Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" сгази "Септември" с 3:1

4
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" сгъна "Септември" с 3:1 в домакински мач от 19-ия кръг на "Б" футболна група и се изкачи до 12-ото място в класирането с актив от 20 точки. Успехът беше първи пред собствена публика за тима, воден от Адалберт Зафиров през пролетта и стана факт след 8 поредни поражения в кампанията. Гостите от Симитли пък се отърваха от разгром, а няколко пъти бяха побутнати от главния съдия Людмил Павлов.

Мачът започна с тотален натиск на врачани, които откриха резултата с гол от съблекалните още в 86-та секунда. Пробив на Тонев отляво позволи на Николай Ботев да центрира прострелно отдясно, а Румен Рангелов хитро мушна топката между краката на младежкия национал Александър Любенов за 1:0. Само 6 минути по-късно Рангелов изведе Ботев, който си поведе силно топката и тя беше уловена от вратаря Любенов.

Домакините продължиха да налитат към вратата на "Септември". В 18-та мин. удар на Рангелов с глава беше избит от Митревски, а нов рейд на Рангелов беше спрян от Топузов в 33-та мин. В 37-та мин. Петър Петров шутира силно от около 20 метра, но Любенов изби в корнер, след чието изпълнение Рангелов с глава стреля в аут.

Логичното стана в 39-та мин., когато след пробив на Марчев, Цветелин Тонев центрира, а Рангелов продължи топката с глава към Ботев, който я заби неспасяемо под гредата за 2:0. Мачът можеше да завърши в 44-та мин., когато Калоян Цветков се устреми сам срещу вратаря и беше повален пред наказателното поле, но вместо да изгони Любомир Илиев, съдията му вдигна само жълт картон. Петров би от фаула над вратата.

След почивката "Ботев" намали оборотите, а гостите намалиха резултата при първата си атака към Христо Митов. Марчев извърши безсмислен фаул до тъчлинията, а след центриране на Лулейски, Методи Костов се извиси и вкара за 2:1.

Попадението на гостите сянаш даде криле на домакините, които заредиха атака след атака към Любенов. Тонев, резервата Альошев и Рангелов опитаха късмета си, но не успяха да реализират. В 69-та мин. Тонев беше повален в наказателното поле и реферът Людмил Павлов отсъди дузпа, която потърпевшият превърна в гол за крайното 3:1.

В добавените 3 минути съперниците можеха да си разменят по още един гол. Първо Савич върна с глава към Митов, но прехвърли вратаря и топката беше избита от голлинията от притичалия Камен Каменов. В ответната атака Петров би от упор, но Любенов акробатично изби коварната топка.

Следващият мач на врачани е в петък, на 27 март, когато тимът гостува на прекия съперник за оставане при професионалистите – "Черноморец".
   
СТАТИСТИКА:

БОТЕВ: Митов, Марчев, Каменов, Деспотов, Савич, Димитров /60 Альошев/, Тонев /73 Маринов/, Цветков, Петров, Ботев /63 Георгиев/, Рангелов.

СЕПТЕМВРИ: Любенов, Топузов, Л.Илиев, Карадачки /25 Христов/, Гуцев /75 Радулович/, Ил.Илиев /46 Костурков/, Митревски, Лулейски, Гущеров, Костов, Кацимерски.

ГОЛМАЙСТОРИ:1:0 Рангелов /2/, 2:0 Ботев /39/, 2:1 Костов /53/, 3:1 Тонев /70-дузпа/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Митов, Маринов, Ботев, Рангелов /Б/; Христов, Л.Илиев, Костов, Кацимерски /С/.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Людмил Павлов /Етрополе/.

СТАДИОН: "Локомотив" /Мездра/ - 250 зрители.

Снимка"Голямо "благодаря" за момчетата, които се раздадоха максимално в този мач. След 8 поредни загуби напрежението е огромно, но те успяха да го преодолеят и да спечелят заслужена победа... Доминирахме изцяло в мача.Започнахме срещата с ранен гол, после вкарахме още един и изпуснахме доста положения. Техният гол падна от нищото, даже не знам дали имаше нарушение за фаула, от който центрираха. Днес имахме и късмет – мачът започна перфектно за нас и завърши добре, защото ние си го направихме лесен. Доволен съм от всички момчета, които играха. Давам шанс на всички, но футболистите трябва да се възползват от дадената им възможност – така, както днес го сториха Румен Рангелов и Николай Ботев.", каза след срещата ст. треньорът на врачани Адалберт Зафиров.

