Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца иска домакинството на националния шампонат по кикбокс

Ангел Иванов, отляво на снимката
Снимка: Жоро Александров

Враца е кандидат за домакинство на националното първенство по кикбокс, което ще се проведе през декември. До края на настоящия месец ще стане ясно дали градът под Околчица ще бъде предпочетен пред останалите конкуренти за домакинството, съобщи старши-треньорът на врачанския клуб "Арис" Ангел Иванов:

"Конкуренцията е жестока, защото всеки иска да вземе състезанието, с което се закрива годината. Надявам се това да се случи и с финансовата помощ на общината. Трябва да подобрим своята база и да разчитаме на финансови стимули при успех, защото без тях няма как да се справим."

Най-близките планове на врачанските файтъри включват предстоящото през почивните дни /5-6 април/ в Шумен държавно първенство, за където Ангел Иванов ще заведе 9 или 10 свои възпитаници. Надпреварата в североизточния град е в стиловете лоу кик и лайт контакт:

"Пускаме в състезанието 9-10 състезателя, трима от които са абсолютни дебютанти, подготвени от моя колега Венелин Янков. Очаква ни тежка година. Миналата се класирахме на VІ място в генералното комплексно класиране, надявам се тази година да влезем сред първите три. Всичко зависи от нас…"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" (Враца) е с нов треньор

Тодор Янчев е новият старши-треньор на врачанския "Ботев" . Информацията беше потвърдена от ръководството на елитния футболен клуб, което се е разбрало с наставника да поеме отбора след напускането на Христо Янев. Въпрос на часове е ръководството на клуба официално да обяви избора си. Бившият полузащитник и екскапитан на ЦСКА е без..

публикувано на 06.06.24 в 17:20

Честват 30 години от първото влизане на "Монтана" в "А" група

30 години от влизането за първи път на "Монтана" в "А" футболна група ще отбележат в събота на стадион „Огоста". В 18:00 часа ще се съберат футболисти, вкарали тима в „А" Републиканска футболна група.  "Монтана" спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в класирането след "ЛЕКС" /Ловеч/. През сезона..

публикувано на 06.06.24 в 16:25

Монтана е домакин на детски футболен турнир „Панчев и Парчето"

Детски футболен турнир „Панчев и Парчето" ще се проведе в Монтана утре и в събота (7-и и 8 юни). Осем отбора, разпределени в две групи, ще се състезават за купата.  Турнирът е традиционен, за деца родени след 1 януари 2014 година. От няколко години е включен в календара на Българския футболен съюз.  Турнирът е в памет на бившите футболисти на..

публикувано на 06.06.24 в 13:13

"Ботев" се раздели с половин отбор

"Ботев" (Враца) се раздели с шестима футболисти, които няма да бъдат част от отбора за новия сезон, съобщиха от елитния футболен клуб.  Договорите на Диого Барбоса, Браян Мендоса и Клери Сербер изтекоха и няма да бъдат подновени.  С трима футболисти клубът се раздели по взаимно съгласие – Марио Киконда, Ласана Ндиайе и Едуардо Кунде.  Ръководството на..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

Отново мездренски лекоатлет печели престижно състезание

В едно от най-популярните шосейни бягания в Северна Македония – "Охрид тръчат", възпитаникът на треньора Йоло Николов от СК ”Алет” Мездра Мирослав Спасов спечели дистанцията от 5 км с 18:11мин., като завърши с повече от минута пред Александър Арсов (Северна Македония) – 19:16 мин. и Риджат Шейпи (Северна Македония) – 19:32 мин.

публикувано на 05.06.24 в 15:13

Капитанът на "Монтана" напуска

Капитанът на " Монтана" Димитър Буров напуска стадион "Огоста". Левият бек най-вероятно ще подсили новака във Втора лига Фратрия /Варна/. Преди три години Буров пристигна в Монтана от Ботев /Враца/, като записа 102 мача с екипа на монтанци. През това време бранителят отбеляза 6 гола и направи 11 асистенции. През зимата Димитър Буров бе спряган на ново..

публикувано на 05.06.24 в 15:08

"Ботев" (Враца) получи глоба от 12 300 лева след баража

Успехът над "Марек" (Дупница) , който остави "Ботев" (Враца) в елита, ще излезе солен на ръководството на елитния тим. Дисциплинарната комисия наложи наказания на домакините на баража, а общата стойност на санкцията е рекордно висока и надхвърля 12 000 лева. Бурната радост след края на мача, довела до навлизането на публика на терена, е..

публикувано на 04.06.24 в 10:48