Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Тошев: "Няма да легитимираме кадрови промени, писани на коляно"

Какви са мотивите групата на ГЕРБ да напусне заседанията на Парламента- обяви на пресконференция във Видин Владимир Тошев, народен представител от политическата сила за регион Видин:
 
"Взехме това решение, защото не бива да идентифицираме с присъствието си в зала нещата, които се случват- като нарушения на Конституцията, на Правилника за дейността на Народното събрание, на законите на Република България"- каза Владимир Тошев и обобщи:

"Решението за напускане на НС от ГЕРБ бе гласувано с огромно мнозинство на заседанието на ПГ и изпълнителната комисия на партията. Защото не може народните представители на партия ГЕРБ да са в Парламента, когато хората отвън протестират- това би ни приобщило по някакъв начин към останалите три политически сили, които са в Народното събрание. Защото не бива да даваме легитимност на решения за промяна на закони и кадрови назначения, писани "на коляно" и в пълна непрозрачност."

ГЕРБ се ангажира да инициира подписка за изработване на нова Конституция допълни Владимир Тошев.
По публикацията работи: Анжела Каменова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Административен съд-Видин ще проведе Ден на отворени врати

Административен съд-Видин организира Ден на отворени врати в рамките на Международния ден на правото да знам, съобщават от съдебната институция. Събитието ще се проведе на 27 септември (петък) от 11.00 часа в сградата на съда на ул. „Цар Симеон Велики“ № 3 в града.  Тази година към инициативата ще се присъединят ученици от ППМГ „Екзарх Антим..

публикувано на 25.09.24 в 16:13
Снимката е илюстративна

Започна подмяна на уличното осветление в Монтана

В Монтана монтират нови енергоспестяващи улични лампи . Подмяната се осъществява по проект „Енергийно ефективни системи за улично осветление в град Монтана“. Срокът за изпълнение е средата на март следващата година. Основната цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системата за..

публикувано на 25.09.24 в 15:59

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Лом

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе утре, 26 септември, в Лом . Проектът за дневен ред включва девет точки, каза председателят на местния парламент Пенка Пенкова : "Имаме корекция за маломерни паралелки в средищно селско училище. Другите докладни са прогноза за бюджета за следващите години и другото е свързано с изтекли договори, в..

публикувано на 25.09.24 в 15:38

Местна инициативна група в Лом е приела проекти за над 12 милиона лева

Общо 90 проекта са подадени в Местната инициативна група (МИГ) Лом за над 12 300 000 лева в обявените 31 процедури. От тях 52-ма кандидати са подписали договор за финансиране за над 5 800 000 лева с четири оперативни програми. Това отчете днес Румяна Симеонова , изпълнителен директор на МИГ- Лом при откриването на 3-дневен тур за запознаване с дейността..

публикувано на 25.09.24 в 15:27

Археолозите разкриват нови находки в Рациария

Нови помещения от римската баня, някои фигури и костни материали са открити при археологическите разкопки в Рациария край село Арчар. Това показва, че античният град се е развивал много, каза ръководителят на екипа от археолози доц. д-р Здравко Димитров  от Националния археологически институт с музей при БАН .   Повече от месец се..

публикувано на 25.09.24 в 15:09
РЗИ-Враца

Четири са регистрираните случаи на COVID-19 във Врачанско за седмица

Четири случая на COVID-19 са регистрирани в област Враца миналата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Лекари предполагат, че пациентите с корона вирус са много повече, но няма точни данни за заболелите, защото тестването вече не е така масово. Според специалистите при новите варианти на вируса боледуването преминава много..

публикувано на 25.09.24 в 14:37
РЗИ-Монтана

Болен от ку-треска е регистриран в Монтанско

Първи случай на ку-треска регистрираха в област Монтана . Инфекциозното заболяване се среща сравнително рядко, с изключение на отделни епидемични взривове в някои райони на страната. Болният е мъж на 39 години от община Монтана. Лекуван е в инфекциозно отделение на болницата в Монтана, уточни Елена Тодорова, от Регионалната здравна инспекция..

публикувано на 25.09.24 в 14:16