Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Церемония по обявяването на Топ 10 на Видин за 2014 година

Цветелина Цветанова е спортист №1 на Видин за четвърта поредна година

28
Церемония по обявяването на Топ 10 на Видин за 2014 година
Снимка: Радио ВИДИН

Състезателката на СК "Борба, самбо, джудо" Цветелина Цветанова получи званието Спортист на Видин за 2014 година. Това е поредното четвърто признание на състезателката, която е носител на приза за 2011, 2012 и 2013 година.

През последния състезателен сезон Цветелина Цветанова стана световен шампион по самбо в Сеул- Южна Корея, като спечели първо място за девойки до 18 години, завоюва и Европейската титла по самбо- първо място за девойки до 18 години, в град Касерес- Испания. Цветелина спечели две първи и едно трето място в държавното първенство по самбо в София. Класира се на първо и трето място в държавното първенство по джудо, проведено в София и на пето място в Европейската купа по джудо в Солун- Гърция. Цветелина е първа в своята категория и на държавното първенство по борба в Сливен.

На церемония в Младежки дом Видин бяха отличени спортистите, треньорите, клубовете и спортните деятели, завоювали призови класирания през изтичащата 2014 година.

Подгласник на Спортист №1 на Видин за 2014 година е Боряна Борисова, също от СК "Борба, самбо, джудо". Тя спечели първите места в държавните първенства по самбо, джудо и борба. За Боряна казват, че в историята на тези три вида спорт за първи път се случва един състезател, в един състезателен сезон, да спечели златните медали в държавните първенства и в трите спорта. На джудо обира златните медали в четири възрастови групи. В самбото- на три възрастови групи. Взема златото при кадетките в борбата. Става втора на Балканиадата в Гърция- джудо; пета в Полша на Европейската купа- джудо; прави уникално впечатление на треньори и съдии на международния турнир в Румъния, като за два дни участва на седем татамита, в две възрастови групи- на кадетки и девойки, общо в пет категории, в над 15 срещи! Печели общо 5 златни и един сребърен медал. И Купата за най-резултатно момиче на турнира. От септември учи в училище "Димитър Рохов", Сливен, където успехите на видинчанката продължават- пета на световното по самбо в Южна Корея за девойки и трета на Световното по самбо за кадетки в Кипър.

Церемония по обявяването на Топ 10 на Видин за 2014 годинаТрети в Топ 10 на Видин е Георги Георгиев от СК по културизъм "Бъдин" с треньор Светломир Гергов. Георги е носител на златен медал при мъжете от Държавното първенство в Бургас.

Десетката на най-добрите спортисти във Видин за 2014 година допълват:

Димитър Милчев
от СК "Борба, самбо, джудо";

Валентин Кирков
от СК по кану каяк "Бдин 77"; Тони Тошков от СК по кану-каяк "Бдин 77";

Петя и Симона Рангелови
Ангел Стоянов и Веселин ВълчевНиколай Неделков и Владислав Пеков от СК по кану-каяк "Ванто";

Алисия Петкова и Петя Младенова от СК по кану-каяк "Бдин 77",

Емил Николов
от СК по ММА "Бъдин" и Ивета Атанасова от СК по тенис на маса "Бдинци-2000".

Церемония по обявяването на Топ 10 на Видин за 2014 година- треньор на годината е Пламен Петров, СК Борба, самбо, джудоОтличието "треньор на 2014 година" отиде при наставника на СК "Борба, самбо, джудо" Пламен Петров, който в края на церемонията изрази несъгласието си с начина, по който се подпомагат спортните клубове от Община Видин. (Цялото изказване на Пламен Петров и отговора на заместник кмета Борислава Борисова можете да чуете в прикачения звуков файл)

И тази година Топ десетката на видинските спортисти бе определена от комисия с председател Борислава Борисова- заместник кмет "Хуманитарни дейности и социална политика" на Община Видин. Номинациите с постиженията на всеки един от състезателите предварително бяха заявени от спортните клубове. Гласуването стана чрез анкетни карти, по предварително разработена точкова система за оценяване, която да сведе до минимум субективния фактор.

Награди за най-перспективен млад състезател получиха голмайсторът на сезон 2014-2015 година Цветомир Тодоров от ОФК "Бдин 1923" и Теодор Киров от Баскетболен клуб "Видабаскет".

