Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" стъпи накриво в първия пролетен кръг

5
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" загуби с 0:1 от "Добруджа" домакинството, с което започна пролетния полусезон на "Б" футболна група. Мачът се игра в събота пред около 500 зрители на стадион "Локомотив" в Мездра. Сред ВИП гостите бяха кметът на Враца инж. Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на врачанския клуб, и заместник-министърът на регионалното развитие Иван Аспарухов. Двубоят започна с минута мълчани в памет на починалите наскоро бивши играчи на "Ботев" Илия Драгомиров и Румен Ковачев.

Единственото попадение падна 5 минути преди края на редовното време, когато Радой Божилов забоде топката под гледата на вратата, пазена от перфектния в този мач капитан на домакините Христо Митов. Секунди по-рано Митов изби в корнер топовен шут от упор на Атанас Илиев, но капитулира пред головия удар на Божилов в 85-та мин.

Вратарят на "Ботев" беше най-добрият футболист на домакините, чиято игра беше мудна. Още в началните секунди Атанас Илиев от гостите беше изпуснат и оставен на стрелкова позиция, на ударът му мина на сантиметри край дясната греда на Митов.

Врачани отвърнаха с извеждащи подавания за Валдемар Стоянов, които бяха отразени или от защитата на добричлии, или от вратаря им Павел Петков. В 17-та мин. Алексадър Димитров от гостите се озова сам срещу Митов и опита да скъса мрежата му със силен шут, но топката се удари в сглобката на напречната и лявата греда, след което тупна пред голлинията и се върна в игрището.

В 25-та мин. Валдемар Стоянов прехвърли вратаря на гостите, но и вратата му, когато отбито центриране от Цветелин Тонев попадна у него. Тази опасност даде увереност на домакините, които обаче до почивката не сътвориха нищо опасно пред вратата на "Добруджа".

Втората част започна с нова чиста възможност за гостите. Атанас Илиев се вряза в половината на домакините и от 15 метра би силно, но Митов отново се справи с опасността.

Най-чистото положение за "Ботев" се откри пред Калоян Цветков в 65-та мин. Халфът беше оставен сам срещу вратаря на гостите, но Петков парира опита на Цветков да го преодолее с техничен удар по тревата. Постепенно домакините усилиха натиска, но пробивите на Тонев и резервите Альоша Илиев и Николай Ботев не доведоха до така чакания гол. Вместо това Божилов попари надеждите на врачани за успешен старт на пролетния полусезон с късен гол, който се оказа единствен.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Митов, Савич, Деспотов, Альошев, Марчев, Маринов /73 Ботев/, Петров, Цветков, Георгиев, Тонев, Стоянов /60 Илиев/.

ДОБРУДЖА: Петков, Граматиков, Иванов, Кр.Димитров, Генов, Г.Димитров /71 Петров/, Казаков, Веселинов /61 Ничев/, Божилов, Ал.Димитров /Мл.Димитров/, Илиев.

ГОЛМАЙСТОР: 0:1 Божилов /85/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Деспотов, Маринов, Тонев /Б/; Кр.Димитров, Петров, Веселинов, Божилов, Илиев /Д/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Волен Чинков /София/

СТАДИОН: "Локомотив" /Мездра/ - 500 зрители.

СнимкаСтарши-треньорът на "Ботев" Адалберт Зафиров беше изненадан след мача "Ботев" – "Добруджа" от бавния футбол, демонстриран от двата отбора. В събота врачани паднаха с 0:1 от добричлии в среща от програмата на 16-ия кръг.

"Като цяло съм изненадан от нивото на футбола в "Б" група – той беше бавен, муден... Отборът ми игра не това, което може, а при положенията пред нашата врата направо заспиваше. От там дойдоха и проблемите ни. Първите 30 минути не бяхме на ниво, но след това бяхме по-добрияа отбор на терена, повече търсихме победата, но... липсата на концентрация в последните 5 минути ни костваше тази неприятна загуба", заяви Зафиров.