В края на мача капитанът на домакините Христо Митов беше провокиран от запалянко и вратарят едва беше удържан от своите съиграчи да не влезе в ръкопашен бой с невъздържания фен. Заради нервите Митов беше декориран и с жълт картон. Ето коментара на Зафиров за грозната сценка:

"Доколкото видях и чух, Митов беше провокиран от човек от публиката. Моля хората от Враца: не дразнете играчите ми! Разбирам да ни критикуват след поредните загуби, но сега, когато водим в резултата и когато бием – за какво? Футболистите ми се справиха с нечовешко напрежение и се върнаха в играта след 8 поредни загуби!"

СнимкаСтарши-треньорът на "Септември" Спас Стоименов призна след мача, че домакините са победили напълно заслужено: "Ботев" бяха по-добри и логично спечелиха. Ние дойдохме за този мач след 4 поредни победи, но... загубихме от един по-силен и мотивиран противник. Изневериха както опитни играчи, така и по-младите. Притеснен съм от играта, защото това не беше моят отбор! Нямам претенции към съдиите."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Ботев" започва контролите срещу "Черно море"

Врачанският "Ботев" играе днес, 27 юни, първата проверка от лятната си подготовка . Противник на тима на Тодор Янчев е вицешампионът от последната кампания- "Черно море". Мачът с варненци ще се изиграе в Тетевен, където "моряците" са на подготовка.  В рачани са предвидили още 4 контроли до началото на шампионата в Първа лига.  Началото му е от 18:00..

публикувано на 27.06.24 в 10:05
Петьо Ценов, новият треньор в Академията на

"Ботев" привлече треньор

Петьо Ценов е новото попълнение при треньорите в Академията на "Ботев" Враца, съобщиха от елитния футболен клуб .  Петьо е завършил през 2022 бакалавър с профил ,"Треньор по футбол" в Националната спортна академия, както и магистър по ,"Физическо възпитание и спорт"  2024 г. Притежава UEFA ,"В" лиценз. От клуба пожелаха успех на Петьо Ценов в..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

"Монтана" направи равен с румънци

Монтана завърши 1:1 с румънския елитен тим Политехника Яш. Контролата се игра в Банско, където от вчера монтанци са на лагер. В 3-та минута с точен удар под гредата на вратата на Васил Симеонов Политехника откри резултата. В 17-та Филип Ежике изравни след асистенция от дясно на Борислав Вакадинов. Удар на Стивън Кирилов мина покрай вратата на румънците...

публикувано на 27.06.24 в 08:13

"Монтана" с първа контрола в Банско

Футболистите на Монтана ще изиграят днес първа контролна среща от лагера си в Банско. Тимът от вчера е в курортното градче. От 17 часа Монтана излиза срещу елитния румънски тим Политехника Яш. Монтанци са лагер в Банско с група от 24 играчи. Двама карат пробен период. Това са Симон Фанта, крило от дубала на ЦСКА 1948 и Иван Томов, халф от школата на..

публикувано на 26.06.24 в 15:00

Врачанин е пети на Европейското по борба

Врачанинът Калоян Иванов загуби битката за бронзовия медал на Европейското първенство по класическа борба за кадети в сръбския град Нови Сад. Състезателят на СК "Ботев 93" отстъпи на представител на Украйна. Калоян се класира на 5-о място, което е голям успех за клуба по борба в града под Околчица. Преди схватката за отличието врачанският борец се..

публикувано на 26.06.24 в 12:02

"Златните момичета" гостуват днес в Мездра

В рамките на съвместната инициатива под наслов "Заедно създаваме магията", посветена на предстоящите Олимпийски игри в Париж, олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 от националния ансамбъл Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще гостуват днес на Железничарски клуб по художествена..

публикувано на 26.06.24 в 11:59

Таран от "Етър" ще води атаката на "Ботев"

Централният нападател на Етър Иван Василев премина в редиците на врачанския Ботев.  Новината съобщиха „болярите", според които за голмайстора им е платена известна сума.  Освен финансовия приход Етър запазва правата върху процент при следващ трансфер на 23-годишния нападател. Това е второто ново попълнение в тима на Тодор Янчев.  Преди дни зеления..

публикувано на 25.06.24 в 18:25