Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И във Враца не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия

Снимка: Областна администрация Враца

Политическите партии не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия (РИК), което ще доведе до служебния избор на РИК във Враца. Това стана ясно след консултациите, проведени днес при губернатора Венцислав Василев. Решение за състава трябва да дойде от Централната избирателна комисия. Очаква се РИК в града под Околчица да започне работа на 7 април. Тя трябва да подготви и проведе изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 25 май.

Областният управител започна поканените в консултациите, че РИК– Враца трябва да е съставена от 15 души и попълнена с председател, двама заместници, секретар и членове. Според Изборния кодекс, ГЕРБ и Коалиция за България имат право на петима в нея, двама са представителите на ДПС и по един- от Атака, Синята коалиция и НДСВ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Със спортен празник в Арчар отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители по физкултура в България

С тържество и спортни игри в салона на читалище "Образование" в село Арчар учениците от СУ "Христо Ботев" отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители в България.  Децата бяха разделени на отбори в две възрастови групи и се включиха в различни надпревари, посветени на 17 май-  Деня на българския спорт. По атрактивен начин, с разноцветни..

публикувано на 23.05.24 в 13:15

Мъж открадна чантата на възрастна жена от Мездра, по-късно я захвърли до дома й

На 22. 05. 2024г., в 20: 30 часа в РУ- Мездра е получен сигнал, че малко по- рано на улица в гр. Мездра, неизвестно лице, използвайки сила е издърпало дамска чанта от ръцете на възрастна жена.  Извършен е оглед на местопрестъплението и са намерени част от вещите, които са били в чантата. Чантата на жената е намерена в близост до дома й. Липси не..

публикувано на 23.05.24 в 11:46

20-годишен от Белоградчик е в ареста заради нелегални цигари

20 000 къса цигари без бандерол са иззели  вчера служители на РУ-Белоградчик. По случая е задържан 20-годишен жител на градчето.  Нередовната акцизна стока била открита в багажника на управляван от него лек автомобил, проверен в с. Долни Лом , съобщават от ОД на МВР-Видин.  Оперативна група е извършила оглед. Мъжът е задържан за срок до 24..

публикувано на 23.05.24 в 11:00

Такси блъсна мъж на пешеходна пътека във Видин

Пешеходец във Видин е с леки наранявания след инцидент на кръстовище в града, съобщават от ОД на МВР-Видин.  При работещ трисекционен светофар на кръстовището на улиците „Широка“ и „Христо Ботев“, на зелен сигнал, таксиметров автомобил, е отнел предимство на 73-годишен мъж, пресичащ на пешеходната пътека.  Мъжът бил прегледан в ЦСМП, медиците..

публикувано на 23.05.24 в 10:25

Близо 57 000 фалшиви стоки задържани на двата моста между България и Румъния

56 949 фалшиви стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и други, носещи логата на световноизвестни брандове, са задържани при четири проверки на Дунав мост при Видин и Дунав мост при Русе. Нарушенията са установени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, в която участват смесени екипи от Агенция „Митници", ГД „Гранична..

публикувано на 23.05.24 в 10:10

Глаголицата "оживява" в Оряхово

В навечерието на Деня на св. братя Кирил и Методий в  Оряхово 400 ученици, учители и общественици ще участват в изписването на буквите на глаголицата като жива картина. Инициатор и организатор на проявата е местната управа в Оряхово.  Събитието ще се проведе на площад "Дико Илиев" днес от 18 часа, каза г лавният секретар на общината Христина Цонева:..

публикувано на 23.05.24 в 09:51

Предвижда се плащането на таксата за Дунав мост 2 да става и онлайн

Предстои следваща среща в района на граничния пункт при Видин да се проведе среща на институции, които имат отношение към трафика по Дунав мост 2 и превозвачи. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев след среща с браншови организации в София. Увери, че в  рамките на своите компетентности министерството ще направи всичко..

публикувано на 23.05.24 в 07:50