Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Талант от Видин е отличен в националната програма "Децата и футболът"

3
Снимка: Радио ВИДИН

17 деца от цялата страна бяха отличени в програмата "Децата и футболът", която през 2014-а година обедини турнири при набор 2002. Мартин Николов от детско-юношеската школа на "Бдин" Видин е едиственият награден състезател от Северозападна България.

"На 12 години съм, уча в ОУ "Иван Вазов". Тренирам футбол от три години, преди това тренирах самбо, но футболът ми харесва повече. Церемонията в София беше много хубава, снимах се с известни футболисти, с футболни легенди. Фен съм на "Левски", идол във футбола ми е Лео Меси.", каза за Клуб Спорт на Радио ВИДИН Мартин Николов.

Всеки от отличените млади футболисти получи спортен сувенир и поименна купа, а призовете връчиха футболните легенди Трифон Иванов, Даниел Боримиров, Бончо Генчев, Тодор Янчев, капитанът на ЦСКА Валентин Илиев и министърът на спорта Красен Кралев, който беше специален гост.

"За трета поредна година наш състезател е отличен от Асоциацията на българските футболисти. Мартин дойде в школата на "Бдин" преди точно три години. Доста добре се развива, много е усърден и старателен в тренировките, притежава спортна злоба, което е изключително важно за всеки спортист, отборен играч е и нямам никакви проблеми с него. Играе ляво крило или халф. Според мен има футболно бъдеще в него и се надявам да го покаже.", обясни ст. треньорът на детско-юношеската школа на "Бдин" Видин Павел Огнянов.

По време на церемонията министърът на спорта Красен Кралев заяви, че футболът може да стане задължителен предмет за изучаване в училище:

"Моята голяма мечта е в третия час по физическо да вкараме футбола като предмет за изучаване. Ще стартираме пилотно с него, защото вече има проведени разговори в тази посока. Смятам, че това ще даде тласък в следващите години да имаме качествени деца, от които да израснат такива шампиони, каквито са господата до мен. Предстоят ми и разговори с представители на други спортове, за които има база в училищата."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Баща и син от Враца мерят сили на държавния шампионат по борба

Баща и син от Враца ще мерят сили на държавния личен-отборен шампионат за мъже в класическия стил в пловдивската зала „Колодрума“ в четвъртък, 14 юни. Президентът на СК „Ботев 93“ Юлиян Георгиев е селекционер на националния ни отбор за юноши, а през есента стана втори на световното за ветерани. Той ще излезе при 97-килограмовите. А..

публикувано на 13.06.24 в 15:24

"Ботев" (Враца) с 8 домакинства и 7 гостувания тази есен

Общо 8 домакинства и 7 гостувания чакат врачанския "Ботев" през есента - това отреди тегленият жребий в Българския футболен съюз. Врачани започват кампанията с мач на своя стадион срещу съименника си от Пловдив. До декември тимът на Тодор Янчев приема последователно "Берое", "Септември", "ЦСКА 1948", "Локомотив" (Пловдив), "Лудогорец", "Спартак"..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

"Дреновец" се отказа от Трета лига

След 5 сезона в Северозападната Трета лига, Футболен клуб "Дреновец" прекратява участието си в първенството. Това каза за Радио Видин кметът на община Ружинци Александър Александров: "Въпросът е по-скоро морален, отколкото сензационен. Няма проблеми с финансите, няма проблем с футболистите. Отборът е комплектован с млади и много добри момчета. Но..

публикувано на 13.06.24 в 08:23

"Монтана" започна подготовка с трима нови, петима напуснаха

С три нови попълнения стартира лятната си подготовка "Монтана". От изпадналия в третия ешелон "Черноморец" /Бургас/ монтанци взеха десният бек Борислав Вакадинов и вътрешният полузащитник Даниел Кабанелас. Калоян Митев е ляв бек и идва от "Академик" /Свищов/. На проби са 21-годишните полузащитници Николай Горанчев от дубъла на "Локомотив" /Пловдив/ и..

публикувано на 13.06.24 в 07:44

Започна селекцията на "Бдин" (Видин) за новия сезон

Футболният "Бдин" (Видин) започна със селекцията за завръщането си в Северозападната Трета лига. Новият старши треньор на отбора Анатоли Тонов е привлякъл защитника  Александър Георгиев и нападателя  Денис Николов . И двамата са бивши футболисти на "Бдин" и имат значителен опит във второто и третото ниво на българския футбол. Алекс Георгиев идва от..

публикувано на 12.06.24 в 14:56

Футболен клуб "Монтана" започва подготовка

Футболистите на "Монтана" започват подготовка от днес, 12 юни. Първата тренировка е насрочена за 18:00 часа на стадион "Огоста" . Тогава ще стане ясна програмата, по която ще се готви тимът на Петър Колев. Към момента единственото ново попълнение е Борислав Вакадинов. Защитникът идва от изпадналия от Втора лига тим на "Черноморец" (Бургас). Вакадинов..

публикувано на 12.06.24 в 13:50

"Бонония" Видин отново се нареди сред най-добрите на Държавния отборен шампионат по кану-каяк

Видинският клуб по гребни спортове "Бонония" се нареди сред най-добрите в България на Държавния отборен шампионат по кану-каяк , който се проведе в Русе. С призовите си класирания видинските гребци заслужиха общо 8 купи. Успешно мерим сили с най-добрите клубове в страната, които разполагат с много повече ресурси и по-добри условия за подготовка от нас,..

публикувано на 12.06.24 в 12:52