Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата във Враца е с нов директор

Досегашният и вече бивш заместник-кмет на Враца Светозар Луканов стана изпълнителен директор на МБАЛ "Христо Ботев" в областния град- това реши на събранието си тази сутрин съветът на акционерите. Д-р Анета Семкова беше избрана за председател на Управителния съвет, тя запази присъствието си в ръководния орган, но замени на шефското място досегашния председател доц. Християн Грива. Още двама души попаднаха в управителния орган – това са избраният за изпълнителен директор Светозар Луканов и началникът на детско хирургическо отделение в болницата д-р Емилиян Кюркчийски, който е и общински съветник от Враца.

Първият коментар след събранието на акционерите беше направен от досегашния изпълнителен директор Орлин Цветков:
 
"От 13-те общини, които са акционери, присъстваха 8, като само една от тях гласува с "против" или "въздържал се". Решенията от събранието ще бъдат публикувани до 3 дни в търговския регистър."

Орлин Цветков допълни, че най-вероятно ще продължи да работи в сферата на здравеопазването. Той призна, че е подал оставка, тъй като иска да се прибере при семейството си и да помогне на съпругата си в грижите й за трите им деца. На тръгване бившият вече директор благодари на медиите за добрата съвместна работа.

© Снимка: Галина Ганова

При предаването на властта, старият шеф Орлин Цветков връчи на новия Светозар Луканов иконата Св. Николай Чудотворец. Ето и първите думи на новия изпълнителен директор на врачанската болница:
 
"Ще направим анализ и тогава ще видим какво трябва да се промени и какво не. Познавам естеството на нещата, понеже съм работил тук като иконически директор. Посветил съм се на тази работа и ще продължавам да я работя!"

Светозар Луканов не е непознат по коридорите на врачанската болница, тъй като беше икономически директор при по-предишния директор д-р Владислав Иванов. Мандатът му на управление е 3 години. Тепърва обаче ще стане ясно кой ще го наследи в общинската управа на Враца, където до днес беше заместник-кмет.
По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Големите търговски вериги са готови за еврото

В значителна степен големите търговски вериги са готови за въвеждане на еврото, отчетоха от Сдружението за модерна търговия , което обединява 750 обекта за продажба на хранителни и битови стоки в цялата страна. Пред журналисти във Враца от сдружението прогнозираха, че след обявяване на евентуална дата за приемане на страната ни в еврозоната, за веригите..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Гимназията по туризъм във Видин беше домакин на гости от Румъния

Международна среща, посветена на Европейския ден на езиците -26 септември, и Международния ден на учителя - 5 октомври, се проведе във Видин . Домакин е Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", а нейни гости са преподаватели и ученици от Дробета-Турну Северин, Румъния. Във видинската гимназия в момента се изучават руски, френски и..

публикувано на 05.10.24 в 14:59

Група за стари градски песни "Мездрея" на национален фестивал

Изпълнители от Група за стари градски песни "Мездрея" ще участват в Националния фестивал за стари градски и шлагерни песни "В прегръдката на Танголита" . Фестивалът се провежда в Нова Загора и тази година ще е второто му издание. Той има конкурсен характер и в него ще участват непрофесионални вокални изпълнители над 18 години в три категории -..

публикувано на 05.10.24 в 14:43

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в зелено тази вечер, съобщиха от местната управа.  По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията, сградата на администрацията ще бъде  осветена в зелено на 5 октомври от 19:15 часа. Инициативата се осъществява съвместно с Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и цели популяризирането в..

публикувано на 05.10.24 в 12:35

Ремонтират улици в община Борован

В Община Борован върви работата по изпълнение на инфраструктурния проект за "Ремонт и рехабилитация на улици в Oбщина Борован".  На 2 септември е открита строителната площадка и ремонтните дейности по населените места. По проекта се предвижда да се извърши реконструкция и рехабилитация на следните улици: село Борован – ул. "Тошка Петрова' ;..

публикувано на 05.10.24 в 10:00

Маркови дрехи за благотворителност ще продават в Монтана

Маркови дрехи на достъпни цени ще се предлагат в Монтана. Идеята е на инфлуенсърките Йоана Димитрова, Ивомила Петкова, Ванеса Кьосина и Симона Колева. Певицата Йоана Димитрова е от Монтана, финалист в популярен музикален формат. В момента Йоана гледа едногодишната си дъщеричка. Подобен базар се организира за първи път в Монтана "Ще продаваме..

публикувано на 05.10.24 в 09:35

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани в област Враца

Повече от 240 милиона лева са били инвестирани във Враца и областта от Сдружението за модерна търговия. Организацията обединява едни от най-големите търговски вериги, които притежават над 750 обекта с близо 24 000 служители в цяла България.  Компаниите от сдружението оперират в сферата на бързо оборотните стоки, бяла и черна техника, продукти за..

публикувано на 05.10.24 в 09:16