Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прочетете, чуйте и вижте галерията със снимки от първото градинско парти на Радио ВИДИН

Шампиони и през лятото с Радио ВИДИН

Първо издание на специалното предваканционно парти на Радио ВИДИН, микс от спорт, танци и музика

39
Шампиони и през лятото с Радио ВИДИН`2014
Снимка: Росен Ракаджиев

Детски празник "Шампиони и през лятото" събра състезатели, певци, танцьори и публика в Крайдунавския парк във Видин. Идеята бе на Радио ВИДИН и Ученически спортен клуб "Шампион", а реализацията се случи в партньорство с Читалище "Цвят 1870" и Община Видин.

Място на събитието бе откритата сцена пред художествената галерия "Никола Петров" и парковото пространство в близост до сцената.

Благодарение на Светослав Цветанов и Пламен Цолов празникът влезе директно в ефира на Радио ВИДИН- при Светлана Стоенелова и "Цветовете на деня". Водещи на програмата бяха Ваня Минава и Красимир Каменов.

Всичко започна ето така:

"Здравейте, приятели! Радио ВИДИН- Регионалната станция на Българското национално радио за Северозападна България; Ученически спортен клуб "Шампион"; Читалище "Цвят 1870" и Община Видин днес ви каним да бъдете част от нашия МИКС от спорт, музика, танци и много ваканционно настроение! Заповядайте при нас- в Крайдунавския парк на Видин!

Джаз състав ФЕЙМ в Шампиони и през лятото с Радио ВИДИН`2014На откритата сцена пред Художествената галерия "Никола Петров" ще танцуват за вас Джаз състав "Фейм" с ръководител и хореограф Татяна Рачева и Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Цвят", с художествен ръководител и хореограф Цветан Лозанов. Ще чуем изпълнения на вокални групи от СОУ "Любен Каравелов" и ГПЧЕ "Йордан Радичков".

В ляво от откритата сцена е игрището за стрийтбол- там с пълна сила върви записването за нашия турнир- нарекохме го "Честит рожден ден!", защото е посветен на Петия рожден ден на Радио Видин и Петия рожден ден на Ученически спортен клуб "Шампион".

В алеята вече се събират майсторите на тениса на маса, а на откритите дъски редят фигури победителите в последните състезания по шахмат и очакват смелчаците, които ще се пробват да надиграят шампионите.Всички са добре дошли! И така- ние сме в тук- в Парка на Видин, и даваме старт на веселия следобед, наречен Шампиони и през лятото!"

Светослав Цветанов и Красимир Каменов- от екипа на Шампиони и през лятото с Радио ВИДИН`2014"Уважаеми слушатели, за първи път правим такъв експеримент. Радио ВИДИН стана на пет години и решихме, че е време по този начин- на открито и заедно с младите хора на Видин- да отбележим нашия пети рожден ден, в един по-топъл сезон от годината, а не на първи март, защото тогава винаги има риск да е малко студено...  Нещата , както  виждате, се получават. Това е първият ни празник едновременно в ефира и на открито. Надяваме се, че от тук нататък ще бъдем  много пъти заедно"- каза при откриването продуцентът на Радио ВИДИН Ваня Минева.

Първи на сцената излязоха Джаз състав "Фейм", които представиха композиция по фрагмени от рок балади на Scorpions и Pink Floyd.

Браян Владимиров, участник в Шампиони и през лятото с Радио ВИДИН`2014Индивидуални изпълнения представиха Браян Владимиров Благоев и Цецка Иванова, и двамата от СОУ "Любен Каравелов". Браян е ученик от ІV-г клас и е победител в конкурса "Любен Каравелов" търси талант".  А Цецка е солист на вокалната група към училището, с ръководител Ангелина Иванова.

Паралелно с програмата на сцената пред художествената галерия, в крайдунавския парк се провеждаха турнири по стрийтбол, футбол на малки врати и тенис на маса, за които записванията започнаха половин час преди началото на концерта.

"Баскетбол ще играем. От отбора на "Бразилците" сме. Записахме се. Бастебол ще продължим да играем и през лятото"
- каза Александър Ивайлов, участник в турнира.
 

