Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на отворени врати провежда видинско училище

Средно общообразователно училище "Петко Р. Славейков" във Видин провежда Седмица на отворените врати от днес. Това съобщи директорът на учебното заведение Катя Трифонова:

"За пета поредна година провеждаме инициативата. През тези дни показваме на родителите какви знания и умения са придобили през учебната година децата им, каним ги да присъстват на много мероприятия и тържества, с което те стават съпричастни към живота на учебното заведение. Всички деца са включени в провеждането на инициативата."

Учебното заведение обяви и програмата за провеждането на Седмицата на отворените врати:

22.04.2013г.:
07.45 ч.- Откриване на Седмицата на отворените врати;

17.30 ч.- "Да постигнем мечтите си заедно"- отбелязване на Деня на Земята, VII и XII клас, училищен двор;
23.04.2013г.:
16.00 ч.- "Мама, татко и аз"- спортно състезание, подготвителна група и I клас, училищен двор

17.00 ч.- "Пътешествие в света на математиката"- състезание по математика, V, VI и VII клас, фоайе на втория етаж;

 
24.04.2013г.:
16.00 ч.- "Пролетна магия"- представяне на традиционни български празници, III клас, фоайе на втория етаж;
17.30 ч. - "Легенда за рома"- театрален спектакъл, V клас, Куклен театър;
 
25.04.2013г.:
16.00 ч.- "Приказка народна знаем, с мъдростта й ще ви запознаем"- II клас, Медиен център;

17.30 ч.- "Калейдоскоп"- изяви на ученици от IV, V и VI клас, изучаващи английски, немски, руски и френски език, Медиен център;

26.04.2013г.:
16.00 ч.-Конкурс "Осмото търси таланти", училищен двор.

В училището са подредени и две изложби- "Пролетно настроение" и "Физиката вдъхновява" на ученици в VII клас.

По публикацията работи: Пенка Милушева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Премиерът Главчев и министър Коритарова ще проверят необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра

Край Мездра премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова ще проверят необходимостта от затварянето на отсечката от международния път Е79 до Ботевград и довършването на модернизацията ѝ.  Движението по трасето беше спряно в понеделник и предизвика поредица от протести в Монтанско. Там..

публикувано на 26.06.24 в 08:10

Протест срещу трафика на тирове през "Петрохан" блокира пътя край Бързия

Недоволство от пускането на тежкотоварния трафик през "Петрохан" вчера вечерта събра протестиращи изхода на прохода край село Бързия . Пренасочването на трафика е в сила от понеделник. На място за разговор с хората пристигна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова . Протестиращите проведоха дълъг разговор с..

публикувано на 26.06.24 в 07:30

Снимката на 25 юни 2024 година

Българският ултрамаратонец и шампион по плуване в ледени и студени води  Цанко Цанков  ще опита да постави нов световен рекорд . В деня на съединението 6 септември ще плува без прекъсване 100 километра в река Дунав от Видин до Козлодуй.  Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарните формации за съставянето на правителство..

публикувано на 25.06.24 в 18:00

Ансамбъл "Мездра" ще участва в международен фестивал

Фолклорен танцов ансамбъл “Мездра” ще вземе участие в Международния фестивал “Calusul Romanesc” в град Каракал, Румъния, от 27 юни до 1 юли. Проявата започва през 1969 г. в Слатина, а от 1978 г. се провежда всяка година през седмицата на Петдесетница в румънския град. Целта на събитието е да разясни произхода и тайните на ритуалния танц..

публикувано на 25.06.24 в 15:47

Микробиолог представи в Лом участието си в антарктическа експедиция

Снимки и филм от участието си в 31-вата Национална антарктическа експедиция представи в Лом микробиологът Снежана Русинова-Видева . Събитието се проведе в Народно читалище „Постоянство 1856” и събра приятели д-р Русинова, която е родена в Лом, и почитатели на науката. „Най-често българските експедиции, които са от 32 години, се провеждат..

публикувано на 25.06.24 в 15:35

Още една жена във Врачанско е обвинена в домашно насилие

Броени дни след като жена наръга и наби мъжа , с когото живее на семейни начала във Враца, от прокуратурата оповестиха за нов случай на домашно насилие над представител на силния пол. От териториалното отделение на държавното обвинение в Бяла Слатина внесоха в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на..

публикувано на 25.06.24 в 15:24

Лом ще отбележи деня на река Дунав

Международният ден на река Дунав ще бъде отбелязан в Лом с богата програма. На 27 юни, четвъртък, от 20:00 часа, в амфитеатъра на Дунавския парк жителите и гостите на града ще могат да видят изпълненията на мaжopeтeн cъcтaв “Дyнaвcĸи биcepи”, вoĸaлнa гpyпa “3 A KЛAC” и бaлeтния cъcтaв ĸъм Народно читалище „Постоянство 1856”. Хopoтeĸa c..

публикувано на 25.06.24 в 14:00