Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Труп е открит в Дунав

Снимка: Радио ВИДИН

Труп е открит вчера в река Дунав, близо до брега, срещу остров Голям близнак (в землището на с. Цар Симеоново). Намереното тяло е с неустановени пол и самоличност. Първоначалните действия по разследването не са установили данни за насилствена смърт. Трупът е транспортиран за аутопсия във видинската болница. Районното управление във Видин работи по случая, образувано е досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С "Рибарят и златната рибка" стартира кукленият сезон в Монтана

С една от най-обичаните приказки на А. С. Пушкин „Рибарят и златната рибка" започна новия сезон куклен театър „Патилан" Монтана.  Спектакълът разказва за преживелиците изпълнени с приключения и обрати на бедния рибар и неговата свадлива и алчна съпруга. Автори и режисьори на постановката са Христина Тодорова и Симеон Тодоров. "Хубавото при този..

публикувано на 16.09.24 в 08:14

По-малко ученици в Монтана през тази година

Близо 11 400 ученици влизат в класните стаи в област Монтана днес.  58 училища отварят врати.  Единствено две гимназии в областния град остават затворени, а причината - продължаващи ремонти 11395 ученици тръгват на училище в област Монтана. Те са към 60 по-малко от миналата година.  В 58 училища ще започне учебния процес,като единствено гимназиите..

публикувано на 16.09.24 в 07:40

Обновиха училище и две детски градини във Враца

В навечерието на първия учебен ден две детски градини във Враца са с обновени и енергийно ефективни сгради, а Природо-математическата гимназия е с новоизграден учебен корпус, похвалиха се от общинската управа. На официална церемония кметът Калин Каменов и директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Татяна Василева откриха новия корпус на учебното..

публикувано на 16.09.24 в 07:36

Над 13 хиляди са учениците във Врачанско

Без големи проблеми започва учебната година в област Враца.  Близо 13 хил. ученици ще влязат в класните стаи в 70 училища в региона.  В 7 от 70 училища в област Враца учебната година започва с ремонти, но те няма да възпрепятстват занятията. Трудности има при намиране на учители по математика, природни науки и информатика, но се търсят решения,..

публикувано на 16.09.24 в 07:29

Зарадваха първокласниците от Кула с дарения

Дарения  за малчуганите от п ърви клас в СУ "Васил Левски"  град Кула направиха възпитаниците от Випуск 1989 . 15-те първокласници ще получат ученически и спортни пособия,  разказва Галина Ценкова класен ръководител на първи клас: „Много интересна и благородна  инициатива подеха Випуск 89, които след среща на випуска това лято са решили да дарят..

публикувано на 15.09.24 в 14:35

В Мездра дискутираха миналото и бъдещето на Европа

Мездренското средно училище "Иван Вазов" посрещна гости по проект „30 години от Маастрихт: Размисли върху миналото, настоящето и бъдещето на Европа".  По-късно в Залата на Общински съвет в Община Мездра учениците и учителите от СУ "Иван Вазов" се включиха в работна среща по проекта. Проектът се реализира от администрацията на Община Молетай,..

публикувано на 15.09.24 в 12:59

Ремонтират дома за стари хора в Добри дол

Домът за стари хора в село Добри дол ще бъде основно ремонтиран и обзаведен, съобщават от общинската управа в Лом.  Проектът е на стойност близо 2 350 000 лева.  От Европейския съюз чрез Националния план за възстановяване и устойчивост ще бъдат осигурени 1 851 211 лева,  369 591 лева е ДДС,  невъзстановим съгласно Закона за данъка върху добавената..

публикувано на 15.09.24 в 12:51