Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СК "Атлет" Мездра се готви за Европейското в Самоков

Снимка: bgathletic.com

Мездренският клуб по лека атлетика "Атлет" не спира да жъне успехи в републикански и международни състезания. След доброто си представяне на Балканиадата в Турция по крос-кънтри - златен медал за Митко Ценов, 4-о място за Милица Мирчева, 7-о за Йоло Николов и 11-о на Александър Йотовски, лекоатлетите от СК "Атлет" Мездра започнаха подготовка за Европейското първенство на 14 декември в Самоков. В момента атлетите са на лагер в Гърция.

"Бягането в Турция премина много добре, нямаше голяма конкуренция, по-силното бягане се разви в края на състезанието, направих атака в последните 300 метра, която ме изведе до първото място. Много съм радостен, защото това е първият ми златен медал от Балканиада по крос-кънтри. Надявам се за Европейското първенство през декември да съм в още по-добра форма и да се боря за златен медал. Ще проведем двуседмичен подготвителен лагер в Гърция, след което отново ще бъдем в Белмекен, където ще се подготвяме до състезанието - до 12 декември.", каза за Радио ВИДИН Митко Ценов.

"Представянето ни на Балканиадата в Турция беше задоволително. От Митко се очакваше балканска титла и той успя да я спечели с лекота, Милица Мирчева също бяга много добре - четвъртото място при девойките старша възраст е успех, защото там беше най-силната конкуренция, така че представянето на мездренския клуб е задоволително. На Европейското първенство в Самоков ще участват състезателите, които бяха и на Балканиадата - Митко Ценов, Милица Мирчева, Александър Йотовски и аз. Най-големите надежди са за Митко. На последните две Европейски първенства той има две втори места - при юношите и при младежите до 22 години. Крос-кънтрито е много коварна дисциплина, там участват абсолютно всички бегачи, от всички дисциплини, на старта застават 100-120 човека, условията всеки път са различни, не е като на писта - може да е студено, може да е топло, може да има кал. Имаме добри надежди за бъдещето леката атлетика, след като бившия атлет Красен Кралев стана министър на младежта и спорта, защото го познаваме лично и защото е бил именно дълъг бегач като нас. Аз не мисля, че липсват пари в спорта и в атлетиката, липсва организация и правилното им разпределяне. Надявам се, че той ще подобри нещата и в неговия мандат да има положителни промени в сторта и в частност в леката атлетика.", обясни Йоло Николов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три медала за видинските атлети от Националния шампионат

Три медала заслужиха състезателите на видинския клуб "Радуканови" от Националния шампионат за момчета и момичета под 16 години, който се проведе във Велико Търново.  Васил Антонов, който преди броени дни стана републикански шампион на 200 м и 400 м при юношите под 18 години, при по-малките стана първи в спринта на 100 м. В сериите видинският..

публикувано на 30.06.24 в 17:22

Девет отбора участват в Адриатическата лига, "Монтана" е сред тях

Девет отбора ще участват в Адриатическата лига по баскетбол при жените през новия сезон. Монтана отново ще играе, като след година прекъсване се завръща Берое /Стара Загора/. В сезон 2024/2025 ще участват три отбора от Хърватска - Рагуса /Дубровник/, Трешневка /Загреб/ и Загреб. По един представите ще имат Сърбия - Партизан /Белград/, Босна и Херцеговина..

публикувано на 30.06.24 в 16:59

"Монтана" направи 1:1 с "Крумовград", има нов треньор

Монтана завърши наравно 1:1 с Крумовград на лагера в Банско, където двата тима са на подготовка. Отборът от Северозапада вкара първи гол. В 10-та минута Борислав Вакадинов центрира и Виктор Добрев прати топката в мрежата на елитния тим. Малко по-късно Крумовград изравни чрез Ламин Тал. До края на първата част нов гол не падна. Пропуска за Монтана..

публикувано на 30.06.24 в 16:48

Два медала за Мездра от Търново

Първият ден (29 юни) от националния шампионат за мъже и жени излъчи шампионите на 1500 м. Двама състезатели на СК”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов се окичиха с медали.Лиляна Георгиева (Актив 2013 – Пловдив) бяга с националната рекордьорка на дългите бягания (от 10 000 м до маратон) Милица Мирчева/Атлет Мездра/  и балканската шампионка на..

публикувано на 30.06.24 в 16:29

Отборът на ПМГ Видин записа името си със златни букви в историята на Училищната Esports лига

"Класа над всички останали - MG Elita са шампиони за втора поредна година! Пренаписана история! ПМГ Видин и Видин, като цяло, трябва да се гордеят ", с тези думи Иван Кинчев , основател на българската School Esports League (Училищна лига по електронни спортове), връчи купата на победителите в състезанието по мултиплеър играта League Of Legends (Лигата..

публикувано на 29.06.24 в 23:05

"Мила Родино" звуча в Северна Македония в чест на видинчанка

Българският химн огласи спортната зала в Битоля, Република Северна Македония, в чест на видинчанката Никол Николова. Талантливата състезателка на СК "Борба, самбо, джудо" Видин прибави балканска титла към богатата си колекция от медали и купи. Никол триумфира в Балканското първенство по джудо за деца до 13 години. По пътя към златния медал тя победи..

публикувано на 29.06.24 в 20:38

Звездите на на мездренската лека атлетика ще бягат във Велико Търново

Велико Търново става център на българската атлетика от днес до 30 юни.  За поредна година старопрестолната българска столица Велико Търново ще приеме националните шампионати за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години.  Най-добрите бегачи в България от СК "Атлет" Мездра с треньор Йоло Николов също ще се състезават на националния..

публикувано на 28.06.24 в 12:12