Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Ботев" Бойко Величков: "Марек" заслужава уважение"

Изходът от срещата зависи изцяло от играта ни, смята Величков
Снимка: Жоро Александров

Врачанският "Ботев" започва пролетния полусезон с тежко гостуване в Дупница на лидера във временното класиране в "Б" футболна група "Марек". Двубоят е в събота, на 1 март, и започва в 15.30 часа на стадион "Бончук".

Старши треньорът на врачани Бойко Величков обяви, че целта пред възпитаниците му са трите точки.Той припомни, че при идването си във Враца е обещал, че "Ботев" ще изиграе 13-те си мача до края на първенството с мисълта за победа:

"Това въобще не се коментира в съблекалнята. Още в първия ден съм казал на футболистите какво искам от тях. Абсолютно във всеки един мач без изключение и независимо срещу кого "Ботев" /Враца/ да играе само и единствено за победа", заяви Величков.

Наставникът уточни, че двубоят с "Марек" с нищо не се различава от всички останали мачове от първенството: "Може би трябва да обърнем внимание на факта, че това е един противник, който е убедителен лидер в групата. "Марек" още от сега прави селекция за "А" група, но това нас не ни притеснява. Ще отдадем дължимото уважение към противника, но аз смятам, че изхода от този двубой зависи изцяло от нашето представяне".

Контузени и наказани в лагера на врачани няма. Под въпрос за мача в събота са вратарят Веселин Цветковски и халфът Светослав Валериев. "Цветковски до последно ще бъде под въпрос за мача, тъй като има леко неразположение. Светослав Валериев тренира цяла седмица наравно със своите съотборници, но в последния момент ще преценим дали ще разчитаме на него," коментира още Величков.

Старши треньорът на "Ботев" съобщи, че е запознат добре с играта на "Марек". "Имах възможността да наблюдавам отбора на "Марек". Не желая нищо предварително да казвам. Надявам се, това, което съм видял да можем да го използваме. "Марек" заслужава уважение, но нищо повече от това".  

Величков съобщи, че е доволен от старанието на футболистите по време на зимната подготовка и смята, че отборът е готов за мачовете от пролетния полусезон. "Наясно съм обаче, че единствено официалните мачове ще бъдат критерия за това, колко добре сме се справили в подготвителния период. Радостното е, че успяхме да се предпазим от по-сериозни контузии, със съвсем малки изключения. Футболистите не нарушиха своята подготовка. Вярвам, че са готови за официалните срещи".

Треньорът на "Ботев" потвърди информацията на радио "Видин", че всичките 11 нови футболисти са били картотекирани за пролетния полусезон и ще са на негово разположение.

"Ботев" е на 11-о място в класирането с актив от 14 точки. Противникът му има с 19 повече и е първи с 33 пункта. През есента двата тима завършиха 1:1 във Враца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отборът на ПМГ Видин записа името си със златни букви в историята на Училищната Esports лига

"Класа над всички останали - MG Elita са шампиони за втора поредна година! Пренаписана история! ПМГ Видин и Видин, като цяло, трябва да се гордеят ", с тези думи Иван Кинчев , основател на българската School Esports League (Училищна лига по електронни спортове), връчи купата на победителите в състезанието по мултиплеър играта League Of Legends (Лигата..

публикувано на 29.06.24 в 23:05

"Мила Родино" звуча в Северна Македония в чест на видинчанка

Българският химн огласи спортната зала в Битоля, Република Северна Македония, в чест на видинчанката Никол Николова. Талантливата състезателка на СК "Борба, самбо, джудо" Видин прибави балканска титла към богатата си колекция от медали и купи. Никол триумфира в Балканското първенство по джудо за деца до 13 години. По пътя към златния медал тя победи..

публикувано на 29.06.24 в 20:38

Звездите на на мездренската лека атлетика ще бягат във Велико Търново

Велико Търново става център на българската атлетика от днес до 30 юни.  За поредна година старопрестолната българска столица Велико Търново ще приеме националните шампионати за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години.  Най-добрите бегачи в България от СК "Атлет" Мездра с треньор Йоло Николов също ще се състезават на националния..

публикувано на 28.06.24 в 12:12

Пороен дъжд провали контрола на "Ботев" Враца

Първата контрола от лятната кампания на врачанския "Ботев" бе провалена от пороен дъжд. Мачът трябваше да се изиграе вчера в Тетевен. Минути преди началото – 18 часа, обаче над планинския град се изля порой, а дъждът наводни терена, на който трябваше да играят "Ботев" и "Черно море". Поради лошите атмосферни условия съперниците решиха да не подлагат..

публикувано на 28.06.24 в 10:50

"Ботев" започва контролите срещу "Черно море"

Врачанският "Ботев" играе днес, 27 юни, първата проверка от лятната си подготовка . Противник на тима на Тодор Янчев е вицешампионът от последната кампания- "Черно море". Мачът с варненци ще се изиграе в Тетевен, където "моряците" са на подготовка.  В рачани са предвидили още 4 контроли до началото на шампионата в Първа лига.  Началото му е от 18:00..

публикувано на 27.06.24 в 10:05
Петьо Ценов, новият треньор в Академията на

"Ботев" привлече треньор

Петьо Ценов е новото попълнение при треньорите в Академията на "Ботев" Враца, съобщиха от елитния футболен клуб .  Петьо е завършил през 2022 бакалавър с профил ,"Треньор по футбол" в Националната спортна академия, както и магистър по ,"Физическо възпитание и спорт"  2024 г. Притежава UEFA ,"В" лиценз. От клуба пожелаха успех на Петьо Ценов в..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

"Монтана" направи равен с румънци

Монтана завърши 1:1 с румънския елитен тим Политехника Яш. Контролата се игра в Банско, където от вчера монтанци са на лагер. В 3-та минута с точен удар под гредата на вратата на Васил Симеонов Политехника откри резултата. В 17-та Филип Ежике изравни след асистенция от дясно на Борислав Вакадинов. Удар на Стивън Кирилов мина покрай вратата на румънците...

публикувано на 27.06.24 в 08:13