Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой пилоти се очаква да стартират в раликрос "Мадан"

Снимка: bfas.bg

Предстои 5-ият кръг от Националния шампионат по раликрос. Състезанието ще се състои на пистата в монтанското село Мадан в събота и неделя (25 и 26 юли). Главният организатор Александър Атанасов е подготвил изненада за пилотите. Очаква се рекорден брой състезатели да участват в този кръг:

"Новост в трасето е байпасът, т.нар. "жокер лап", който се налага от световния шампионат. Целта е да не се получават задръствания и инциденти, всеки един състезател трябва да премине по веднъж през по-дългата страна на пистата. Очаквам рекорден брой автомобили, знаете, че раликросът е една от най-прогресиращите дисциплини не само в България, а и в целия свят. В Ловеч имаше около 50 автомобила, не по-малко ще бъдат и тук. Нашият клуб "Старт-Н" успя да си възвърне водачеството след 4-ия кръга във Видин, но е на една точка разлика от "Монтана Рейсинг" и "АМК Ботевград", така че се очаква много интересна борба в отделните дивизии. В първа дивизия три състезания Андрей Колев, който първоначално беше сочен за фаворит, претърпя технически проблеми, но сега се готви усилено. Втора дивизия е изцяло под наш контрол- временният водач Владимир Кръстев и Радослав Колев, който е на три точки зад него, са от нашия отбор. В трета дивизия Емил Минчев вече е на практика шампион. Другият наш състезател Иван Сашов продължава да е твърдо втори, третият във временното класиране Пламен Цветанов е също от нашия клуб. Смятам, че ние доминираме в тази дисциплина. Има и една изненада- Емил Минчев пуска ново за този клас "Субару", което ще бъде карано от друг пилот. Не мога да не спомена Мирослав Манастирски, който участва с "Мицубиши" и има значителен прогрес. Пожелавам на състезателите безаварийно каране и всички да достигнат до финала."

В събота от 14 часа започват свободните тренировки и квалификационните турове. В неделя в 9 часа е официалното откриване. Награждаването се очаква да бъде около 14 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32