Комисията реши при колективните спортове с купи за постигнати спортни резултати през изминалата 2014 година и за утвърждаване на колективните спортове в Община Видин да бъдат отличени Волейболен клуб "Бдин Вида", със старши треньор Снежанка Гечева, ОФК "Бдин 1923", със старши треньор Любен Любенов и БК "Видабаскет" Видин.

Церемония по обявяването на Топ 10 на Видин за 2014 година, Иво Марков БФСЗа развитието на футбола с плакет на Община Видин бе награден председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков. Признание получи и Николай Колев- старши треньор на мъжете на "Видабаскет", селекционер, треньор и ръководител на детските формации в клуба.

Отличие за популяризиране на шахматната игра бе връчено на клуба по шахмат "Найден Войнов", с председател Евтим Стефанов. Наградени бяха и  състезателите от автомобилен спортен клуб "Жико моторспорт", които през изминалата 2014 година, освен с успехите си в държавния календар по автомобилизъм, зарадваха видинчани и с няколко местни гонки, а Пламен Цветанов стана републикански шампион на Раликрос в Дивизия 2.

За активна спортна дейност бе отличен Ученически спортен  клуб "Шампион", който администрира ученическите игри. Наградата за спортен дебют отиде при новоучредения СК по ММА "Бъдин". Отличие за всеотдайна работа с най-малките спортни звезди на Видин получи ДФК "Видин".

Топ 10 на Видин за 2014 година, признание за Цветомир Цветанов- водещ на КЛУБ СПОРТ по Радио ВИДИНЗа втора поредна година четиричасовото предаване "Клуб Спорт" на Радио ВИДИН получи отличието за обективно отразяване на спорта в Община Видин.

Грамоти за активно участие в спортни състезания
бяха връчени на:

* Тончо Гришев от СК по бокс "Бдин";

* Кристян Костов, Габриела Георгиева, Кристина Ромилова, Михаил Виденов от СК по кану-каяк "Бдин 77;

* Ванеса Антонова, Невелина Микова, Йоана Петкова, Никол Капитанска, Кристина Иванова, Йоана Георгиева, Алекс Ангелов, Йордан Йорданов, Галин Георгиев и Николай Милев от СК по кану-каяк "Ванто";

Церемония по обявяването на Топ 10 на Видин за 2014 година* Анна Василева, Натали Димитрова и Никол Драганова от СК по тенис на маса "Бдинци 2000";

* Стефан Йорданов, Станислав Любомиров, Адалберт Антонов, Любослав Емилов, Дейвид Валериев, Бетина Бисерова, Иван Бойчев, Георги Венелинов, Антония Изова, Никол Андреева, Кристи Андреева от СК "Атлет";
* Мирослав Милчев от ШК "Найден Войнов".

Момичетата и момчетата от Клуба по спортни танци "Елит Тим", с художествен ръководител Атанас Балъкчиев, и танцьорите от Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Цвят" при видинското читалище "Цвят", с художествен ръководител Цветан Лозанов, забавляваха участниците и гостите на събитието.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52

Малките футболисти от Мездра загубиха финал на турнир в Пловдив

Малките футболисти от ДЮШ на Локомотив (Мездра), родени през 2014 година и водени от треньора Владимир Найденов, завършиха участието си на детския футболен турнир за Купа "Филипополис" с участие на финала. Добра игра, споходена от висока ефективност, доведе до три категорични победи в груповата фаза, постигнати срещу отборите на  Футболна академия Велд..

публикувано на 01.07.24 в 14:46

"Ботев" се раздели с един от символите си

Вратарят Красимир Костов се разделя с футболния Ботев по взаимно съгласие, съобщиха от елитния клуб.  Краси, който защитаваше мрежата на врачани в продължение на 6 години, остави сериозна следа. С общо 165 мача в Първа лига и 2 за Купата на България, той винаги е демонстрирал професионализъм и отдаденост. През изминалата кампания обаче формата на..

публикувано на 01.07.24 в 14:35

Три медала за видинските атлети от Националния шампионат

Три медала заслужиха състезателите на видинския клуб "Радуканови" от Националния шампионат за момчета и момичета под 16 години, който се проведе във Велико Търново.  Васил Антонов, който преди броени дни стана републикански шампион на 200 м и 400 м при юношите под 18 години, при по-малките стана първи в спринта на 100 м. В сериите видинският..

публикувано на 30.06.24 в 17:22