Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение е обявено в община Вършец заради силния вятър, оставил села без ток


Бедствено положение е обявено в община Вършец заради силния вятър, който остави без ток населените места в общината. Пътищата към 3 села са затворени от паднали клони, очаква се скоро да бъдат разчистени. Най-сериозни са проблемите за електроразпределителното дружество, каза областният управител на област Монтана Ивайло Петров:

"На много места в областта е прекъснато ел. захранването. В община Вършец само в града има ток, в община Берковица - Берковица и няколко села. В община Георги Дамяново без ток са всички села от Георги Дамяново към Балкана. В община Вършец Кризисният щаб работи и съвместно с Гражданска защита отстраняват паднали клони, освобождават пътища и впоследствие ще се сформира комисия, която ще оценява щетите по сградите - много отнесени покриви, много изкоренени дървета, особено засегнати са паянтовите постройки."

Екипи на електроразпределителното дружество от Видин и Белоградчик ще подпомогнат отстраняването на авариите в област Монтана. С помощта на резервно подаване е възстановено електрозахранването за язовир "Среченска бара", добави Ивайло Петров.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
В с. Зверино ще облагородят детските площадки

Облагородяват мездренски села по програма ”Малки местни инициативи”

16 проекта по програма „Малки местни инициативи” са подадени в Мездра. Комисия е одобрила 8 проекта на инициативни комитети, на обща стойност 23733.50 лева..  С общински средства  НЧ ”Просвета 1925” Мездра ще изгражда „Зона за култура”, в Моравица ще доизградят открита сцена, Руска Бела, Дърманци и Очин дол кандидатстват за изграждане на зони за..

публикувано на 23.05.24 в 15:59

Ученици създават филми в помощ на борбата с климатичните промени

Ученици от Видин ще се образоват по теми, свързани с климатичното равновесие и ще създадат собствени визуални есета на тема климатични промени и екология в рамките на дискусионни панели и практически работилници. Те се включват в проекта   "Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството".  Проектът е подкрепен от..

публикувано на 23.05.24 в 15:45

Със спортен празник в Арчар отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители по физкултура в България

С тържество и спортни игри в салона на читалище "Образование" в село Арчар учениците от СУ "Христо Ботев" отбелязаха 130 години от идването на швейцарските учители в България.  Децата бяха разделени на отбори в две възрастови групи и се включиха в различни надпревари, посветени на 17 май-  Деня на българския спорт. По атрактивен начин, с разноцветни..

публикувано на 23.05.24 в 13:15

Мъж открадна чантата на възрастна жена от Мездра, по-късно я захвърли до дома й

На 22. 05. 2024г., в 20: 30 часа в РУ- Мездра е получен сигнал, че малко по- рано на улица в гр. Мездра, неизвестно лице, използвайки сила е издърпало дамска чанта от ръцете на възрастна жена.  Извършен е оглед на местопрестъплението и са намерени част от вещите, които са били в чантата. Чантата на жената е намерена в близост до дома й. Липси не..

публикувано на 23.05.24 в 11:46

20-годишен от Белоградчик е в ареста заради нелегални цигари

20 000 къса цигари без бандерол са иззели  вчера служители на РУ-Белоградчик. По случая е задържан 20-годишен жител на градчето.  Нередовната акцизна стока била открита в багажника на управляван от него лек автомобил, проверен в с. Долни Лом , съобщават от ОД на МВР-Видин.  Оперативна група е извършила оглед. Мъжът е задържан за срок до 24..

публикувано на 23.05.24 в 11:00

Такси блъсна мъж на пешеходна пътека във Видин

Пешеходец във Видин е с леки наранявания след инцидент на кръстовище в града, съобщават от ОД на МВР-Видин.  При работещ трисекционен светофар на кръстовището на улиците „Широка“ и „Христо Ботев“, на зелен сигнал, таксиметров автомобил, е отнел предимство на 73-годишен мъж, пресичащ на пешеходната пътека.  Мъжът бил прегледан в ЦСМП, медиците..

публикувано на 23.05.24 в 10:25

Близо 57 000 фалшиви стоки задържани на двата моста между България и Румъния

56 949 фалшиви стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и други, носещи логата на световноизвестни брандове, са задържани при четири проверки на Дунав мост при Видин и Дунав мост при Русе. Нарушенията са установени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, в която участват смесени екипи от Агенция „Митници", ГД „Гранична..

публикувано на 23.05.24 в 10:10