Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закъсали в снега ТИР-ове блокират движението при Арчар

Около 6-7 см. е натрупалият сняг във Видинско. Пътят за Капитановци, Рупци и Кула не е изчистен. Единствено на околовръстното шосе е почистено и опесъчено едното платно, както и пътя към Ново село. Автобусът, който тръгва 9,30 часа от София на една от превозваческите фирми във Видин е в принудителен престой на пътя Видин- Лом при село Арчар. Причината е, че в района при ромската махала на селото има закъсали ТИР- ове, които са запречили пътното плано. По получен сигнал в РАДИО ВИДИН за починал човек в закъсалия автобус, потърсихме информация от шофьора на превозното средство:

"Нищо не знам за такъв случай, от автобуса слязоха всички и тръгнаха пеша за другия автобус да се прехвърлят". Репортер от радио София, Петър Георгиев, бе сред пътниците на закъсалия автобус и потвърди информацията за нещастния случай:

"Група пътници тръгнахме от автобуса, който беше спрял в горната част на селото. Разстоянието беше около 200-300 м до другия автобус, който можеше да ни закара до Видин. За съжаление, възрастен човек на около 80 години, по пътя се подхлъзна, падна и след няколко минути почина. Очевидно имаше заболяване, защото по-късно се видя, че имаше и катетър. Тук има в момента полицейски коли, чакаме и линейка".

Информацията за закъсалия автобус в Арчар потвърди пред Светлана Пардонова дежурният диспечер от превозваческата фирма.

"Нямаме точна информация, но знаем, че никой все още не е опесъчил този участък. Пред нашия автобус има и други коли, закъсал ТИР и няма как да се мине. Блокирано е и при град Дунавци, така че няма минаване от никъде"-
обясни диспечерът. Малко след бензиностанцията преди село Арчар е спрял автобусът, потвърди и шофьорът на автобуса.

"Возим 15 души. Пред нас има още 6 превозни средства- камиони и леки коли. От 13,30 сме тук. От 22 години съм шофьор и не съм изпадал чак в такава ситуация"- описа по-рано положението шофьорът. Информация потърсихме и от фирмата, която почиства пътя. Техниката е тръгнала към проблемния участък, но има закъсали коли и при Дунавци, което ги бави, обясни дежурният в снегопочиастващата фирма Горан Христов:

"Нашите машини не можаха да преминат при Дунавци, има закъсал ТИР. Две машини с пясък сме изпратили, има и един трактор Т-150 на същия път при Добри дол. Машините вече пътуват и са при село Симеоново, но там действително са се обърнали зле"- обясни дежурният.
По публикацията работи: Екип на РАДИО ВИДИН


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Видинският митрополит Даниил

Видинчани за Даниил: Има силата да обедини народа

Несъмнено Даниил Видински има нужната сила, за да обедини българския народ в трудните времена. Това казаха местни жители минути след като митрополитът беше избран за глава на българската православна църква. "Познавам го, работлив е, направи ремонти на църквите... Ще се справи, много хубава новина, радвам се... Харесвам го, но не знам на каква..

публикувано на 30.06.24 в 14:59

По-висока цена на тока от утрешния 1 юли

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от утре - 1 юли, и ще са валидни през следващия едногодишен период. Най-голямото поскъпване на тока за бита е за клиентите на "Електрохолд" от Западна..

публикувано на 30.06.24 в 14:10
Митрополит Даниил Видински

Даниил Видински е новият български патриарх

Новият патриарх на българската православна църква е видинският митрополит Даниил.  Той спечели балотажът с 69 гласа.  Другият кандидат за духовен водач - Григорий Врачански, събра 66 от гласовете.  Недействителните бюлетини бяха три. В 15 часа новият патриарх ще бъде въдворен с тържествена интронизация в храм - паметника "Св. Ал...

публикувано на 30.06.24 в 13:10

Ваучерите за храна преминават изцяло в електронен формат

Хартиените ваучери за храна отиват в историята.  От утрешния 1 юли преминават изцяло в електронен формат.  Дигитализацията ще улесни потребителите и ще подобри многократно клиентското изживяване с използването на съвременен модерен инструмент, който може да е във вид на карта, но и изцяло виртуален като приложение,  обясни Таня Обущарова,..

публикувано на 30.06.24 в 12:41

По-високи добиви отчитат монтанските земеделци

Със 120 кг повече средно от декар от пшеница от миналата година прибират земеделците в област Монтана. По-добра е реколтата и от ечемик. 646 кг средно от декар е добивът от пшеница в област Монтана. Данните от Областна дирекция „Земеделие" са при 40 % реколтирани площи.  Спрямо миналата година средния добив е със 120 кг повече.  Земеделците в община..

публикувано на 30.06.24 в 12:28
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Митрополитите Григорий и Даниил на втори тур

Митрополитите Григорий и Даниил отиват на втори тур за избор на нов патриарх. 64 делегати са гласували за Врачанския митрополит Григорий, а за Видинския Даниил са гласували 51 делегати. 19 са гласовете за Гавриил Ловчански. Един от двамата ще е следващият български патриарх.

публикувано на 30.06.24 в 11:18

Нови цени на тока и водата от утре

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около 1,5 % на електронергията и поевтиняване с над 8 % на топлоенергията.  В трите северозападни области поскъпването на тока ще бъде с около 3 %.  Във Враца се очаква намаление..

публикувано на 30.06.24 в 07:56