Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нина Петкова- новият управител на област Монтана

Снимка: Областна администрация Монтана

Нина Петкова официално пое управлението на областта днес, 14 август, в Заседателна зала №1 на Областната администрация в Монтана след Решение на Министерски съвет № 593 от 13.08.2014 г., с което бе определена да изпълнява длъжността Областен управител.

На съвместна пресконференция в присъствието на медии и служители на администрацията Петкова "прие щафетата" от досегашния областен управител Николай Пенчев заедно със статуетката на Дон Кихот, символизираща приемствеността в управлението на всички, които са били начело на област Монтана. Преди да връчи статуетката на новия областен управител Пенчев благодари на служителите в администрацията за съвместната работа и изрази задоволството си от това, че е имал възможността заедно с този колектив да работи за доброто на областта.

Нина Петкова заяви, че през настъпващите месеци ще се работи усилено, като акцентът ще бъде поставен върху успешното провеждане на предстоящите парламентарни избори и засилване на координацията и взаимодействието както с министерствата, така и с органите на местното самоуправление. В допълнение към казаното тя поясни, че ще разчита на добрата работа на екипа на областна администрация Монтана, който познава отлично от периода 2011-2013 г., когато изпълняваше длъжността заместник областен управител.

Нина Петкова е магистър по икономика от УНСС, има и следдипломна квалификация по право в Института за следдипломна квалификация към университета. За времето от 2011 до 2013 г. е била заместник областен управител на област Монтана, а след това е работила като координатор във фирма "Варвара 2".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Състезание по риболов за деца се проведе в Монтана

40 деца взеха участие в турнир по спортен риболов в Монтана.  Състезанието "Плувка за деца" се провежда за поредна година от Ловно-рибарско дружество "Огоста" и община Монтана, а поводът е 1 юни – Деня на детето. 40 деца, разпределени в две възрастови групи, участваха в турнира. Най-голямата риба хвана Дея Савова – шаран тежащ 4.930 кг.,..

публикувано на 26.05.24 в 12:30

Изграждат хипермаркет във Враца

Нов хипермаркет, който е част от голяма верига, се изгражда във Враца.  Общата площ на терена в най-големия жилищен комплекс в града - „Дъбника", е 2 498 квадрата.  Разгънатата площ на едноетажната сграда е 1 147 квадрата.  Ще бъдат обособени 28 нови паркоместа.  Ще има специални места и за паркиране на велосипеди. Конструкцията на магазина е..

публикувано на 26.05.24 в 08:45

Местните зрелостници получиха значката "Посланик на Враца"

За пореден път Враца изпрати стотици свои "посланици" по света и у нас.  От няколко години местната управа организира специално събитие за врачанските зрелостници.  Идеята е да помнят родния си град и където и да отидат, да не забравят, че той очаква завръщане им. Както във всеки по-малък град, така и във Враца, зрелостниците завършват..

публикувано на 26.05.24 в 07:29

Намаляват продължително безработните във Врачанско

Броят на регистрираните продължително безработни лица за общините Враца и Криводол е намалял с 8 лица или 2,38% спрямо предходния месец, личи от справката на трудовата борса. За община Враца се наблюдава намаляване на броя с 9 лица, а за община Криводол той нараства с 1 лице.  Броят на продължително безработните младежи до 29 години е 15, които..

публикувано на 25.05.24 в 14:00

Згориград отбелязва празника си

Врачанското село Згориград ще отбележи своя празник днес с богата програма. Селото на гордите планинари ще посрещне фолклорни групи от Монтана, Враца, Костелево и с. Зверино, като изпълнения ще има и местната певческа група "Балканска китка". Празникът ще започне в 16.30 ч. с фокуси и забавления за децата, ще продължи с фолклорна програма, а..

публикувано на 25.05.24 в 13:30
Крайдунавският парк

Циркова работилница и театър в Крайдунавския парк на Видин

Циркова работилница ще се проведе днес във Видин. Тя е част от инициативата На базар сме! В парка! на платформата за събития Естетика. Работилницата ще радва както деца, така и родители, каза Белла Антова от организаторите: "Екипът на "Mini Art Fest" идва за първи път във Видин. Няма нищо опасно, въпреки че номерата на техните акробати..

публикувано на 25.05.24 в 09:44

Ученици ще рецитират Вазови стихове в Мездра

Детски конкурс рецитал на Вазови творби ще се проведе на 27 май в Мездра. Конкурсът се организира за четвърта поредна година и е част от 50-тите юбилейни празници на града .  Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови категории- от 1-ви до 4-ти, от 5-ти до 7-ми и от 8-ми до 12 клас, каза за Радио ВИДИН Светла Дамяновска , главен експерт..

публикувано на 25.05.24 в 09:00