Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналист от Германия популяризира туризма в Белоградчик

Журналистът от Германия Юрген Йоргес посети Белоградчик, за да се запознае със забележителностите на града. Събраните от него материали ще послужат за популяризиране на града като туристическа дестинация. Това съобщават от пресслужбата на Общината.

© Снимка: Любомир Веселинов

Белоградчик е част от двата туристически маршрута- "По пътя на римските императори" и "По пътя на виното". Проектът е обхваща страните Хърватска, Сърбия, Румъния и България. Това бе поводът Белоградчик да бъде посетен от германския журналист, който бе приет от кмета на Общината Борис Николов и неговия заместник Росен Димитров. Гостът бе придружаван от Владан Кречкович, асистент по проекта и сътрудник в Асоциацията на Дунавските общини.

По темата за римските императори, България ще бъде представена с "Белоградчишката крепост", "Улпия Ескус" край село Гиген, римския легион "Нове" край Свищов, "Сексагинта Приста"-Русе и римската гробница край Силистра. Относно темата с вината ще бъдат посетени: Северозападен регион - Видин, Северен централен - Плевен и Велико Търново и Североизточен - Русе.

Гостът посети и Туристическия информационен център в Белоградчик, където бе приет от Росица Еремиева и му бяха предоставени набор от рекламни материали. Събраните материали ще бъдат качени на специален уеб сайт в Интернет.

23 германски журналисти ще посетят със същата цел и Белград в края на месец септември, допълват от Общината.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Международен етнофестивал ще се проведе в село Майор Узуново

Деветият международен етнофестивал на хората с увреждания "Балканска среща" ще се проведе днес, 27 юни, във видинското село Майор Узуново . Организатор е фондация "Подкрепа за реализация" в партньорство със Сдружение "ЦДП" от Зайчар. Ще се включат състави и индивидуални участници от България, Сърбия и Румъния, каза Юлита Петрова от..

публикувано на 27.06.24 в 16:45

Нов заместник-областен управител е назначен във Враца

Враца има нов заместник-областен управител . Това е Йордан Димитров , а решението е на служебното правителство и е взето днес, 27 юни. Досега Димитров беше общински съветник от квотата на ДПС в Козлодуй. Новият заместник-областен управител влиза в кабинета на Николай Николов, който беше от квотата на ГЕРБ. Очаква се Димитров да се яви..

публикувано на 27.06.24 в 16:38

62 л/кв. м дъжд са паднали в село Василовци

62 литра на квадратен метър дъжд се изля тази нощ над село Василовци , област Монтана. В областта най-малко е валяло в Долно Церовене. Въпреки сложната метеорологична обстановка градушки не са паднали. Температурни аномалии от близо 15 градуса разлика за няколко дни и интензивни валежи от дъжд се получиха в област Монтана, съобщи Леночка Ангелова..

публикувано на 27.06.24 в 15:16
Владимир Малинов в НС, 27 юни 2024 г.

Министър Малинов: Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй"

След инцидента при спирането на 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на енергетиката Владимир Малинов за разлива на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй". "Не е имало изтичане..

публикувано на 27.06.24 в 15:01

Обсъждат въвеждането на еднодневни винетки и диференцирани такси за пътищата

Промени, свързани с винетките и тол таксите предлагат от Министерството на регионалното развитие. Те касаят въвеждане на нова еднодневна винетка. Предлага се още въвеждане на задължително диференциране на таксите за ползване на пътищата според екологичните характеристики на превозните средства, в зависимост както от класа на емисии EURO, така и от..

публикувано на 27.06.24 в 13:00

Лом ще бъде домакин на мотосъбор

На 28 и 29 юни, в петък и събота, Лом ще бъде домакин на 22-ия мотосъбор, организиран от мотоклуб "Ягула". За посетителите на събитието организаторите са подготвили интересна програма и много забавления, каза за радио Видин президентът на клуба Емил Плугаров . "За поредна година на стрелбището в Лом, около Дунав, в петък около 18.00 часа..

публикувано на 27.06.24 в 12:24

Нови контейнери ще събират зелени и биоразградими отпадъци в Берковица и Вършец

В Берковица и Вършец поставят съдове за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци . За двете общини са осигурени общо 232 контейнера. От проекта ще се възползват 23 500 жители на общините. Поставянето на съдовете е в изпълнение на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и/или..

публикувано на 27.06.24 в 11:45