Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За работата ни- по-лично!

В "Цветовете на деня" днес ви представяме професията на радиоработниците. Срещаме ви по-лично с някои от нас, работещите в РАДИО ВИДИН, разказваме ви за нашите детски мечти, дали сме ги сбъднали и какво харесваме или не в работата ни. Съвсем откровено си признаваме и за гафовете. И всичко това- с усмивка.


Ваня Минева
: "Всеки понеделник слушателите на РАДИО ВИДИН могат да ме чуят от 13 до 14 часа в предаването "Калейдоскоп". Понякога и в сутрешния блок "Посоките на делника", също и като редактор в "Снимката на деня". ... Като малка исках да стана много неща. Първо беше космонавт, след това- баскетболист, после- актриса. В крайна сметка, в трудовия си път станах от всичко по малко. Запазих любовта си към невероятните неща- до ден днешен обичам да гледам и чета фантастика. Запазих до голяма степен и страстта си към спорта, за последно, когато бях 22-23 годишна, играх в студентския баскетболен отбор "Академик- София". А най-зрялата ми мечта- да се занимавам с кино и театър, като сценарист и режисьор, го практикувам всеки ден. Защото ежедневната работа в радиото изисква такива умения- да си структурираш предаването, да си направиш план как ще запишеш предварително звука, как ще се държиш в ефир, как ще предразположиш хората, които ще поканиш ..."

Невена Пекова: "Гласът ми чувате в предаването "По пътя към храма" в неделя и в "Музикална зона"- класика и джаз, в четвъртък. ... Когато бях малка исках да се занимавам с музика. Завърших музика и работя като звукорежисьор. Мотивира ме любовта към работата. Това е плюсът в професията ми. Минусът е дългото стоене пред компютъра. ... Разбира се, че правя гафове. Аз съм запазена марка гафаджия."
 
Нора Георгиева: "Слушате ме в "Музикална зона", "Свободна зона",
"Пица на парче" и в "Куку-руку" ... Като малка мечтаех да стана актриса. Никога не съм мечтала да работя в радио. Но сега не мога да си представя да правя нещо друго. Мога да се похваля с това, че всичко, което съм искала го постигнах. Работя като музикален редактор, защото много обичам музиката и като радиоводещ, защото веднъж работил това, повече не можеш да се откажеш от съприкосновението с ефира. Радиото наистина е магия!"
 
Лилия Димитрова: "Хората чуват
гласа ми всяка сутрин в "Посоките на делника". ... Като малка исках да бъда актриса, но уви не се случи, станах радиоводещ. Плюсовете на професията са многото емоции, трябва да има човек желание да я върши тази работа, защото е много динамична и стресова."
 
 
 
 
 
 

Пламен Коцев
:"Слушателите ме чуват в "Посоките на делника". ... Като малък въобще не съм мислел, че ще стана радиоводещ. Тогава и рисувах, моделирах слонове от пластелин, играех футбол, волейбол, по-късно започнах да свиря на китара. ... Сега работя в екип с Лили Димитрова в сутрешния блок, вече четвърта година. Това е по-различно отколкото да си сам пред микрофона. Развих интуиция, готовност да продължа, когато партньорът ми в ефир приключи с неговите реплики, за да се получи нещо приятно, което да поднесем заедно на слушателя. ... Когато сутрин трябва да изчетем в ефир страшно много информация от вестниците, тогава стават гафове- например когато има съкращения, абревиетура и най-вече стават обърквания при четенето на личните имена."

Йорданка Петрова
: "Водещ съм на следобедния блок "Цветовете на деня", в понеделник и на предаването "Еко свят", в четвъртък. ... Не помня каква исках да стана като малка, но завърших Философия във Велико Търново. В момента работя като новинар, редактор, водещ. Отчитам само плюсовете на професията- всеки ден работата ми ме зарежда с много енергия, ежедневно си в центъра на събитията, контактуваш с много хора и накрая на деня се чувстваш удовлетворен от това, което си направил. ... Имам понякога гафове, например когато бързам да изговоря дадена новина и правя лапсус."

Силви Сливенов
: "Слушателите могат да ме чуят в "Свободна зона", в четвъртък- предаването за българска народна музика "Това сме ние". ... Като малък исках да бъде пилот от Формула 1, а завърших Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. От 2-ри клас свиря на гадулка. Сега работя като музикален редактор, звукорежисьор и водещ. Плюсовете са, че работя това, за което съм учил. ... Мисля, че не правя гафове, но това могат да кажат най-добре слушателите и колегите."

Боби Борисов
: "Могат да ме чуят почти всеки делник в новините, следобедния блок "Цветовете на деня" и предаването "Клуб Спорт". ... Спомням си, че когато бях 1-ви клас ни накараха да напишем на лист, какви искаме да станем като пораснем големи. След това в 8-ми клас, първата ми учителка- г-жа Стойкова, ни ги показа тези листчета. Аз бях написал, че искам да стана космонавт. Завърших маркетинг в Русе. ... Гафът ми миналата година беше, че казах в ефир, че ще се оженя през 2012 г. Това беше по-скоро обещание към родителите ми. В работата, когато съм в студиото и следя евдновременно няколко спортни събития, няма как да не става гаф понякога. "


Катя Борисова
: "Слушателите могат да чуят гласа ми в новините, следобедните блокове, предаването "Другата истина", което е за българските емигранти по света. ... Като малка исках да стана художник. Висшето си образование завърших в Техническия университет в София, специалност "Механично уредостроене". Мислех да продължа да се занимавам с дизайн, но така се стекоха обстоятелствата, че се разделих с тази си мечта. Плюсът в работата ми е, че се срещам с много интересни хора. Минусът е големият стрес. ... Спомням си за един гаф: когато четях емисия новини, по една от сериозните теми на деня бяхме тотално объркали нещата и пуснахме звуци, направени по темата за домашните любимци- как да се поддържа козината им..."
По публикацията работи: Светлана Стоенелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50