.  Заниманията са целодневни за деца от 6 до 10 години, през делничните дни от седмицата, от 9:00 часа до 17:00 часа.  За да запишете детето си, е необходимо да..

публикувано на 29.06.24 в 14:20

Книга за народните лечители представиха в мездренското село Зверино

Доц. д-р Йорданка Манкова- етнограф и фолклорист, един от най - добрите изследователи на Врачански регион, представи книгата си "Цер и лек да намериш" в НЧ "Факел-1926" в село Зверино, община Мездра. Книгата е посветена на народните лечители и призванието им да служат в името на човешкото здраве, като писателката е обхванала Врачанския регион, а..

публикувано на 29.06.24 в 12:03

"Забавно лято в библиотеката" в Мездра

От 1 юли /понеделник/ в НЧ "Просвета 1925"- Мездра започва "Забавно лято в библиотеката", което ще продължи без прекъсване до 30 август. Заниманията с децата ще се провеждат в понеделник, сряда и петък от 9.00 до 11.00 часа. Понеделникът е предвиден за предизвикателство за четене на книги – от задължителните за четене, до любими на децата по техен..

публикувано на 29.06.24 в 10:51

Международен етнофестивал се проведе в Майор Узуново

Във видинското село Майор Узуново се проведе Деветият международен етнофестивал за хора с увреждания "Балканска среща" . Фестивалът се провежда по инициатива на фондация „Подкрепа за реализация“ - гр. Видин и сдружение ЦДП от сръбския град Зайчар, като всяка година двете организации си разменят домакинството. Тазгодишното издание събра..

публикувано на 29.06.24 в 10:15