Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" изпусна 2 точки в Каварна

Снимка: РАДИО ВИДИН

"Ботев" /Враца/ спечели точка, но изгуби 2 при гостуването си в Каварна на местния "Калиакра". Двубоят от 16-ия кръг на "Б" футболна група завърши 0:0, като гостите могат да съжаляват, че не си тръгнаха като победители.

Футболистите на треньора Бойко Величков създадоха куп голови положения, но така и не можаха да намерят верния път към вратата на домакините. Главният съдия Петър Доровски от Плевен пък спести два червени картона за домакините до 20-ата мин., когато пробив на Владислав Романов беше спрян непозволено от последния в отбраната с цената на жълт картон. По-късно и вратарят на "Калиакра" изби с ръце топката извън наказателното поле, но вместо да бъде изгонен с червен картон, беше предупреден с жълт. Най-чистото положение за "Ботев" беше през първата част, когато удар на Даниел Васев от пряк свободен удар срещна напречната греда на вратата на "Калиакра".

 Снимка"Малко съм разочарован от резултата. Дойдохме, за да победим и според мен заслужавахме успеха. Тази точка е нещо положително, но въпреки това смятам, че ни се полагаха трите. Създадохме много положения, но липсваха прецизни отигравания в завършващата фаза. Получи се здрав мач, в който имахме много ситуации за гол, но не развихме докрай своите контраатаки", коментира след срещата старши-треньорът на "Ботев" Бойко Величков.

Точката в Каварна отдалечи врачани от дъното във втория футболен ешелон, а след 16-ия кръг те заемат 9-о място с актив от 18 точки. Следващата събота на стадион "Христо Ботев" гостува "Пирин" /Разлог/, който спря победния ход на "Монтана" с 2:2 в югозападния град.

От ръководството на "Ботев" изказаха специални благодарности към секретаря на зоналния съвет на БФС във Велико Търново Страцимир Тинчев, който е оказал огромна помощ на врачани на път за Каварна в събота. На бензиностанция, близо до Севлиево, се счупил автобуса на "Ботев" и благодарение на намесата на Тинчев, врачани успели да стигнат без голямо закъснение в морския град. Изпратеният от него автомонтьор оправил за кратко време превозното средство и помогнал на врачани да продължат пътя си, уточниха от спортно-техническото ръководство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" (Враца) получи глоба от 12 300 лева след баража

Успехът над "Марек" (Дупница) , който остави "Ботев" (Враца) в елита, ще излезе солен на ръководството на елитния тим. Дисциплинарната комисия наложи наказания на домакините на баража, а общата стойност на санкцията е рекордно висока и надхвърля 12 000 лева. Бурната радост след края на мача, довела до навлизането на публика на терена, е..

публикувано на 04.06.24 в 10:48

"Ботев" (Враца) и Христо Янев се разделиха

Само 4 дни, след като "Ботев" (Враца) се спаси от изпадане във Втора лига, старши-треньорът на елитния тим Христо Янев обяви раздялата си с клуба. Според официалното съобщение, двете страни са се разделили по взаимно съгласие. Информацията беше съобщена късно снощи и беше изненадваща на фона на взаимните клетви за вярност, които си..

публикувано на 04.06.24 в 10:43

"Ботев" (Враца) и Христо Янев обсъждат лятната селекция

Христо Янев ще се срещне през следващите дни с ръководството на "Ботев" (Враца) , за да води преговори за лятната селекция на тима. Наставникът, който успя да спаси врачани от сигурно изпадане, остава начело на клуба. Очаква се Янев да направи доста промени в състава, като акцентът ще е върху привличането на млади български футболисти. Наставникът се..

публикувано на 03.06.24 в 13:00

Никол Крумова взе бронз от Румъния

Състезателката на Спортен клуб "Ботев 93" Никол Крумова спечели бронзово отличие на силния международен турнир по борба в Румъния. Това беше най-предното класиране за врачани в надпреварата. При мъжете най-близо до медалите беше Димитър Георгиев, който загуби битката за бронза и остана 5-и в своята категория. Това е поредното силно участие на..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Ботев (Враца) отново се спаси на баража

Спасяването на Ботев /Враца/ и оставането в елита е достойно за описване. Не само защото това е поредният път, в който тимът от града под Околчица оцелява – ако трябва да сме точни – трети. През 2021 г. с 1:0 над Септември след дузпа-фантом, през 2022 г. с 3:2 над Етър и през 2024 г. с 5:3 след изпълнения на дузпи срещу Марек /в редовното време 1:1/...

публикувано на 02.06.24 в 16:47

Шампионски сезон за юношите на "Монтана"

Юношите старша възраст на Монтана станаха шампиони на зона „Велико Търново". Активът, който спечелиха, е 46 точки.  Момчетата на треньора Дилян Иванов записаха 15 победи, равен и две загуби. Те дойдоха в първата и последната среща за сезона "Така се стекоха обстоятелствата, че загубихме в първия и последния кръг срещу Свищов, имаме и един равен срещу..

публикувано на 02.06.24 в 15:00

"Локо" Мездра завърши на четвърто място

"Локомотив" Мездра спечели местното дерби с 2:1 над втория отбор на "Ботев" във Враца в срещата  от последния 30-и кръг на Северозападната Трета лига. Кристиян Димитров откри за "железничарите“ от фаул в средата на първото полувреме. Те обаче останаха в намален състав, защото Деян Иванов влезе в разправии със съдията и беше отстранен с червен картон..

публикувано на 02.06.24 в 09:22