Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезатели от Белоградчик участваха в спортно ориентиране

5
Снимка: Община Белоградчик

Петима представители на клуб "Спорт и туризъм" към Младежкия дом в Белоградчик участваха в състезания по спортно ориентиране в град Разлог и село Бачево. Участниците от града на скалите се включиха във възрастовите групи до 12 години- Виктор Петров и Никола Богомилов, до 14 години- Гергана Димитрова и Анелия Викторова и до 45 години- Виктор Петров. Те завършиха успешно състезанията.  

Спортистите се състезаваха за купа "Разлог- 2014" и купа "България- 2014". Участници в състезанията имаше от цяла България, както и от Русия, Норвегия, Македония, САЩ, Германия.  Българското участие се представи най-добре от градовете Габрово, Благоевград и Търговище.

Първите състезания за купа "Белоградчик" и за купа "България" са проведени в града на скалите през 1977 година. Тазгодишното участие на състезателите от Белоградчик е с финансовата подкрепа на Общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Днес ще стане ясен шампионът на област Видин

Днес ще стане ясен шампионът на Областната футболна група на Видин. Преди мачовете от последния кръг на първенствата "Кула 04" е начело в класирането с 34 точки - две повече от настоящия носител на титлата "Ботев" Грамада. За да си гарантират купата, играчите от Кула трябва да победят "Рациария" Арчар като гости. В същото време "Ботев" ще е домакин на..

публикувано на 12.05.24 в 16:14

Бивши футболисти на "Монтана" с грижа за децата

Бившите футболисти на "Монтана" Сергей Георгиев и Иван Михов вече работят са най-малките деца от града. Школата им се казва „Active Kids". Целта е да дадат нужната двигателна култура на малчуганите деца на възраст от 4 до 8 години. "Идеята се роди спонтанно. Решихме да направим нещо малко по-различно за града. Вече доста година живеем тук и като..

публикувано на 12.05.24 в 15:48

"Локомотив" Мездра и "Севлиево" не успяха да си отбележат

0:0 приключи в Мездра дербито между  „Локомотив” и едноименния тим на Севлиево в 27-ия кръг на Северозападната Трета лига. Получи равностоен и изпълнен с напрежение мач, в който герои бяха вратарите на двата отбора.По един по- сериозен момент имаше пред двете врати през първото полувреме. Кристиян Димитров пропиля шанс за домакините в 28-ата минута,..

публикувано на 12.05.24 в 15:41

Младежки национал от Враца посреща рождения си ден в клиника в Барселона

Врачанинът Георги Николов посреща днес 22-рия си рожден ден в Барселона. Той се възстановява в местна клиника след операция заради скъсани кръстни връзки и менискус на коляното. Младежкият национал, който до преди месец беше водещ реализатор на родната Първа футболна лига, ще догледа мачовете до края на сезона по телевизията. Престоят му в Барселона е..

публикувано на 12.05.24 в 15:37

"Монтана" гостува на "Дунав" с мисъл за победа

Монтана гостува на Дунав /Русе/. Мачът е днес от 18 часа. Наставникът Петър Колев няма да може да разчита единствено на наказания Франк Ландри. Халфът изтърпява втори мач наказание за натрупани 9 жълти картона. Победа в Русе ще остави шансовете на Монтана за третата позиция даваща право на бараж за елита. Срещата е поверена на Тодор Киров,  Богомил..

публикувано на 12.05.24 в 15:33

Свободен вход за последните мачове на "Ботев" Враца

Ръководството на Ботев взе решение да не продава билети за последните две домакинства от кампанията в Първа футболна лига. Това означава, че в понеделник, на 13 май, и на 25 май /събота/ привържениците на врачани ще влизат, без да плащат за вход. Цената на билетите в редовния сезон беше 10 лева. В понеделник врачани посрещат Хебър на стадион „Христо..

публикувано на 12.05.24 в 15:29

"Спартак" взе трите точки във Видин (СНИМКИ)

"Бдин" Видин загуби с 0:1 от "Спартак" Плевен в среща от 32 кръг на Втора лига. Победата днес гарантира на плевенчани оставането в професионалния футбол и през следващия сезон. Единственото попадение в мача отбеляза Атанасиос Пицолис. Бдинци доиграха срещата с човек по-малко. Мачът на стадион "Георги Бенковски" започна с домакински натиск. Още в 4-ата..

публикувано на 11.05.24 в 20:49