Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват вокална група "Щурче" в читалище "Цвят"

Седем ще бъдат детските школи в читалище "Цвят" във Видин през новия творчески сезон. Новата учебна година ще бъде открита по традиция на 1 октомври.

"Дейността на читалището продължава и тази година с традиционните си форми- школи по английски език, джаз танци, модерен балет, народни танци, изобразително изкуство. Отново ще работят и класовете по пиано, народно пеене, групата "Джаз фейм" също ще продължи дейността си"- каза за РАДИО ВИДИН Любомир Илиев- секретар на читалището.

Идеята на ръководството е да бъде създадена отново вокална група "Щурче", която повече от 10 години бе прекъснала своята дейност. В групата ще се приемат деца от предучилищна група от детските градини, както и по-големи ученици, които имат интерес към вокалното и школуваното пеене. В момента тече записване на нови желаещи да посещават школите. За новия творчески сезон в тях ще бъдат приети общо 250 видински деца.
По публикацията работи: Катя Борисова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Школа по пеене обучава деца в село Ослен Криводол

Школа по пеене за деца се сформира към читалището в мездренското село Ослен Криводол .  Заниманията се водят от Невена Йончева - педагог, която свири и на различни инструменти. По време на първия урок учителят запозна децата с фолклорните области в България, със звученето на различни музикални инструменти, направи с тях упражнения за ритъм и..

публикувано на 04.07.24 в 15:41

Центърът за домашни грижи във Видин продължава дейността си

Продължава дейността на Центъра "Домашни грижи" във Видин , който предоставя интегрирани здравно-социални услуги. Открит е през 2020 година и е един от седемте в Северозапада, създадени като иновативен модел по проект на БЧК в партньорство с Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и Норвежка асоциация на..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. "Видях, че пуши покривът и след малко..

публикувано на 04.07.24 в 14:57

В Кула организират концерт, посветен на хумора

Днес, 4 юли, самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще..

публикувано на 04.07.24 в 13:00

Възстановено е движението между Лом и Козлодуй

Възстановено е движението по път II-11 Лом – Козлодуй в района на Горни Цибър , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено заради катастрофа, като трафикът се пренасочваше по обходни маршрути.

публикувано на 04.07.24 в 12:40

Учениците от ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин получиха свидетелства за основно образование

На тържествена церемония във видинската  Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"  седмокласниците получиха своите свидетелства за завършено основно образование. Те получиха и грамоти за отлични резултати, за периода пети-седми клас. Директорът на гимназията Ивайло Милушев поздрави учениците за отличното представяне:..

публикувано на 04.07.24 в 12:29
Проектът за новото спортно съоръжение беше представен на младежки форум във Видин.

Проект предвижда изграждането на баскетболно игрище във Видин

Баскетболно игрище ще бъде изградено във Видин в Крайдунавския парк, в участъка между Речна гара и Колодрума. Това каза заместник-кметът на Общината Десислава Тодорова . Решението е взето, след като в общинската администрация е получена подписка от повече от 500 младежи за изграждането му. "Общината финансира проектирането на инвестиционен..

публикувано на 04.07.24 в 11:59