Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци се обучават за аварийно-спасителни дейности

В Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин започна обучение на доброволческите формирования за действия при аварийни ситуцаии. Обучението е задължитиелно условие, за да са законни доброволческите формирования. Такива групи в област Видин са сформирани в общините Брегово, Ново село, Кула и Белоградчик. От днес обучението започна за 15 доброволци от общините Брегово и Ново село.

"Това е задължително условие, съгласно Наредбата. За да станат законни тези доброволци, те трябва да преминат едно първоначално бучение. Идеята е в рамките на около месец и половина да ги обучим до такава степен, че да добият основни знания и умения за действия с противопожарни машини, уреди и съоръжения, за да бъдат полезни както на хората, така и на нас, като структура за аварийно спасителна дейност", каза главен инспектор Станислав Генчев, началник Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин.
Обучението се провежда съвместно с лекари от Българския червен кръст, като освен лекционна дейност, включва и практически занятия.
По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Паметна плоча в Дунавци ще напомня за актрисата Леда Тасева

Паметна плоча в родния дом на Леда Тасева в Дунавци , който е запазен в автентичен вид, ще бъде поставена днес, 4 юни. Известната със своята елегантна и изтънчена ексцентричност актриса прекарва част от живота си в съседния на Видин град, каза кметът Димчо Скорчев . "Родена в Дунавци, майка ѝ си е дунавчанка. Работила е с първия си братовчед,..

публикувано на 04.06.24 в 10:03

Етнограф дари на архива във Видин етажерка на Иванка Ботева

Етнографът и почетен гражданин на Видин Нинко Заяков дари на отдела на Държавния агенция "Архиви" в града етажерка за книги , която е била на Иванка Ботева , дъщерята на Христо Ботев. Получил я е от съпруга ѝ Стоян Христов, с когото се запознава по време на студентските си години в София. В продължение на 67 години Нинко Заяков я пази в дома..

публикувано на 04.06.24 в 09:10

В Зверино днес почитат Ботевите четници

Честванията, посветени на Ботевата чета, днес продължават в мездренското село Зверино. 4 юни е определен и за Ден на Зверино. На тази дата през 1876 година повече от 20 четници, предвождани от Никола Войновски, заедно с Никола Обретенов, се запътили на юг с цел да преминат река Искър. Пристигнали в Зверино, където били посрещнати топло от зверинчани,..

публикувано на 04.06.24 в 08:47

Обвиняем за домашно насилие и закана с убийство остава в ареста във Враца

38 годишен врачанин е с постоянна мярка "задържане под стража", защото е нанесъл тежък побой и е заплашил с убийство съпругата си в условието на ограничителна заповед.  Жената е със средна телесна повреда и има опасност за живота й. Заплашвана е с нож и пистолет. Настанена е за лечение във врачанската болница. Жената е пребита въпреки, че на..

публикувано на 03.06.24 в 18:34

Снимката на 3 юни 2024 година

Единайсетокласници от  Средно училище "Цар Симеон Велики" във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Работодателите за пореден път се обявиха против така нареченото..

публикувано на 03.06.24 в 18:05

Видински ученици решаваха съдебен казус

Единайсетокласници от Средно училище "Цар Симеон Велики"  във Видин представиха симулативен съдебен процес пред свои връстници от училището, както и от Гимназията с преподаване на чужди езици. В Окръжния съд в ролите на прокурор, съдии, адвокати и свидетели бяха ученици. Заниманието е част от обучението по гражданско образование и е в рамките на..

публикувано на 03.06.24 в 16:04
Снимката е илюстративна.

Вандали увредиха локомотив в Лом

Неизвестни срязаха маркучи на спирачната система и счупиха стъкло на локомотив на жп гарата в Лом. Машината е била готова за път. Полицаите издирват извършителите. Сигналът за инцидента е подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта вчера. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 03.06.24 в 12:30