Наставникът на врачани допълни, че въпреки поражението "момчетата се вложиха максимално в мача, но се вижда къде са проблемите ни. Тлябва да продължим да работим и да ги изчистваме. Нищо не е станало, защото мачовете до края са много, а нивата – дълга. Футболът е една игра, в която трябва да имаш и късмет, за да победиш. Днес късметът не беше с нас", това допълни треньорът на врачани и обеща, че тимът му ще спечели следващото домакинство след седмица срещу "Созопол".

СнимкаНаставникът на "Добруджа" Димчо Ненов беше щастлив от победата: "Двата отбора вложиха доста усилия в този мач. И домакините, и ние имаме нови отбори заради многото напуснали играчи през зимата. Спечелихме трите точки с късмет, изчакахме своя момент и отбелязахме гол. Доволен съм от трите точки, защото се вижда, че градим нещо ново... И "Ботев", и "Добруджа" са имена в българския футбол и е добре такива отбори да имат своеуто място в "Б" група", допълни наставникът на гостите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Локо" Мездра с равенство в Павликени

Труден се оказа мачът в Павликени за "железничарите". Срещата от осмия кръг на Северозападната трета лига между едноименния тим и "Локомотив" Мездра завърши при резултат 1:1. Мачът бе двуостър, равностоен, имаше и напрежение. Двата отбора създадоха ситуации за гол, но малко бяха чистите положения пред  двете врати. Ивайло Бояджиев откри резултата..

публикувано на 20.10.24 в 10:00

"Бдин" Видин се върна на победния път след 3:1 срещу "Ком" Берковица

"Бдин" Видин се наложи с 3:1 над "Ком" Берковица в среща от 8-ия кръг на Северозападната Трета лига. В главната роля за "Бдин" в този мач бе Мартин Николов, който отбеляза две попадения, но получи червен картон и остави отбора си с човек по-малко в заключителната част на срещата. Третото попадение бе дело на Радослав Захариев, за гостите се разписа Денис..

публикувано на 19.10.24 в 19:01

Четвърти кръг на Националния драг шампионат за мотори събира състезатели край Видин

Областният управител на Видин Ани Арутюнян откри финалният кръг на Националния шампионат по драг рейсинг за мотори 2024 , който ще се  ще се проведе н а пистата на бившето летище край с. Иново. Състезанието привлича над 100 участници, включително водещи пилоти от България и международни екипи от Румъния, Сърбия, Унгария и Гърция. Днес се..

публикувано на 19.10.24 в 15:38
БК Монтана

"Монтана" победи "Берое" за първенство

Баскетболистките на "Монтана" победиха с 92:71 точки при гостуването си "Берое" /Стара Загора/ в среща от 2-ия кръг на българското първенство. В рамките на два дни монтанчанки показаха различна игра и след като загубиха в Стара Загора мач за Адриатическата лига биха за първенство. Момичетата на треньора Преслав Пешев влязоха уверено в срещата и..

публикувано на 19.10.24 в 15:30

"Локомотив" /Мездра/ гостува на труден съперник

След 4 поредни победи за първенството и двете купи на България днес от 16.00 часа в среща от 8-ми кръг на Северозападната Трета лига, "Локомотив" /Мездра/ гостува на един от традиционно трудните си противници – отборът на Павликени. Домакините са 6-ти във временното класиране с актив от 9 точки и голова разлика 12:9, а „железничарите” с мач..

публикувано на 19.10.24 в 11:09

"Монтана" и "Пирин" не се победиха

"Монтана" и "Пирин" /Благоевград/ завършиха 1:1 в дербито на 13-ия кръг на Втора лига. Гостите се добраха до точката с гол в добавеното време. Като цяло в мача липсваха чистите положения. Монтанци откриха резултата от дузпа. Тодор Вълчев изчисти високо топката, която при падането се удари в ръката на Николай Бодуров и в 19-та минута главният съдия..

публикувано на 19.10.24 в 09:15

"Ботев" гостува в Своге на 29 октомври

Насрочиха дата и час за мача на "Ботев" от турнира за купата на България по футбол. Срещата от 1/16 финалите срещу "Спортист" ще започне в 13.30 часа на 29 октомври /вторник/, реши СТК към БФС. В града на шоколадите врачани трябва да се справят с втородивизионния противник в рамките на 90 минути. Ако в края на редовното време резултатът е равен,..

публикувано на 18.10.24 в 10:03