Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима от "Ботев" висят за домакинския мач срещу "Витоша"

Снимка: Жоро Александров

Трима титуляри на футболния "Ботев" /Враца/ са под въпрос за домакинския двубой с "Витоша" /Бистрица/. Мачът от 15-ия кръг на "Б" група е в неделя и започва от 15.30 часа на стадион "Христо Ботев".

Несигурни за участие в срещата са вратарят Веселин Цветковски, защитникът Руслан Куанг и нападателят Юлиан Ненов. Стражът на врачани получи преди седмица контузия в главата по време на тренировка, но от средата на седмицата тренира наравно с останалите от отбора.

"Руслан Куанг е с травма на бедрен мускул, а Ненов има вирусно заболяване, което лекува с антибиотици", допълни старши треньорът Бойко Величков. Наставникът уточни, че по всяка вероятност Цветковски ще попадне в групата за мача с "Витоша", а за останалите двама футболисти ще се преценява в последния момент.

Всички останали футболисти в лагера на врачани са здрави и тренират пълноценно за срещата от втория кръг на пролетния полусезон на първенството срещу "Витоша".

Заради лошите метеорологични условия във Враца през последните дни отборът на "Ботев" проведе няколко от тренировъчните си занимания на терена с изкуствено покритие в Мездра.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ: Митов, Дзита, Савич, Пейчев, Иванов, Илиев, Цв.Валериев, Романов, Васев, Коен, Апостолов.

РЕЗЕРВИ: Цветковски, Найденов, Каменов, Св.Валериев, Цветков, Рангелов, Иванов.

КОНТУЗЕНИ: Куанг и Ненов.

НАКАЗАНИ – няма

СТАДИОН "Христо Ботев".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видинчанки показаха лют характер в силен международен турнир по джудо

Малките видински шампионки - сестрите Никол и Нанси Николови, участваха в 8-ото издание на силния международен турнир по джудо "Топалов оупън" в Панагюрище. И двете взеха сребърни медали в своите категории, но показаха и непримирим спортен дух. Нанси се нареди втора в категория до 21 килограма, въпреки че изигра три срещи  срещу... момчета. Драматично..

публикувано на 15.06.24 в 20:56

"Ботев" започва подготовка за Първа лига

Футболният "Ботев"   (Враца) започва подготовка за новата кампания в елита в събота, 15 юни. Първото занимание, на което старши-треньорът Тодор Янчев събира играчите, е насрочено от 9.30 часа на стадион "Христо Ботев".  От клуба анонсираха, че лятната подготовка ще премине в България. Тимът ще се готви във Враца и на лагер в Етрополе. Вече са..

публикувано на 14.06.24 в 16:11

17-годишен юноша започна с мъжете на "Монтана"

Радослав Славчев започна подготовката с мъжете на футболния "Монтана" . Наставникът Петър Колев дава шанс на 17-годишния юноша на клуба. Ради е син на бившия футболист на "Монтана" Галин Славчев – Кривия. "Винаги се гледа към школата. Така или иначе, в тренировъчния процес винаги участват по един, двама или трима играчи от школата,..

публикувано на 14.06.24 в 12:00

"Ботев 93" е трети по борба в България

Борци от врачанския спортен клуб "Ботев 93" си тръгнаха с тежък товар от Пловдив. Там се проведе държавният лично-отборен шампионат в класическия стил при мъжете, в който състезателите от града под Околчица спечелиха 6 медала в индивидуалната надпревара и отборна купа за трето място в генералното подреждане. Шампиони в категориите си..

публикувано на 14.06.24 в 11:13

Баща и син от Враца мерят сили на държавния шампионат по борба

Баща и син от Враца ще мерят сили на държавния личен-отборен шампионат за мъже в класическия стил в пловдивската зала „Колодрума“ в четвъртък, 14 юни. Президентът на СК „Ботев 93“ Юлиян Георгиев е селекционер на националния ни отбор за юноши, а през есента стана втори на световното за ветерани. Той ще излезе при 97-килограмовите. А..

публикувано на 13.06.24 в 15:24

"Ботев" (Враца) с 8 домакинства и 7 гостувания тази есен

Общо 8 домакинства и 7 гостувания чакат врачанския "Ботев" през есента - това отреди тегленият жребий в Българския футболен съюз. Врачани започват кампанията с мач на своя стадион срещу съименника си от Пловдив. До декември тимът на Тодор Янчев приема последователно "Берое", "Септември", "ЦСКА 1948", "Локомотив" (Пловдив), "Лудогорец", "Спартак"..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

"Дреновец" се отказа от Трета лига

След 5 сезона в Северозападната Трета лига, Футболен клуб "Дреновец" прекратява участието си в първенството. Това каза за Радио Видин кметът на община Ружинци Александър Александров: "Въпросът е по-скоро морален, отколкото сензационен. Няма проблеми с финансите, няма проблем с футболистите. Отборът е комплектован с млади и много добри момчета. Но..

публикувано на 13.06.24 в 08:23