Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момичетата на ПГ "Асен Златаров" спечелиха осмомартенския турнир по футбол във Видин

20
Снимка: Радио Видин

Отборите на 6 видински училища се включиха в 7-ото издание на осмомартенския турнир по футбол на малки врати за девойки. Състезанието се състоя в спортна зала "Фестивална" и предложи много емоции и качествени футболни изпълнения. Финалната среща изправи един срещу друг отборите на професионалните гимназии "Проф. д-р Асен Златаров" и "Михалаки Георгиев". Двата тима показаха отлични умения и равностойна игра, редовното време завърши наравно- 2:2, при изпълнението на дузпи обаче по-точни се оказаха момичетата от училище "Асен Златаров", които заслужено спечелиха и купата на състезанието. На трето място се нареди отборът на ГПЧЕ "Йордан Радичков", следван от ПМГ "Екзарх Антим Първи", на пета и шеста позиция в класирането са СОУ "Любен Каравелов" и училище "Св. св. Кирил и Методий". За всички бяха подсигурени награди от организаторите.

"Масовостта на днешния турнир показва, че и дамският футбол вече набира скорост във Видин. Желая ви успех в училището, в спорта, бъдете здрави.", пожела Орлин Василев, секретар на Община Видин.

Организаторите връчиха и индивидуални отличия. Най-добър вратар на турнира е Мирела Павлова от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", най-добър защитник- Ева Обесникова от ГПЧЕ "Йордан Радичков", най-техничен състезател- Ива Иванова от ПГТ "Михалаки Георгиев", голмайстор на турнира стана Ванеса Ружева от ПГ "Асен Златаров". За най-добър треньор заслужено бе отличен водачът на шампионките- Веско Петков.

"Искам да честитя великолепната победа на момичетата от ПГ "Проф. д-р Асен Златаров". Желая им весел празник и всичко най-добро. В защитната линия мога да отлича Евелина Ангелова, в нападение- голмайсторката на турнира Ванеса Ружева, всички играха на нужното равнище.", каза за Радио Видин Веско Петков.

По традиция бе връчена награда и за мис на турнира. Тази година носител на отличието е Изабел Иванова от ПМГ "Екзарх Антим I". "Много се радвам, че станах Мис на състезанието, не очаквах изобщо тази награда. Пожелавам на своите съотборнички да са щастливи, да имат много успехи в училище и да са много здрави.", сподели Изабел.

Главният организатор на състезанието- председателят на Областния съвет на БФС във Видин Иво Марков каза за Радио Видин, че тазтгодишният турнир е един от най-силните през последните години: "Тази година отборите може би бяха най-равностойни. Явно и някои от момичетата играят в клубовете. Има база за развитие на девичиския футбол във Видин."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" Враца започна подготовка

Новият старши треньор на "Ботев" Враца - Тодор Янчев, изведе в събота отбора за първа тренировка от лятната подготовка на тима. 18 футболисти се включиха в заниманието, което се проведе на стадион "Христо Ботев". С представителния отбор тренират и шест момчета от дублиращия отбор – Любомир Василев, Иван Нешков, Пламен Петров, Митко Панов, Ивайло..

публикувано на 16.06.24 в 16:50

СК "Самурай 2013" Бяла Слатина с множество успехи тази година

Днес в "Клуб спорт" гостуваме на Спортен клуб по самбо и джудо "Самурай 2013" град Бяла Слатина. През тази година белослатинските самураи имат редица спортни успехи. Съвсем на скоро състезателите на треньора Борис Евтимов се завърнаха от силен турнир по джудо в Пазарджик със златен медал на Ива Илиева, пето място на Николай Илиев и седмо място на..

публикувано на 16.06.24 в 15:00

"Ботев" Враца има ново лого

Само година след като смени емблемата си, футболният "Ботев" Враца се похвали с ново лого. До него се стигна след оспорвано съревнование. За по-малко от седмица любимият отбор на врачани получи над 100 предложения за ново лого. Комисията бе поставена пред трудния избор да оцени най-добрия дизайн. Сред десетките креативни идеи, най-добрият в..

публикувано на 16.06.24 в 14:30

Пореден триумф за мездренската художествена гимнастика

Със златни медали бяха отличени малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика "Анелия" град  Мездра.   И четирите отбора на клуба спечелиха златни медали в своите категории на провелото се Държавно първенство по масов спорт, зона Север в град Шумен.  Момичетата на треньорките Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Калина Илиева..

публикувано на 16.06.24 в 10:45

Видинчанки показаха лют характер в силен международен турнир по джудо

Малките видински шампионки - сестрите Никол и Нанси Николови, участваха в 8-ото издание на силния международен турнир по джудо "Топалов оупън" в Панагюрище. И двете взеха сребърни медали в своите категории, но показаха и непримирим спортен дух. Нанси се нареди втора в категория до 21 килограма, въпреки че изигра три срещи  срещу... момчета. Драматично..

публикувано на 15.06.24 в 20:56

"Ботев" започва подготовка за Първа лига

Футболният "Ботев"   (Враца) започва подготовка за новата кампания в елита в събота, 15 юни. Първото занимание, на което старши-треньорът Тодор Янчев събира играчите, е насрочено от 9.30 часа на стадион "Христо Ботев".  От клуба анонсираха, че лятната подготовка ще премине в България. Тимът ще се готви във Враца и на лагер в Етрополе. Вече са..

публикувано на 14.06.24 в 16:11

17-годишен юноша започна с мъжете на "Монтана"

Радослав Славчев започна подготовката с мъжете на футболния "Монтана" . Наставникът Петър Колев дава шанс на 17-годишния юноша на клуба. Ради е син на бившия футболист на "Монтана" Галин Славчев – Кривия. "Винаги се гледа към школата. Така или иначе, в тренировъчния процес винаги участват по един, двама или трима играчи от школата,..

публикувано на 14.06.24 в 12:00