Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио ВИДИН среща гости за петия си рожден ден

16
Снимка: Светослав Цветанов

"Вие се превърнахте не само в гласа на Северозапада, но и се утвърдихте като мост между три съседни приятелски страни", така в своя поздравителен адрес оцени позициите на Радио ВИДИН в медийното поле председателят на Народното събрание Михаил Миков. Да честитят петия рожден ден на Радиото на Северозапада в Конферентния център на Областната администрация се събраха журналисти и представители на институции, с които екипът на Радиото работи ежедневно.

"Радио ВИДИН създаде една много приятна традиция: на своите рождени дни да събира всички колеги журналисти от града, специалистите Връзки с обществеността и хората, които изпълняват тази роля в различни институции- от администраците, през образованието, до културата и спорта. Така Радиото ни дава възможност да се видим и да си поговорим в приятна обстановка, в позната среда... Да са ни живи и здрави още много, много години"- коментираха колеги от местни медии.

За старта на Радио ВИДИН припомни областният управител Кръстьо Спасов, който отбеляза, че откриването на седмата регионална радиостанция на Българското национално радио е резултат от коректното и професионално сътрудничество между Областната администрация и Българското националното радио:

Снимка"Щастлив съм да ви поздравя с петгодишния юбилей на Радио ВИДИН. Присъединявам се към празника ви с особено вълнение на човек, свързан с тази медия от самото й зараждане. Гордея се, че съм част от този успешен и важен проект за гражданите на област Видин и цяла Северозападна България. Днес със задоволство ще отбележа, че вече пет години гласът на Видин се чува, и то далеч извън територията и границите на страната, защото зад този глас стоят над 30 висококвалифицирани специалисти, предимно млади хора, които с труда и таланта си  изграждат и развиват една наистина съвременна интерактивна медия, съчетаваща динамиката на радиото интернет комуникацията.

Пожелавам ви да запазите тази съпричастност и откритост при общуването с вашите слушатели, с институциите, с гражданите. Благодаря на целия екип за доброто партньорство през времето, когато за първи път бях областен управител на Видин. Сега, през втория си мандат, отново разчитам на вашата журналистическа обективност и етика."

"Приемаме нашата мисия като нашия слоган- да сме близо до хората. Ние искаме да говорим разбираемо, да сме техни приятели, да превеждаме сложния понякога административен речник, с който боравят институциите, за да могат нашите слушатели и потребители в интернет леко и бързо да се ориентират в наситения информационен поток. Българското национално радио още преди пет години прозря това, което сега прозират управляващите- че на нашия район трябва да се обръща специално внимание и още тогава БНР направи една сериозна инвестиция както в техника, така и в хора. Благодаря на всички вас за високите оценки и пожелания. Ние оставаме на същия път- винаги близо до хората"- каза в отговор директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов.

СнимкаПоздравителни адреси в навечерието на празника пристигнаха от кмета на Видин Герго Гергов, кмета Белоградчик Борис Николов, началника на Регионалния инспекторат по образование Видин Марийка Василева, началника на видинския офис на Националната агенция за приходите Борислав Златев, директора на Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" Десислава Иванова.

И защото на рожден ден все пак се идва с подаръци, Областният управител на Видин Кръстьо Спасов подари на екипа на Радио ВИДИН гайда, с пожелание:

"Да се чувате на длъж и на шир!"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40

„Музикална зона“: Сръбски песни с женски имена

   Продължаваме тенденцията до края на капризния женски месец всеки понеделник в „Музикална зона“ да слушаме песни с имена на жени. Днес сме на вълна „сръбска песен с име на жена“. Bcяĸa жeнa имa нeпoвтopим xapaĸтep, изгapящa ycмивĸa и yниĸaлeн нaчин нa oбичaнe. Heзaвиcимo как ce ĸaзвa, вaжнo дa е дapявaна c дoбpo oтнoшeниe, зaщoтo тaм, ĸъдeтo жeнитe ca..

публикувано на 13.03.23 в 09:50