Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутатът Ева Паунова: "За преодоляване на междурегионалните различния ще осигурим 1 млрд. лева за Северозапада"


Добре работещо качествено и достъпно образование, въвеждане на електронно гласуване и преодоляване на междурегионалните различия- това са най-важните приоритети, по които ще работи българският евродепутат Ева Паунова. Според нея качествените кадри водят до развиването на бизнеса и икономиката на една държава.

"Първият приоритет, който си поставям е работата за добре функциониращо достъпно и качествено образование за всички деца, защото всичко започва от образованието от най-ранна възраст. Когато имаме добре подготвени кадри, те на свой ред могат да създават работни места. От тях стават предприемачи, развиват бизнес и стават гръбнака на нашата икономика."


СнимкаЕва Паунова акцентира и върху стартиране действието на единния европейски дигитален пазар. Българският депутат в ЕП коментира и резултатите от предсрочните парламентарни избори и ниската избирателна активност. Според нея, избирателната активност би могла да се повиши чрез въвеждането на електронно гласуване:

"Първата стъпка би могла да бъде въвеждане на такова гласуване за българите в чужбина- имаме близо 2 млн. българи извън страната, за които е трудно да стигнат до изборен пункт и да гласуват. Вярвам, че електронното гласуване ще повиши не само прозрачността и ефективността на изборния процес, но и може да намали разходите за провеждане на избори в България. Изборите на 5 октомври са стрували почти 26 млн. лева. Евроизборите през месец май ни струваха 22 млн. лева. Изграждането на система за електронно гласуване би струвало 4 млн. лева. На изборите на европейски парламент една трета от гласовете са дадени чрез интернет"- уточни Ева Паунова.

Тя е категорична че трябва да се използват възможностите на всички оперативни програми, за да се преодолее междурегионалното различие, особено видно в Северозападния регион на България:

"За преодоляване на хроничната икономическа изостаналост на Северозападна България ще гарантираме ресурс от минимум 1 млрд. лева годишно в региона. Имате нужда от спешно изграждане на скоростен път София-Видин, както и ремонт на второкласни и третокласни пътища"

В мандата си като евродепутат Ева Паунова ще работи в две основни комисии- Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите и икономическата и парична комисия, член е на делегациите за връзки с Китай и със САЩ. Била е сътрудник на евродепутата Илияна Иванова, координатор и политически съветник на делегацията на ГЕРБ в ЕНП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Първи случай на салмонелоза в област Монтана

Първи случай на салмонелоза бе регистриран в област Монтана. Пациентът е настанен за лечение в инфекциозното отделение на монтанската болница.  47 годишна жена от община Бойчиновци е със салмонелоза. Тя се лекува в болницата в Монтана, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор в дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ "По епидемични показания са..

публикувано на 07.07.24 в 13:55

Общинският съвет в Лом с извънредно заседание

Общинските съветници в Лом ще заседават извънредно в понеделник, 8 юли. Местният парламент ще обсъди внесената от кмета Цветан Петров докладна записка за кандидатстване на Общината с проектно предложение за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в детска градина №2 "Червената шапчица" и детска ясла №2 в Лом. Предвижда се да бъде направен..

публикувано на 07.07.24 в 09:30

Детска академия за спорт и превенция откриха в Кула

Детска та  академия  цели ч рез игрови ситуации децата да се запознаят с теми за безопасността на движението, трафика на хора, спазването на обществения ред,  безопасно то  сърфиране в интернет , п ревенция на употреба и зл оупотреба с наркотични вещества, м естно културно насл едство и етнография, спортно лято , екологични инициативи  и..

публикувано на 07.07.24 в 09:21

Кметът на Враца провери строителството на Е-79 край Мездра

Кметът на Община Враца Калин Каменов припомни, че хората в Северозапада очакват скоростния път между Видин и София да бъде довършен в обещаните от строителите срокове, независимо от сътресенията в държавата. Градоначалникът провери как върви работата в отсечката между Мездра и Ботевград.  По думите на Каменов и по двата лота на скоростния път се работи..

публикувано на 07.07.24 в 09:04

Ремонтират водопроводната мрежа в ломското село Трайково

Обявената от Община Лом процедура за "Изграждане и рехабилитация на водопровод в село Трайково" все още не е приключила. Крайният срок за подаване на заявления с необходимата документация за участие в процедурата е 15 юли т.г. Близо 6 300 000 лева без ДДС е прогнозната стойност на строително-монтажните работи и всички допълнителни дейности...

публикувано на 07.07.24 в 08:53

Откриват изложбата "Футболът в Чипровци"

Изложбата "Футболът в Чипровци" ще бъде открита в 17:00 часа в Катеринината къща.  "Исторически музей- Чипровци в Катеринината къща, това е нашата етнографска сбирка, ремонтира две помещения и решихме да продължим там, където показваме бита на местното турлашко население, с периода от втората половина на 20 век. Защото всеки уважаващ себе си..

публикувано на 06.07.24 в 16:05

В Кула се проведе концерт, посветен на хумора, песните и танците

Самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула представиха празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Тази година концертът се проведе под наслова "Кулски закачки", разказа за Радио Видин Силвия Христова от НЧ "Просвета 1882":  "Самият спектакъл-концерт, който ние правим е с наши абсолютно оригинални..

публикувано на 06.07.24 в 15:03