Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията по храните ще разяснява как контролира

Снимка: Борис Димитров

Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) във Видин по инициатива на Българската агенция по безопасност на храните за първи път от своето създаване организира Ден на отворените врати. Това съобщиха от местното звено, предаде Любо Андреев. Инициативата ще бъде открита утре, от 11 часа в заседателната зала на административната сграда на ОДБХ на ул. "Цар Симеон Велики" № 66. Целта е да се даде възможност на гражданите, да се запознаят с дейността на Агенцията по контрола на храните от производството до предлагането им в търговската мрежа или заведенията.

Денят на отворените врати в Монтана ще започне утре в 10:30 часа в централния офис на дирекцията с пресконференция на тема "Контролът по безопасност на храните- споделена отговорност между производители, търговци и официалния контрол", съобщи пред Любо Андреев директорът д-р Людмил Антов.

"Целим да покажем как на практика се осъществява контролът по безопасност на храните- кой нарежда, кой проверява, как се проверява, кои са основните критерии на оценката за безопасност на даден обект и така нататък."
 
По същото време инспектори ще очакват граждани в отдела по контрол на храните в Монтана, както и в офисите на агенцията по храните в Лом и Берковица.

В рамките на Деня на отворените врати във Враца се предвижда посещение на фирма и проверка на дейността й, съобщи сътрудникът ни Жоро Александров.

Какви въпроси по контрола на храните ще разясняват инспекторите- подробности в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 16 септември 2024 година

6573 ученици посрещнаха училищата в област Видин. Над 535 са първокласниците. Безплатните учебници са доставени навсякъде. В четири училища в област Видин продължават ремонтните дейности, но те няма да попречат на откриването на новата учебна година и на провеждането на нормален учебен процес. Без  проблеми започна учебната година в област..

публикувано на 16.09.24 в 18:05

В сряда спират водата в няколко видински села

Проблеми с водоподаването ще има в сряда, 18 септември, във Видин и няколко села, съобщават от „Водоснабдяване и канализация”- Видин.  От дружеството информират, че поради отстраняване  на авария на главен довеждащ водопровод за гр.Видин,  за времето от 06:00 до 18:00 часа на 18.09.2024 г. щ е бъде преустановено водоподаването за селата:..

публикувано на 16.09.24 в 17:23

Задържаха нелегални заготовки за кутии за цигари на Дунав мост 2

Митнически служители са установили близо 3 тона заготовки за кутии за цигари и 120 хартиени бобини лента коркофан с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на Дунав мост 2 при Видин.  При извършения контрол се е установило, че един палет с тегло от 860 кг съдържа 120 бобини и заготовки за кутии на..

публикувано на 16.09.24 в 16:17

Васко Громков за първия учебен ден и първата среща със зъболекаря

Една от първите срещи на Васко Громков със зъболекар била в първия учебен ден на първи клас и това станало причина за отсъствието му от колективната снимка на класа. Това разказа в "Час при зъболекаря" известният дниджей, музикален журналист и телевизионен водещ.  "Здравите зъби са свързани с ходенето на зъболекар. За някои това е доста..

публикувано на 16.09.24 в 16:01

Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем и задържа наркоразпространител

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за  незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение. В хода на претърсване в имот на ул. „Кръстьо Българията“ в гр. Враца са били открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява..

публикувано на 16.09.24 в 14:52

Двама души загинаха при пожар във Видин

На 16 септември в 3.57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. "Гладстон" в областния град.  Насочените към адреса три екипа на РСПБЗН - Видин потушили пламъците. Загинали са двама от обитателите на жилището – 40-годишен мъж и 46-годишна жена. Пострадала е 76-годишна жена, тя е настанена за лечение във видинската болница. Оперативна група..

публикувано на 16.09.24 в 13:22

В Монтана извършват прегледи за туберкулоза

Прегледи за туберкулоза правят в болницата в Монтана от днес. До края на седмицата четирима лекари ще извършват консултации с пациенти. Инициативата ще даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги, както и да се повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата – какви са симптомите, начин на заразяване, рискови фактори,..

публикувано на 16.09.24 в 12:15