Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 хиляди са регистрираните безработни в област Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Равнището на безработицата във Видинско е 23,50 процента през месец май, стана ясно днес. Близо 9 хиляди души са регистрираните безработни в областта, сочат данните на Бюрото по труда в града. Хората без работа, записани във видинската дирекция, са близо 4 700, в Кула- повече от 900 и в Белоградчик са над 3 200. Отчетен е спад с 0,85 пункта, каза директорът на Бюрото по труда във Видин Милчо Цоков:

"Във Видин, Бюрото по труда, равнището на безработицата е 16,36 (процента- бел. ред.), като за община Видин е с 14,86, Брегово- 36,28 и Ново село- 26,38. Спад се отчита в Бюрото с 0,49 пункта на безработицата."

10 души са се конкурирали за едно работно място през месец април, съобщи още  директорът на Бюрото по труда във Видин и коментира, че сега увеличеното съотношение работник-работодател, което е 18:1, се дължи на по-малкото обявени работни места през месец май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
РЗИ-Враца

Четири са регистрираните случаи на COVID-19 във Врачанско за седмица

Четири случая на COVID-19 са регистрирани в област Враца миналата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Лекари предполагат, че пациентите с корона вирус са много повече, но няма точни данни за заболелите, защото тестването вече не е така масово. Според специалистите при новите варианти на вируса боледуването преминава много..

публикувано на 25.09.24 в 14:37
РЗИ-Монтана

Болен от ку-треска е регистриран в Монтанско

Първи случай на ку-треска регистрираха в област Монтана . Инфекциозното заболяване се среща сравнително рядко, с изключение на отделни епидемични взривове в някои райони на страната. Болният е мъж на 39 години от община Монтана. Лекуван е в инфекциозно отделение на болницата в Монтана, уточни Елена Тодорова, от Регионалната здравна инспекция..

публикувано на 25.09.24 в 14:16

Творци ще почетат Николай Хайтов в Мездра

Творците от Литературен клуб "Христо Ботев" в Мездра и читалищната библиотека организират вечер, посветена на 105 години от рождението на писателя Николай Хайтов . Организаторите канят всички почитатели на творчеството му да вземат участие в проявата, по време на която ще бъдат обсъдени негови произведения, ще бъдат припомнени факти от живота..

публикувано на 25.09.24 в 14:00

Села в община Мездра имат влошени показатели на водата

При някои домакинства в села с воден режим в община Мездра питейната вода е с влошени микробиологични показатели. Това показват данните от изследванията на Регионалната здравна инспекция във Враца. През миналата седмица са проверени 12 населени места в общината. Взети са проби от 14 потребители. Резултатите показват, че питейната вода в пет..

публикувано на 25.09.24 в 13:00

Четирима съдебни заседатели се търсят в Лом

В община Лом е открита процедура за определяне на четирима съдебни заседатели за Окръжния съд в Монтана, съобщават от местната управа. Изискването към кандидатите е да са дееспособни български граждани на възраст от 21 до 68 години. Да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и да не страдат от психически..

публикувано на 25.09.24 в 11:18

Влак блъсна жена във Враца

Влак е блъснал жена на жп линията във Враца, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал на 24 септември, около 20:45 часа.  Към момента жената е с неустановена самоличност.  Образувано е досъдебно производство за причиняване на тежка или средна телесна повреда.

публикувано на 25.09.24 в 10:08

75-годишен шофьор влезе в ареста в Белоградчик

75-годишен от с. Черно поле , управлявал личния си лек автомобил след употреба на алкохол , е бил задържан вчера в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Видин. Към 15.25 часа в с. Ружинци униформени спрели за проверка колата с видинска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела..

публикувано на 25.09.24 в 09:51