Шампиони и през лятото с Радио ВИДИН`2014

"Три отбора играем, от по четирима играчи, защото игрището е мини"- обясни правилата Пресиан Емилов, който беше сред участниците в турнира по футбол на малки врати.

Победител в състезанието по футбол на малки врати е отборът на ДФК "Видин", в състав Иван Милков, Едуард Крушарски, Светослав Крушарски и Пресиан Емилов.

Победители излъчиха и любителите на тениса на маса- след елиминации в този сектор победител е Александър Драганов, следван от Михаил Цветанов и Кирил Иванов.

Шампиони и през лятото с Радио ВИДИН`2014Шампиони в турнира по стрийтбол  станаха "Бразилците", в състав: Борислав Стоянович, Ивайло Вълчев и Александър Ивайлов.

Втори са "Павел и приятели", в състав Павел Павлов, Денислав Тодоров и Радослав Бисеров.

Трети са "Безименните", в състав Александър Илиев, Васко Христов и Божидар Симеонов. 

Отличната организация на трите спортни площадки създаде Росен Ракаджиев от   Ученически спортен клуб "Шампион".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Река Дунав днес, 26 септември

Снимката на 26 септември 2024 година

Не очаквам  Дунав  да създаде проблеми за населените места в българския участък на реката. Това каза за Радио Видин кап. Тони Тодоров, директор на дирекция "Речен надзор- Лом" към Морска администрация.  Районната избирателна комисия (РИК) в Монтана назначи служебно разпределението на ръководствата на  секционните избирателни комисии в..

публикувано на 26.09.24 в 18:00

Деца от Мездра учиха как да се придвижват безопасно

По традиция в ОУ "Христо Ботев" - гр. Мездра в началото на всяка учебна година учениците от начален етап провеждат практическо занятие по безопасност на движението. Тази година то бе под наслов "Зная моя безопасен път до училище". Четвъртокласниците подготвиха практически задачи за по-малките ученици. Децата преминаха през площадката по безопасност на..

публикувано на 26.09.24 в 15:39

Предстои заседание на Общинския съвет в Белоградчик

Общинският съвет в Белоградчик ще заседава утре, 27 септември. Дневният ред на съветниците включва 14 точки.  Те ще гласуват решение относно приемане на отчета за касовото изпълнение на бюджета към 31 декември 2023 година. Общинските съветници ще обсъдят и о тдаване под наем на част от имот- публична общинска собственост, представляващ терен..

публикувано на 26.09.24 в 15:00

Съветниците в Лом гласуваха прогноза за бюджета

Средносрочната бюджетна прогноза за местни дейности на община Лом за периода 2025 – 2028 г. беше приета от Общинския съвет в Лом с 18 гласа „За” и двама „Против”. Решението беше взето на провелото се днешно редовно заседание на местния парламент. Освен бюджетната прогнозата за местни дейности, беше одобрена и прогнозата на показателите за поети..

публикувано на 26.09.24 в 14:50

Ученици от Видин отбелязват Европейския ден на езиците

Ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин се включват в днешния  Европейски ден на езиците . Инициативата се стреми да популяризира богатото езиково и културно разнообразие на европейските  народи, казва Василена Тодорова , преподавател по английски език в учебното заведение. "Организирали сме няколко вида..

публикувано на 26.09.24 в 13:50

Свлачища между Мездра и Ботевград ще бъдат укрепени

Предприети са всички необходими мерки за укрепване на новопоявилите се свлачища при модернизацията на пътя Мездра - Ботевград, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". При изграждането на пътен възел "Ребърково", който е част от Лот 2 на проекта за модернизация на пътя, преди повече от половин година е регистрирано свлачище при изпълнението на..

публикувано на 26.09.24 в 13:24

Враца е домакин на литературен фестивал

Враца отново ще бъде книжен град . Предстоящият литературен фестивал в града ще бъде открит тази вечер и ще продължи до събота. Шестото му издание отново ще предложи срещи с популярни писатели и книжен базар. Ще се състои и семинар, посветен на четенето, в който ще участват библиотекари и учители. Ще има и работилница по калиграфия. Фестивалът..

публикувано на 26.09.24 в 13:00