Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистват се и се опесъчават пътищата в региона

Снимка: Жоро Александров

50 машини на фирмата, ангажирана по договор с Агенция пътна инфраструктура за Видин работят по снегопочистването на републиканската пътна мрежа в региона. Ангажирани на 24-часов режим на работа са всички екипи на дружеството. До този момент няма подадени данни за пътни инциденти или закъсали автомобили, каза за РАДИО ВИДИН Валери Ванков, отговорник за зимното почистване във фирмата:

"Цялата републиканска пътна мрежа се почиства, обработва се срещу хлъзгане... Цяла нощ машините са на пътя и продължават да почистват и обработват."

Улиците във Враца са проходими при зимни условия, съобщи Момчил Младенов, управител на дружество "Благоустройство и комунално стопанство", което е ангажирано със снегопочистването на града и околните 20 села, предаде Жоро Александров. Новата снежна покривка е около 5 сантиметра и навън продължава да вали, като метеорологичната прогноза е към обяд валежите да се увеличат.
Тази сутрин снегорините във Враца излязоха още в 2:30 часа и до този момент продължават да се движат с пуснати дъски, допълни още Младенов. В момента основните пътни артерии се осоляват, за да може тежката техника да отнеме по-късно размекната снежна маса. В БКС е получена информация за интензивен снеговалеж по отсечката между селата Три кладенци и Чирен, където са били изпратени две тежки машини да почистят четвъртокласното шосе. Подобно внимание е обърнато и на пътя между селата Бели извор, Власатица и Лиляче. Момчил Младенов успокои, че в БКС има достатъчно инертни материали, които да стигнат за своевременната обработка на градските улици и шосетата от ІV клас.

Навсякъде в област Монтана от снощи вали сняг. Пътищата в региона са почистени и опесъчени и са проходими. Няма наложени ограничения за движението на автомобилите, съобщиха от Областното пътно управление в Монтана. Дебелината на снежната покривка е от 33 сантиметра в село Бъзовец до 17 сантиметра в Монтана, допълват от Метеорологичната станция в Монтана.

По публикацията работи: Ани Цекова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Във Винарово искат да изградят еко пътека

Да се направи еко пътека, която да свърже трите емблематични чешми край село Винарово, това предлага бившият кмет Гинко Петров, а идеята му се  подкрепя от селската общност :  "Тази наша идея не изисква много средства, за да се осъществи, изисква повече доброволен  труд от млади и стари. Еко пътеката ще тръгва от горната чешма и ще продължи до..

публикувано на 06.10.24 в 12:10

За рожден ден - подарък и прекопаване на градината

 Учениците, възпитаниците и приятелите  на известния треньор по лека атлетика Георги Митев от Мездра отдават своето уважение и почит към него като всяка година  го поздравяват за рождения му ден. Тази година също. Георги Митев е легенда в българската лека атлетика, доайен  на атлетиката в Мездра като треньор, основател на СК „Атлет” , има..

публикувано на 06.10.24 в 11:10

Заниманията по йога започват във Видин

Стартират заниманията по йога за деца и възрастни в  Център за творческо и личностно развитие "Свободата да съм" в град Видин, казва Ралица Димитрова, йога - преподавател : "Групите, които имаме сега за деца от 4 до 12 години, Йога -златна възраст 55 +, за всички хора със слаба подвижност в зряла възраст. Имаме и редовна група за всички..

публикувано на 06.10.24 в 10:25

Стартират номинациите за „Лекар на годината" във Враца

Началникът на кардиологичното отделение на врачанската МБАЛ „Христо Ботев" д-р Ирена Мраморенска е номинирана за „Лекар на годината", съобщиха от РК на БЛС. Съпругата на известния офтамолог д-р Иво Ралчовски е номинирана на областно ниво в категория „Най-заслужил лекар от Районна колегия", уточняват от съсловната организация. Призът на доктор..

публикувано на 06.10.24 в 09:00

Големите търговски вериги са готови за еврото

В значителна степен големите търговски вериги са готови за въвеждане на еврото, отчетоха от Сдружението за модерна търговия , което обединява 750 обекта за продажба на хранителни и битови стоки в цялата страна. Пред журналисти във Враца от сдружението прогнозираха, че след обявяване на евентуална дата за приемане на страната ни в еврозоната, за веригите..

публикувано на 05.10.24 в 16:36

Гимназията по туризъм във Видин беше домакин на гости от Румъния

Международна среща, посветена на Европейския ден на езиците -26 септември, и Международния ден на учителя - 5 октомври, се проведе във Видин . Домакин е Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", а нейни гости са преподаватели и ученици от Дробета-Турну Северин, Румъния. Във видинската гимназия в момента се изучават руски, френски и..

публикувано на 05.10.24 в 14:59

Група за стари градски песни "Мездрея" на национален фестивал

Изпълнители от Група за стари градски песни "Мездрея" ще участват в Националния фестивал за стари градски и шлагерни песни "В прегръдката на Танголита" . Фестивалът се провежда в Нова Загора и тази година ще е второто му издание. Той има конкурсен характер и в него ще участват непрофесионални вокални изпълнители над 18 години в три категории -..

публикувано на 05.10.24 в 14:43