Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем са предложени за изключване от ГЕРБ във Видин, работят за други партии

Седем души са предложени за изключване от партия ГЕРБ във Видин, сред тях има и общински съветници, каза народният представител Владимир Тошев, който е и областен координатор на партията. Мотивът е, че работят в полза на други партии.
"Аз лично съм направил предложение няколко души да бъдат изключени от партията на основание на нашия устав. Това са хора, които са преминали в други партии, които откровено работят за други партии"- каза Владимир Тошев.

Временно ръководство е назначено на общинската организация на ГЕРБ във Видин, каза още Владимир Тошев. До провеждането на общинско събрание, на което ще бъде избрано ново ръководство, структурата се ръководи от Огнян Ценков.

"Няма хора от видинските структури, които да са се афиширали като привърженици на идеята БАСТА и да са участвали в зала 3 на НДК. Ако е имало, те са хора, които аз не познавам или пък е пълна тайна за мен"- каза още Владимир Тошев.

Само четири молби за напускане на ГЕРБ са подадени, откакто партията е в опозиция. Две от тях са заради започване на държавна работа, допълни депутатът. Освен Вардан Папикян, партията по свое желание е напуснала Таня Станчева, бивш директор на училище, която също не е съгласна с политиката на ГЕРБ.
Според Тошев, от подаването на оставката на кабинета на Бойко Борисов до сега 96 души са поискали да станат членове на ГЕРБ в град Видин, а над 200 са кандидатите за членство в областта.

"Вардан Папикян от началото на тази година започна остро да критикува конкретно моята фигура като председател на партията и го е правил открито. Имахме договорка пред 40-50 човека в нашия офис, да на се пускат в медиите чисто партийни неща, но той не спази уговорката и излезе в един вестник с така нареченото "Кърваво писмо"-каза Владимир Тошев по повод оставката на Вардан Папикян като общински съветник.

Тошев коментира, че не е нормално да бъде обичан от всички, предвид факта, че 7 години е ръководител на структурата в областта, бил е председател на Общинския съвет и е втори мандат народен представител.

"Хората, които не приемат тази политическа сила, да се оттеглят от длъжности, които тя им е дала"- каза Владимир Тошев в отговор на въпроса дали Вардан Папикян ще остане общински съветник. Той призова за оставка като съветник да подаде и бившият общински председател на ГЕРБ Росен Живков, който е заместник-председател на ОбС- Видин от квотата на ГЕРБ.

Депутатът е внесъл в Народното събрание питане как са извършени назначенията в акционерното дружество "Дунав мост Видин- Калафат". Питането е към министъра на транспорта Данаил Папазов, уточни Тошев. От името на Владимир Тошев е внесено и питане към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева за ремонта на надлеза във Видин.

Пред журналисти народният представител коментира и поискания от ГЕРБ вот на недоверие към правителството заради секторната политика. Той обясни причината да бъде сменена позицията на партията, която първоначално поиска вот на недоверие, заради цялостната политика на правителството. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е свикал парламентарната групата, за да обсъдят мотивите за вота.

"В сряда в 11 часа председателят на групата и на партията ни събра цялата група. Около 40-50 минути дебатирахме и проведохме гласуване, на което той и още трима човека продължиха да настояват за комплексен вот. Останалите бяхме срещу това решение, някъде около 85-86 човека, той се съгласи"- обясни Владимир Тошев.

"Наше виждане беше, че е по-добре да бъдат атакувани проблемите по секторната политика и започнахме от на никого неизвестното ново министерство", каза още Владимир Тошев. Според него новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране дублира функциите в един сектор, в който са 70% от проектите на България.
По публикацията работи: Анжела Каменова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 септември 2024 година

Подписан е договор за аварийно укрепване на западния бастион на крепостта "Баба Вида"  във Видин. Общинският съвет във Видин прие декларация , с която настоява държавата и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да вземат спешни мерки за завършване на ремонта на канализационната мрежа пред сградата на Районната..

публикувано на 25.09.24 в 18:00

Административен съд-Видин ще проведе Ден на отворени врати

Административен съд-Видин организира Ден на отворени врати в рамките на Международния ден на правото да знам, съобщават от съдебната институция. Събитието ще се проведе на 27 септември (петък) от 11.00 часа в сградата на съда на ул. „Цар Симеон Велики“ № 3 в града.  Тази година към инициативата ще се присъединят ученици от ППМГ „Екзарх Антим..

публикувано на 25.09.24 в 16:13
Снимката е илюстративна

Започна подмяна на уличното осветление в Монтана

В Монтана монтират нови енергоспестяващи улични лампи . Подмяната се осъществява по проект „Енергийно ефективни системи за улично осветление в град Монтана“. Срокът за изпълнение е средата на март следващата година. Основната цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системата за..

публикувано на 25.09.24 в 15:59

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Лом

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе утре, 26 септември, в Лом . Проектът за дневен ред включва девет точки, каза председателят на местния парламент Пенка Пенкова : "Имаме корекция за маломерни паралелки в средищно селско училище. Другите докладни са прогноза за бюджета за следващите години и другото е свързано с изтекли договори, в..

публикувано на 25.09.24 в 15:38

Местна инициативна група в Лом е приела проекти за над 12 милиона лева

Общо 90 проекта са подадени в Местната инициативна група (МИГ) Лом за над 12 300 000 лева в обявените 31 процедури. От тях 52-ма кандидати са подписали договор за финансиране за над 5 800 000 лева с четири оперативни програми. Това отчете днес Румяна Симеонова , изпълнителен директор на МИГ- Лом при откриването на 3-дневен тур за запознаване с дейността..

публикувано на 25.09.24 в 15:27

Археолозите разкриват нови находки в Рациария

Нови помещения от римската баня, някои фигури и костни материали са открити при археологическите разкопки в Рациария край село Арчар. Това показва, че античният град се е развивал много, каза ръководителят на екипа от археолози доц. д-р Здравко Димитров  от Националния археологически институт с музей при БАН .   Повече от месец се..

публикувано на 25.09.24 в 15:09
РЗИ-Враца

Четири са регистрираните случаи на COVID-19 във Врачанско за седмица

Четири случая на COVID-19 са регистрирани в област Враца миналата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Лекари предполагат, че пациентите с корона вирус са много повече, но няма точни данни за заболелите, защото тестването вече не е така масово. Според специалистите при новите варианти на вируса боледуването преминава много..

публикувано на 25.09.24 в 14:37